Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii
-- Se pare ca presedintele francez ar mai fi trimis si alte sms-uri fostei sale sotii, inainte de casatoria cu Carla
Redactorul-sef al saptamanalului Le Nouvel Observateur, Airy Routier, autorul unui articol despre un SMS pe care presedintele francez l-ar fi trimis fostei sotii, Cecilia, a afirmat sambata ca el confirma informatia publicata, care face obiectul unei plangeri depuse de Nicolas Sarkozy.
"Am sursele mele. Confirm" informatia aparuta miercuri pe site-ul nouvelobs.com, a declarat Routier, intervievat pe postul de televiziune Canal A. "N-am facut nici fals, nici uz de fals si trebuie sa mi se demonstreze ca am comis un fals sau uz de fals", a adaugat el. Nicolas Sarkozy a depus, joi, o plangere pentru "fals, uz de fals si raspandire de informatii false" impotriva site-ului nouvelobs.com, ca urmare a publicarii unui articol in care se afirma ca seful statului i-ar fi trimis fostei sale sotii un SMS in care spunea: "Daca te intorci, anulez tot". Jurnalistul a declarat ca, pentru el, aceasta informatie e una cat se poate de sigura, "beton". "Si, de altfel, stiu ca Sarkozy a continuat sa trimita mesaje, SMS-uri Ceciliei, fosta sa sotie", a adaugat el, precizand:
"Nu voi spune nimic care sa poata duce la descoperirea sursei sau surselor mele". Societatea redactorilor de la Le Nouvel Observateur se va reuni, astazi, in adunare generala, potrivit unor surse din cadrul redactiei saptamanalului. "Justitia a fost sesizata, de ancheta se ocupa doua servicii specializate ale politiei", a reactionat avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, contactat de AFP, care e citata de Mediafax. "Domnul Routier va trebui sa furnizeze explicatii, ceea ce conteaza nu e sursa sa sau protejarea acesteia, ci sa se determine daca textul este unul adevarat sau un fals, adica o alterare frauduloasa a adevarului". Tot la Canal A, Airy Routier, care considera "ca nu a depasit limita" dintre viata publica si cea privata, a adaugat ca "noua viata a presedintelui Republicii, care amesteca public si privat, creeaza confuzie". "Este o informatie privata care are un sens asupra vietii publice si a vietii presedintelui", a afirmat jurnalistul, considerand ca viata acestuia nu poate fi protejata la fel de mult ca cea a unui om oarecare, "pentru ca el are degetul pe bomba atomica". "Cred ca procesul meu este instrumentalizat in cadrul unei strategii mult mai vaste, care priveste totii jurnalistii, in acest moment, de repunere sub control si de raport de forta cu profesia (de jurnalist, n.r.), a incheiat el.
Potrivit site-ului nouvelobs.com, cu opt zile inainte de casatoria cu Carla Bruni, care a avut loc pe 2 februarie, Nicolas Sarkozy i-ar fi trimis un SMS fostei sotii, Cecilia, in care spunea: "Daca te intorci, anulez tot". Articolul vizat de plangere putea fi inca vazut zilele trecute, sub titlul "SMS-ul lui Sarkozy catre Cecilia", pe site-ul nouvelobs.com, care apartine saptamanalului Le Nouvel Observateur. Conform celor afirmate de avocatul presedintelui, "acest mesaj este un fals, o alterare a adevarului" care ar putea aduce o pedeapsa de 3 ani de inchisoare si o amenda de 45.000 de euro. (D.M.)
Alte articole
  Sarkozy catre un francez: "Cara-te, prostule!"    (2008-02-23 11:18)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Vai de mine....   de Alcor
Se mai desparte o data si iar se insoara- dastea care fac parada modei sunt cu duiumul...   de ionion
Eh... asa e... ungurii au toti probleme cu pricepatoarea...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Doi romani se plang de miliardarul Paxman    1 comentariu
  Interviu cu un necunoscut    
  Ninsori slabe    
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01093 sec.