Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Tiriac jr. deocamdata achitat in dosarul "Cocaina"
-- Curtea de Apel Bucuresti (CAB) l-a achitat ieri pe Ion Alexandru Tiriac, respingand astfel apelul procurorilor la sentinta instantei inferioare care, in urma cu aproape patru luni, a decis achitarea acestuia pentru toate faptele de care era acuzat in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".
Decizia CAB poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Tiriac a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti, intrucat acuzatiile procurorilor nu se confirma. CAB a judecat ieri apelul procurorilor la decizia instantei inferioare prin care Ion Alexandru Tiriac a fost achitat in dosarul in care era acuzat de trafic de droguri si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri. Procurorii DIICOT au sustinut in fata instantei ca acesta impreuna cu prietenii sai au consumat cocaina in mai multe locatii.
Ion Alexandru Tiriac a negat in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti acuzatiile procurorilor. El a spus ca nu bea, nu fumeaza si nu a consumat niciodata cocaina. "Nu am detinut niciodata vreun drog in vederea consumarii", a spus Tiriac. Acesta a mai spus, citat de Mediafax, ca a inchiriat camera din hotelul President din Mangalia deoarece a mers la plaja, si ca nu se sustin afirmatiile procurorilor potrivit carora ar fi facut acolo o petrecere unde s-au consumat droguri. Acesta a declarat ca apartamentul din hotel a fost inchiriat doar pentru un weekend, ca a ajuns vineri noaptea, sambata a mers la plaja, iar duminica s-a intors in Bucuresti. "Nu am dat nici un fel de petrecere acolo. Nu-mi aduc aminte sa fi venit cineva in vizita", a afirmat Tiriac junior in fata instantei. Referitor la apartamentul din strada Dante Aligheri, acesta a sustinut ca acolo a stat foarte putin, doar cateva luni, si ca procurorii nu au dreptate cand spun ca el, impreuna cu prietenii, ar fi consumat cocaina, ba, mai mult, nu-si aduce aminte cand a cumparat apartamentul. Tiriac junior a mai spus ca nici in apartamentul de pe strada Mircea Eliade nu s-au consumat droguri, asa cum acuza procurorii si ca acolo este casa parinteasca unde mai statea uneori si nu primea invitati deoarece acolo locuia tatal sau.
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, in 18 octombrie, achitarea lui Ion Alexandru Tiriac pentru toate faptele de care era acuzat in acest dosar, decizia fiind atacata de procurori. Decizia de achitare a acestuia are la baza declaratiile contradictorii ale martorilor, dar si caracterul confuz si contradictoriu al mijloacelor de proba, se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti. (D.E.I.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce nu fac banii babacului?   de Dacia
A r h i v a
  Martor surpriza in cazul "Mailat"    
  Audieri de martori in dosarul ministrului Muncii    
  Ziua si replica    
  Stiri pe scurt    
  Fotbalul se muta la DNA    
  Frauda de 300.000 de euro la Raiffeisen    
  Retea de spargatori romani anihilata in Spania    
  Mandate de interceptare in discutia Curtii Supreme    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01000 sec.