Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Celebri
Frantuzoaica Marion Cotillard a avut multa BAFTA la Londra
-- Crema industriei cinematografice din Marea Britanie, Statele Unite si din alte state europene s-a adunat, duminica seara, la stralucitoarea ceremonie londoneza de decernare a premiilor BAFTA.
Marion Cotillard
Pelicula britanica "Atonement" (Ispasire/Remuscare) a fost desemnat cel mai bun film, dar surpriza serii a fost, dupa cum comenta ieri presa britanica, Marion Cotillard, o tanara speranta a filmului francez despre care nu se stia prea mare lucru pana la pelicula "La Vie En Rose". Aici ea i-a dat viata legendarei Edith Piaf intr-o maniera atat de convingatoare, incat juriul a preferat-o pe ea in defavoarea "sperantelor englezesti" Julie Christie si Keira Knightley.
La categoria "cel mai bun actor in rol principal", premiul i-a revenit, fara prea mari emotii, lui Daniel Day-Lewis, care a avut o performanta absolut stralucitoare in drama "There Will Be Blood". De altfel, Day-Lewis, are sanse extrem de mari la Oscar, multa lume considerandu-l deja ca si castigator.
O alta surpriza a serii a fost si desemnarea englezoaicei Tilda Swinton, din pelicula "Michael Clayton", drept "cea mai buna actrita in rol secundar", iar "cel mai bun actor in rol secundar" a fost ales spaniolul Javier Bardem pentru rolul din "No Country For Old Men/ Nu exista tara pentru batrani". Regizorii acestei pelicule, fratii Joel si Ethan Coen, au iesit invingatori la categoria "cel mai bun regizor".
Desi a avut nu mai putin de 14 nominalizari, drama "Atonement", in regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley si James McAvoy in rolurile principale, nu a castigat, duminica seara, decat la o singura categorie importanta. Regizorul Joe Wright a declarat in culise ca succesul filmului sau se datoreaza in cea mai mare parte autorului romanului Ian McEwan, care nu a participat la ceremonia de decernare a premiilor BAFTA. "Filmul nu ar fi avut niciodata un asemenea succes daca nu ar fi existat acest roman extraordinar", a precizat Wright pentru BBC. De asemenea, pelicula are sapte nominalizari la editia cu numarul 80 a premiilor Oscar, care se vor decerna pe 24 februarie, la Los Angeles.
Trofeul obtinut la Londra vine dupa un sir lung de alte premii importante ale industriei mondiale de film primite de aceasta productie, printre ele aflandu-se si Globul de Aur pentru cel mai bun film. In Romania, pelicula "Atonement" va intra in cinematografe in 15 februarie, cu titlul de "Remuscare". Romanul "Ispasire" a fost recent reeditat de Polirom si se gaseste in librarii.
Lista completa a premiilor BAFTA
Cel mai bun film britanic: "This is England"; cel mai bun scenariu original: "Juno" - Diablo Cody; cel mai bun scenariu adaptat: "The Diving Bell and the Butterfly" - Ronald Harwood; cel mai bun film intr-o alta limba decat engleza: "Viata celorlalti/ The Lives of Others"; cel mai bun film de animatie: "Ratatouille". Premiul pentru realizari exceptionale "Carl Foreman", acordat unui regizor, scenarist sau producator britanic debutant in lungmetraj, a fost decernat lui Matt Greenhalgh (scenarist) - "Control". Cea mai buna muzica: "La Vie En Rose" - Christopher Gunning; cea mai buna imagine: "No Country For Old Men" - Roger Deakins; cel mai bun montaj: "The Bourne Ultimatum" - Christopher Rouse; cea mai buna scenografie: "Atonement" - Sarah Greenwood, Katie Spencer; cele mai bune costume: "La Vie En Rose" - Marit Allen; cel mai bun sunet: "The Bourne Ultimatum - Kirk Francis, Scott Millan, Dave Parker, Karen Baker Landers, Per Hallberg; cele mai bune efecte speciale: "The Golden Compass" - Michael Fink, Bill Westenhofer, Ben Morris, Trevor Wood; cel mai bun machiaj: "La Vie En Rose" - Jan Archibald, Didier Lavergne; cel mai bun scurtmetraj de animatie: "The Pearce Sisters" - Jo Allen, Luis Cook; cel mai bun scurtmetraj: "Dog Altogether" - Diarmid Scrimshaw, Paddy Considine.
Shia LaBeouf a primit The Orange Rising Star, in urma voturilor publicului, in timp ce premiul membrilor Academiei Britanice i-a fost acordat lui Sir Anthony Hopkins. Premiul pentru contributia deosebita adusa cinematografiei britanice i-a fost decernat lui Barry Wilkinson.
Camelia CIOBANU 
A r h i v a
  Cinci Grammy pentru Amy    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.