Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
Galliquio sanctionat si retrogradat
Administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat ieri, in cantonamentul din Antalya, ca fundasul peruan John Galliquio, care a refuzat un imprumut la o alta grupare, va fi sanctionat. "Galliquio va suporta consecintele Regulamentului de Ordine Interioara. Am avut o discutie civilizata cu jucatorul, in care i-am comunicat ca nu intra in vederile primei echipe. I-am comunicat posibilitatea de a juca sub forma de imprumut la alta echipa, insa a refuzat. Fiind vorba despre un jucator aflat sub contract cu Dinamo, Galliquio se va pregati cu echipa a doua, pentru a lamuri odata pentru totdeauna acest subiect. Iesirea nervoasa nu va ramane insa, repet, nesanctionata", a declarat Dinu. Galliquio a fost trimis duminica sa se pregateasca la echipa a doua a clubului, care se afla tot in Antalya, intr-un turneu de pregatire, dupa ce a refuzat un imprumut la UTA Arad. (MIG)
Egiptul a castigat Cupa Africii
Reprezentativa "faraonilor" a triumfat pentru a doua oara consecutiv in Cupa Africii pe Natiuni (dupa victoria de acum doi ani, de pe teren propriu), dupa ce a invins, duminica seara, la Accra (Ghana), cu 1-0 (0-0), selectionata similara a Camerunului (egiptenii castigasera si in grupa, cu 4-2). Unicul gol al meciului a fost marcat de Abou Terika, in minutul 77, dupa gafa uriasa a lui Rigobert Song, capitanul "leilor neimblanziti". Golgeterul CAN, competitie desfasurata in Ghana, a fost Samuel Eto'o (Camerun), cu cinci reusite, urmat de Hosny Abd Rabou, Mohamed Abou Treika, Amr Zaky (toti Egipt) si Manucho (Angola), cu cate patru goluri. Egiptul a castigat astfel pentru a sasea oara in istorie CAN, dupa ce s-a impus in 1957, 1959, 1986, 1998, 2006 si 2008. Camerun si Ghana au castigat competitia de cate patru ori, in timp ce Nigeria si Congo s-au impus de cate doua ori. (MIG)
Arbitri straini la Ciuc
In urma numeroaselor controverse legate de arbitrajul din Superliga Nationala de hochei pe gheata, FRHG a decis sa apeleze la arbitri austrieci pentru cele doua meciuri dintre SC Miercurea Ciuc si Steaua, care se vor disputa, astazi si maine, in fief-ul ciucanilor. Conform FRHG, forul austriac de specialitate a raspuns pozitiv solicitarii romanesti si i-a delegat pentru disputa de la Miercurea Ciuc pe arbitrii de centru Horst Tschebull si Roland Altersberger, care vor fi supervizati de observatorul Peter Gotthard. Cei doi oficiali care vor sosi de la Viena vor fi ajutati de arbitrii de linie Redai Botond si Valentin Lascar, iar observatori din partea FRHG vor fi secretarul general al FRHG, Iuliu Becze, si Boda Jeno. De mentionat ca disputele de astazi si maine, contand pentru penultima etapa a Superligii, sunt extrem de importante in economia clasamentului final, liderul Steaua avand un avans de doar trei puncte in fata rivalilor din Miercurea Ciuc. (T. RIST)
A r h i v a
  Fabrica de mobila in bazin olimpic!    3 comentarii
  Ogararu: "Vreau la Euro!"    
  Gigi Becali: "Muresan si Paszkany? Niste papagali!"    
  Scandalul eurobiletelor    1 comentariu
  Suporterii reclama "manareala"    
  Burcea: "E bascalie!"    
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00898 sec.