Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
"112", sabotat de apeluri false
-- Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) va prezenta, pana la sfarsitul lunii februarie, un proiect de Ordonanta de Guvern, prin care se urmareste, printre altele, gasirea unor solutii adecvate de reactie in cazul apelurilor primite la numarul unic de urgente 112.
"O modalitate se refera la transferul de apel si integrare virtuala, ceea ce inseamna ca operatorul de apel raspunde, dupa care transfera apelul catre Politie, Pompieri sau serviciile medicale de urgenta care se afla in alte locuri, la distanta de ei. Al doilea obiect de lucru, care functioneaza, din 2001, in Mures si in tari europene, integreaza totul, nu se mai transfera apelul, iar decizia este luata de cel care preia apelul, iar 112 devine un centru de comanda si sistem de urgente", a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat (foto).
Prim-adjunctul directorului STS, generalul Corneliu Grigore a adaugat ca solutia integrata va fi posibila, fara dificultati, atunci cand ambulanta si politia nu vor folosi resursele si in alte activitati, diferite de urgente.
Pe de alta parte, Raed Arafat a aratat ca peste 90% dintre apelurile la "112" sunt nereale, cele mai grave fiind cele care solicita mijloace de interventie pentru actiuni imediate inexistente. La randul sau, purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), colonelul Adrian Fulea, a declarat ca, anul trecut, au fost primite aproximativ 36 de milioane de apeluri, din care numai trei milioane au fost reale.
STS ar putea finaliza, in cel mult noua luni, o solutie de localizare a apelurilor primite la 112, bazata pe pozitia celulei si pe cea a antenei, o a doua solutie, cu acelasi scop, urmand sa fie dezvoltata dupa aparitia standardelor europene in domeniu.
Romania, alaturi de alte 13 state membre UE, a primit o atentionare din partea Uniunii, deoarece nu furnizeaza serviciile complete prevazute de implementarea numarului unic pentru urgente "112", se arata intr-un comunicat de ieri al europa.eu. (G.M.)
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00805 sec.