Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PD-L voteaza uninominalul Guvernului
Emil Boc, presedintele PD-L, a anuntat ca va vota orice varianta de vot uninominal asupra careia convin PNL si PSD. Constatand ca votul uninominal in doua tururi nu beneficiaza decat de sustinerea lor, democrat-liberalii au decis sa sprijine varianta agreata de Guvern. "PD-L apreciaza ca orice forma de vot uninominal este mai buna decat actuala formula de alegere a deputatilor si senatorilor. PD-L va vota in Parlament orice forma de vot uninominal agreata si negociata de PSD si PNL, important este ca cele doua partide sa ajunga la o formula negociata si o vom vota", a declarat Boc. Pe de alta parte, PD-L nu intentioneaza sa se implice intr-o negociere pe tema votului uninominal lasand la latitudinea PSD si PNL sa vina cu un proiect de reformare a sistemului electoral. Partidul lui Boc a luat aceasta decizie pentru a nu mai fi acuzat ca se opune introducerii votului uninominal prin sustinerea altui proiect decat cel convenit de celelalte partide politice. (A.I.)
Tensiuni UDMR-PCM
Radicalii din Partidul Civic Maghiar vor o colaborare cu "fratele mai mare" UDMR, in vederea alegerilor locale si parlamentare. Ei au elaborat un document in acest sens pe care l-au transmis liderilor Uniunii. In replica, Marko Bela a refuzat un dialog cu liderul PCM, Szasz Jeno, dar nu si cu episcopul Laszlo Tokes. In "Carta de colaborare" cu UDMR, redactata de liderii PCM, se prevede recunoasterea reciproca a dreptului la existenta politica, colaborarea la alegerile locale, acolo unde competitia electorala pune in pericol reprezentarea politica a comunitatii, dar si lista comuna de candidati pentru parlamentare. Dupa ce a criticat in repetate randuri Uniunea, seful radicalilor maghiari, Szasz Jeno, s-a referit la UDMR ca la un "frate mai mare", aratand ca formatiunea trebuie sa-si "insuseasca democratia". In replica, Marko Bela, a acuzat ca tentativa de colaborare pentru o lista comuna la europarlamentare a esuat tocmai din pricina lui Szasz Jeno si nu stie daca sa interpreteze documentul lansat sambata drept "o ipocrizie sau o autocritica". (R.I.P.)
Contestatarii din PC, momiti cu functii
Secretarul general al conservatorilor, Codrut Seres, s-a deplasat sambata pana in Bistrita Nasaud pentru a oferi liderului acestei filiale functia de secretar general-adjunct. Prin aceasta propunere, Seres incearca sa inmoaie pozitia lui Ionel Tompa, presedintele PC Bistrita Nasaud, care a declarat ca nu o recunoaste pe Daniela Popa, intrucat a fost aleasa prin incalcarea statutului partidului. "Plec de aici cu linistea ca nu vor exista dezertari din motive emotionale si pasionale. Au fost si deficiente de ordin organizatoric in modul in care s-a organizat si desfasurat Congresul, dar in egala masura nu cred ca ne permitem sa irosim timpul pana la alegerile locale stand deoparte si asteptand", a spus Seres. Ionel Tompa nu i-a dat insa un raspuns secretarului general al PC spunand ca nu a luat o decizie. "Nu am luat hotarari de dizolvare a organizatiei sau de parasire. Dupa ce o sa vedem hotararea Comisiei de etica, litigii si petitii, Biroul Executiv vom vedea ce decizie luam", a precizat Tompa. (C.A.)
A r h i v a
  Batalia pentru PD    8 comentarii
  Variantele PNL: Restructurare sau plecare    7 comentarii
  Dispute PD-PSD in cazul anchetarii ministrilor parlamentari    2 comentarii
  Cozma vrea in politica    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00944 sec.