Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Evaluari pentru eliminarea vizei SUA
Experti americani vor evalua, luna aceasta, in Romania, stadiul de implementare a Programului Visa Waiver, urmand ca autoritatile sa stabileasca un calendar pentru includerea tarii noastre in acest program de eliminare a vizelor pentru romanii care vor sa calatoreasca in SUA, transmite Mediafax. Ministrul de Interne, Cristian David, deja a prezentat partii americane o evaluare in acest sens, potrivit Biroului de presa al Ministerului de Interne si Reformei Administrative, informand ca Romania si-a intensificat eforturile pentru securizarea frontierelor si desfasoara, in prezent, demersuri pentru introducerea pasapoartelor biometrice, necesare includerii in program. Presa de peste Ocean relata, in iulie, anul trecut, ca Romania ar putea fi exclusa din Visa Waiver, alaturi de alte state europene, deoarece numarul cererilor de viza respinse in tara noastra depaseste limita de 10% admisa, ridicandu-se la peste 25%. (D.E.)
Homosexuali impotriva Papei
Peste 2.000 de homosexuali, transsexuali si lesbiene au manifestat, sambata, la Roma (foto), fata de "ingerinta Vaticanului in viata politica, in dezbaterile privind avortul, inseminarea artificiala si uniunile de fapt", transmite Mediafax. Bannerele manifestantilor, in majoritate membri ai asociatiilor de aparare a homosexualilor, feministelor sau ai stangii radicale, purtau inscriptii de tipul "Domnule Sarkozy, luati-l pe Papa inapoi la Avignon" sau "Fara Vat". Manifestatia a fost condamnata de aproape intreaga clasa politica italiana, care si-a exprimat sprijinul pentru Suveranul Pontif. Vaticanul a criticat ferm, la inceputul anului 2007, un proiect de lege privind recunoasterea uniunilor civile, heterosexuale si homosexuale, abandonat apoi de Guvernul Prodi care, ulterior, a si cazut. (D.E.)
Proteste anti-val la Ankara
Zeci de mii de persoane, majoritatea femei, au protestat, sambata, la Ankara, fata de decizia Parlamentului de a autoriza purtarea valului islamic in universitati. "Turcia este laica si va ramane laica! Turcia nu va deveni ca Iranul!", au scandat manifestantii, ca reactie la votul legislativului de adoptare a unui amendament constitutional care permite portul valului islamic in universitati. La inceputul lunii februarie, 125.000 de persoane au manifestat la Ankara impotriva renuntarii la interdictia de a purta val islamic in universitati, masura prezentata de Guvern drept o reforma necesara in vederea aderarii la UE. Legalizarea portului valului islamic in universitati este combatuta vehement de sustinatorii laicizarii Turciei. (D.E.)
A r h i v a
  Rusia face propuneri SUA    2 comentarii
  Voronin: "limba moldoveneasca a aparut inaintea limbii romane"    3 comentarii
  Obama castiga in tromba    27 comentarii
  Bombardier rus dat afara din Japonia    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01752 sec.