Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Fara mila
-- Echipa de Cupa Davis a Frantei a spulberat Romania, cu scorul general de 5-0, si i-a "aruncat" din nou pe tricolori in barajul pentru Grupa Mondiala
Cei mai valorosi jucatori de tenis ai Frantei au obtinut calificarea in sferturile de finala ale Grupei Mondiale in dauna echipei de Cupa Davis a Romaniei, la capatul unei dispute pe care au dominat-o categoric, cedand doar doua seturi in cele cinci partide disputate in weekend la Sibiu. Scor final 5-0 pentru Franta, care obtine o calificare previzibila, daca tinem cont doar de faptul ca s-a prezentat in Romania cu mai multe nume celebre din circuitul profesionist, in frunte cu Tsonga si Gasquet. Astfel, Franta va juca in faza urmatoare cu SUA, in vreme ce echipa noastra va asteapta tragerea la sorti pentru a-si afla noua adversara din barajul pentru Grupa Mondiala.
Wilfred Tsonga, Richard Gasquet, Michel Llodra si Arnaud Clement n-au lasat echipei de Cupa Davis a Romaniei nici o speranta in intalnirea de la Sibiu, din cadrul turului inaugural al Grupei Mondiale, si s-au impus sec, cu scorul general de 5-0. O adevarata "executie" cu public, in care eforturile veteranului Andrei Pavel si ale tinerilor Florin Mergea si Horia Tecau (foto) au fost insuficiente pentru a defecta masina de tenis "condusa" de Guy Forget la Sibiu. "Nu stiu daca mai apuc ca acesti tineri sa mai joace in Grupa Mondiala", spunea cu regret omul de afaceri Ion Tiriac, cel care alaturi de Ilie Nastase a adus Romaniei in urma cu mai bine de trei decenii singura victorie din duelul cu Franta. Din pacate, singurele satisfactii ale ex-presedintelui COR au fost setul obtinut de Pavel in fata finalistului de la Australian Open si incrancenarea tinerilor Mergea si Tecau din disputa cu Llodra si Clement. Un meci care a pus capat calificarii, dupa ce perechea franceza s-a impus, sambata, cu 6-3, 6-4, 6-7(6), 3-6, 6-2, si a transformat in antrenament cu public ultimele doua partide de ieri, in care francezii au schimbat si liniile. "Ne-au lipsit cateva jocuri oficiale in picioare. Cand vii de la Australian Open, unde ai jucat finala, si ai mai multe meciuri in picioare in turnee importante, ai mai multa incredere", comenta Horia Tecau dupa infrangerea de la dublu. Si cum francezii si-au atins telul dupa meciul de dublu, au facut o noapte alba inaintea ultimelor partide, sarbatorind calificarea in sferturile de finala.
Ieri, desi ar fi trebuit sa-l intalneasca pe Tsonga, Pavel a dat ochii cu un Llodra vizibil obosit dupa petrecerea nocturna, dar lipsa mizei a facut ca liderul echipei noastre sa paraseasca terenul invins, de aceasta data cu 6-7 (5), 6-7 (7). In ultimul meci, Tecau a intrat in lupta in locul lui Hanescu, invoit sa prinda in aceasta dimineata avionul de SUA, si a incercat sa-i faca fata lui Clement. Dupa alte doua ore de joc, timp in care tanarul nostru jucator a reusit sa mai smulga un set necrutatorilor francezi, arbitrul de scaun Molina a anuntat o noua victorie a oaspetilor, Clement impunandu-se cu 7-6(3), 2-6, 6-4. Asa s-a scris o noua fila din istoria Cupei Davis, Franta calificandu-se en-fanfare in sferturile de finala, in vreme ce Romania se intoarce la emotiile barajului de mentinere in grupa de elita. Si ca totul sa fie sumbru, directorul general al FRT, Dumitru Haradau, a anuntat ca intalnirea de la Sibiu este ultima disputata in sala, deoarece oficialii ITF nu mai sunt dispusi sa inchida ochii la lipsa infrastructurii din Romania. "Este ultima data cand jucam Cupa Davis in sala in Romania, daca nu se va construi o arena de minim 4.000 de locuri. Nu vom mai putea obtine o alta derogare de la ITF de a mai juca intr-o sala asa de mica", a punctat Haradau.
Tiberiu RIST 
Alte articole
  O Romanie insolita la Caen    (Cultura, 2008-05-13)
  Fara scapare    (Sport, 2008-02-09)
  Ai lui Sandoi au remizat cu Franta    (Sport, 2007-10-17)
  Din nou Franta!    (Sport, 2007-09-28)
  Presa franceza: Romania ar putea achizitiona la mana a doua avioane Mirage 2000-9 aflate in dotarea Emiratelor Arabe Unite    (2009-09-29 13:35)
  Hackerii francezi sar in ajutorul romanilor    (2009-08-04 19:13)
  UPDATE - Andrei Pavel: Suedia este o echipa de batut, am avut noroc la tragere    (2009-05-12 14:39)
  Scor final: Romania-Franta 2-2    (2008-10-11 22:01)
  Ministerul Sanatatii cere o ancheta in cazul exportului de hormoni ucigasi    (2008-02-08 13:51)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Tenisul la pamant   de negrut
ce mai conteaza?   de popicar
la zero...   de Albulet
jenant!   de marinus
Numaratoare   de mdionis
A r h i v a
  Atletii romani domina Balcanii    
  Stiri pe scurt    
  Zgarcit cu "juniorii"    
  Goluri pentru Niculescu si Paraschiv    
  Rapid si Dinamo invinse    
  In "Groapa" cu satelitu'    
  Lacatus mizeaza pe concurenta    
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02518 sec.