Ziua Logo
  Nr. 4156 de marti, 12 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Misterele de langa noi
-- O revista americana a intocmit topul celor mai pasionante enigme
De-a lungul istoriei, omenirea s-a vazut in fata unor enigme care nu au fost dezlegate niciodata. Istorici, cercetatori, aventurieri sau scriitori, toti au incercat sa gaseasca raspunsul la cateva intrebari care par a nu avea nici o explicatie logica.
O revista de stiinta americana a intocmit un top al celor mai pasionante mistere ale Universului si care nu au pur si simplu nici cea mai mica explicatie rationala.
10 - Conexiunea intre minte si trup. Majoritatea oamenilor au auzit de efectul placebo, cand o persoana ia un medicament despre care crede ca-l vindeca de o anumita afectiune si, desi respectivul medicament nu e altceva decat o vitamina sau pur si simplu zahar, bolnavul se simte mult mai bine, daca nu chiar vindecat. Efectul placebo a facut subiectul multor cercetari, care nu au putut concluziona decat ca mintea umana este mult mai puternica decat se crede.
9 - ESP sau capacitatile paranormale. Un numar mare de oameni cred in capacitatile paranormale. Desi exista numeroase dovezi ca aceste puteri exista, cand persoanele cu aceste talente au fost investigate in laboratoare de specialitate, rezultatele au fost fie ambigue, fie negative. Insa ESP este un subiect pe care stiinta se pare ca nu il poate nici confirma, nici infirma.
8 - Viata dupa moarte/Lumina de la capatul tunelului. Multi oameni care au fost declarati decedati din punct de vedere clinic pentru scurta vreme, au calatorit - dupa spusele lor - printr-un tunel, au vazut lumini puternice sau s-au intalnit cu rude sau prieteni decedati. Unii au povestit chiar ca au fost in prezenta lui Iisus. S-a sugerat ca aceste evenimente nu sunt altceva decat modalitatea creierului de a se pregati pentru deces, insa adevarul este ca nimeni niciodata nu a reusit sa explice aceste experiente.
7 - OZN-urile. De-a lungul anilor, oamenii au vazut pe cer diverse obiecte zburatoare neidentificate. Exista fotografii, inregistrari video si relatari ale martorilor oculari. Se crede despre aceste obiecte ca sunt nave spatiale ale extraterestrilor si, desi unele aparitii au fost explicate ca fiind meteoriti sau aeronave militare, unele au ramas pur si simplu fara nici o explicatie rationala.
6 - Deja vu. Termenul "deja vu" defineste senzatia unei persoane ca ar mai fi trait, vazut sau auzit anumite lucruri sau locuri. Cei care traiesc senzatii de "deja vu" au mai relatat ca atunci cand ajung prima data intr-un anume loc, au un sentiment de familiaritate, au senzatia bizara ca au mai fost acolo, desi nu este asa. Mai mult decat atat, unii dintre ei stiu cum sunt asezate lucrurile sau stiu drumurile din zona respectiva fara nici un fel de problema.
5 - Fantomele. Exista milioane de povesti cu oameni care au vazut fantome. In unele situatii, aceste spectre misterioase au fost filmate sau fotografiate. Unii investigatori specializati in paranormal incearca si acum sa dovedeasca faptul ca fantomele exista si ca pot comunica cu cei vii.
4 - Disparitiile misterioase. In fiecare an, peste tot in lume, exista oameni care pur si simplu dispar fara urma. Unii din propria lor vointa, altii sunt rapiti sau ucisi. Majoritatea acestor cazuri se rezolva, insa exista de-a lungul istoriei cateva cazuri de disparitii misterioase in care persoanele pur si simplu s-au "volatilizat" fara nici un indiciu si fara nici o explicatie.
3 - Intuitia. Toata lumea are intuitie, intr-o masura mai mare sau mai mica. Desi psihologii au stabilit ca mintea umana in mod subconstient poate capta informatii de orice tip din mediul inconjurator, intuitia s-a dovedit a fi foarte greu de studiat in conditii de laborator. Astfel, psihologia nu poate oferi raspunsuri complete in ceea ce priveste existenta celui de-al saselea simt.
2 - Bigfoot. Sunt deja zeci de ani de cand martori oculari relateaza despre aparitia in munti a unei creaturi ciudate, asemanatoare unei gorile uriase. Au fost descoperite urme de picior, precum si fire de par. S-au auzit si inregistrat sunete si zgomote care au fost puse pe seama lui Bigfoot, insa nimeni niciodata nu a descoperit un schelet si nici nu a reusit sa captureze vreun exemplar din ceea ce a devenit deja legenda.
1 - Taos Hum (zumzetul din Taos). Pe locul I al topului realizat de revista americana se afla "Taos Hum". Un procent de 2% din populatia din Taos, New Mexico, aude (de ani de zile!), din cand in cand, un zumzet de frecventa joasa. A fost descris in diverse feluri, ca un zumzet, ca un fosnet sau ca un bazait. Nimeni niciodata nu a reusit sa ofere o explicatie si nici sa inteleaga de ce doar o parte dintre localnici sunt capabili sa-l auda. (M.BICA)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Articolele astea! Ori sunt prea scurte   de Atamild
revista online poate   de Arcturus
A r h i v a
  Macelarul si "Lolita" socheaza Italia    3 comentarii
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Decretele secrete (4711 afisari)
 Ilie Dumitrescu amenintat cu pistolul in fata politistilor (2561 afisari)
 Inapoi la Cotroceni (2270 afisari)
 Misterele de langa noi (2059 afisari)
 Puterea din umbra (2054 afisari)
 Martor la inmormantarea Ceausestilor (6561 afisari)
 Macel in Berceni (2704 afisari)
 Portavion american survolat de bombardiere rusesti (2597 afisari)
 Mercedes cu un picior la Cluj, Porsche, instalat la Dej (2457 afisari)
 Ion Iliescu si Nica Leon s-au porcait la Parlament (2315 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01019 sec.