Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Casanova la Cinemateca
Diseara, la Cinemateca Literaturii de la ArtJazzClub, incepand cu ora 20.30, va avea loc vizionarea filmului "Casanova" al lui Federico Fellini, care va fi prezentat de scriitorul Ioan Grosan. Inspirat de "Memoriile" lui Casanova, filmul lui Fellini se opreste altfel asupra imaginii celebrului seducator italian. Lansat in '76, "Casanova" este unul dintre cele mai importante filme din creatia lui Fellini, considerat unul dintre cei mai autobiografici scenaristi, care marturisea: "Daca ar fi sa fac un film despre viata unui suflet, ar iesi pana la urma despre mine". (D.C.)
Centenar Bogza
Astazi si maine, cu prilejul centenarului Geo Bogza, Academia Romana organizeaza diferite manifestari. Incepand cu ora 11.00, la sediul Institutului de istorie si teorie literara "G. Calinescu" al Academiei Romane, va avea loc seminarul-dezbatere "Geo Bogza - 100 de ani de la nastere", la care vor lua cuvantul acad. Eugen Simion, directorul Institutului, presedintele Sectiei de Filologie si literatura, prof. dr. Mircea Micu, Lucian Chisu si Andrei Gligor. Iar maine, la pranz, in sala de expozitii "Th. Pallady" a Bibliotecii Academiei Romane se va vernisa expozitia documentara "100 de ani de la nasterea scriitorului Geo Bogza". (M.A.)
Maestrul si discipolul
Astazi, la ora 18.00, la Centrul Cultural Maghiar va avea loc vernisajul expozitiei "Maestrul si discipolul", eveniment ce se inscrie in seria manifestarilor "2008 - Anul dialogului intercultural". Expozitia ii aduce laolalta pe Mircia Dumitrescu si Reszegh Botond. Mircia Dumitrescu este profesor universitar din anul 1990 la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, iar Reszegh Botond a absolvit in 2001 UNA Bucuresti, specializarea grafica, avandu-l ca profesor pe cunoscutul grafician. Dupa absolvirea cursurilor de masterat, a urmat cursurile de doctorat la Universitatea de Arte Plastice din Ungaria (Doctor of Liberal Arts), sub indrumarea reputatului Konig Robert. Expozitia va ramane deschisa pana pe 29 februarie. (M.A.)
Primavara iubirii hinduse
Biblioteca "Ion Creanga" din Bucuresti a lansat, ieri, seria de evenimente din ciclul "Cartile anotimpurilor pe glob", cu prezentarea cartilor din India si despre India. Editura "Flori Spirituale" din Deva a prezentat volumele omagiale Mircea Eliade ale scriitorului australian de origine romana Octavian Sarbatoare. "Cele sapte volume lansate anul trecut de autor in Romania continua sa ne mentina atentia asupra lor, prin tematica pe care o cuprind - India milenara adusa in contemporaneitate, realizand tablouri unice in timp si spatiu." Ileana Speranta Baciu a oferit audientei "Vasant Panchami - a cincea zi de primavara". (D.C.)
A r h i v a
  Skandenberg cu Shakespeare    
  "Cameleonul" Despina i-a cucerit pe vienezi    
  Erotismul si obsesia literaturii la Anais Nin    
  "Iosefina" de la sertar    
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.