Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Accident mortal provocat de un politist beat
Un politist din Targu Jiu a provocat, la sfarsitul saptamanii trecute, un accident soldat cu decesul unei persoane si ranirea altor doua, in urma analizelor stabilindu-se ca politistul era beat. Potrivit Mediafax, Dorel R., de 37 ani, politist in municipiul Targu Jiu, aflat la volanul masinii personale, a pierdut controlul autoturismului intr-o curba, pe DN 54 A, in dreptul comunei Grojdibodu, iar masina a intrat intr-un pom de pe marginea soselei. In urma accidentului, pasagerul din dreapta, Aurel G., de 23 ani, a murit pe loc, iar soferul si alti doi pasageri, Costel T., de 27 ani si P.Sorin, de 19 ani, au fost raniti, fiind transportati la spitalul din orasul Corabia. "Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, subcomisar Claudia Radu. Pe numele politistului a fost intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. (A.G.)
Retinuti in Spania
Politia spaniola a retinut 76 de persoane intr-o vasta operatiune impotriva fraudelor comise pe Internet, printre acestea numarandu-se si romani. Politia spaniola a precizat ca operatiunea Ulysse este cea mai importanta de acest tip desfasurata vreodata in Spania, cu actiuni in 15 regiuni. Suma totala deturnata se ridica la peste trei milioane de euro. O parte dintre persoanele retinute participau la licitatii online, unde incercau sa-i convinga pe potentialii cumparatori ca vand diverse produse, de la televizoare la masini, dar dispareau imediat dupa ce victimele efectuau transferurile de bani. O alta tehnica utilizata de suspecti consta in obtinerea datelor de acces la conturi bancare online, din care virau apoi sume de bani in conturile proprii. (D.E.I.)
Cadavrul din munti
Un barbat inca neidentificat a fost gasit mort, la sfarsitul saptamanii trecute, in Muntii Bucegi, pe drumul forestier Moroeni - Lespezi, judetul Dambovita. Politia orasului Fieni a fost sesizata, sambata, de catre un turist ca, in timp ce se deplasa cu un prieten pe drumul forestier Moroieni - Lespezi, a vazut un barbat cazut. Necunoscand in ce stare este aceasta, cei doi au intentionat sa-i acorde ajutor, insa au constatat ca victima era decedata. Potrivit Mediafax, cadavrul era acoperit de un strat subtire de zapada, iar in buzunarul pantalonilor victimei politistii au gasit suma de 13 lei si un bilet de tren pe ruta Targoviste -Pietrosita, din data de 29 ianuarie. Criminalistii au constatat ca victima, asupra careia nu a fost gasit nici un act de identitate, nu avea urme de violenta pe corp. Din cercetari a rezultat ca barbatul a fost vazut ultima data in viata marti, 5 februarie, de catre administratorul cabanei "Bratei", situata la circa trei kilometri de locul unde a fost gasit decedat. (A.G.)
Crima din cauza unei romance
Un barbat de 60 de ani si-a ucis tatal in varsta de 93 de ani pentru ca nu suporta ideea ca acesta s-a indragostit de ingrijitoarea sa, o romanca careia i-a dat o suma consistenta de bani si cu care intentiona sa se casatoreasca. Batranul a fost gasit de nora sa intr-o balta de sange, initial crezandu-se ca a fost vorba de un jaf. Dupa primele informatii obtinute, carabinierii si-au dat seama ca nu se aflau in fata unui jaf, ci a unei tragedii familiale si au inceput sa-l caute pe fiul victimei, pe care l-au convins ulterior sa se predea. Potrivit Rompres, acesta a marturisit ca si-a ucis tatal cu un glonte in ceafa, dupa o cearta violenta. El le-a povestit anchetatorilor ca tatal sau, inselat de o romanca, i-a dat acesteia bani in mai multe randuri, suma totala fiind de 60.000 de euro. Acesta a declarat ca a incercat sa-si convinga parintele sa renunte la intentia de a se casatori si a izgonit-o pe femeie din casa, dar fara rezultat. (D.E.I.)
Accidente in lant
Saisprezece masini, printre care si un microbuz cu pasageri, au fost implicate, la sfarsitul saptamanii trecute, in sase accidente in lant produse pe DN 72, la iesirea din Targoviste spre Gaesti. Evenimentele rutiere s-au produs toate in acelasi loc, pe un pod, din fericire nefiind inregistrata vreo victima. Potrivit politistilor, acidentele au fost provocate de poleiul de pe pasarela-pod peste calea ferata din zona Pavcom, iar politistii vor amenda firma care se ocupa de deszapezirea si curatarea podului respectiv. La fata locului s-au deplasat mai multe masini ale Serviciului de Ambulanta Dambovita, dar medicii au intervenit doar pentru mici leziuni care nu au impus internarea pacientilor. Societatea care are in responsabilitate strazile municipiului, va fi amendata, conform legislatiei in vigoare, cu o suma cuprinsa intre 1000 si 5000 de lei. Conform politistilor, societatea nu a intervenit la timp pentru indepartarea poleiului de pe carosabilul podului-pasarela unde au avut loc accidentele. (A.G.)
Evaluare pentru eliminarea vizelor
Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat ca a avut in SUA discutii legate de eliminarea vizelor pentru romani fara sa comenteze precizarile unui oficial american care a aratat ca un orizont de timp la scutirea romanilor de obligativitatea vizelor nu e prefigurabil. David a precizat ca s-a intalnit cu Stuart Baker, asistent al Secretarului pentru Securitate Interna, caruia i-a prezentat o evaluare a stadiului de pregatire a Romaniei pentru Programul visa weiver care urmareste eliminarea vizelor pentru romani. Potrivit NewsIn, cei doi oficiali au stabilit ca un grup de experti americani sa vina in Romania pentru evaluari. "In urma vizitei va fi stabilit un calendar de actiuni cu termene precise care sa duca la includerea Romaniei in Programul visa weiver",
a precizat MIRA. (D.E.I.)
Retinuti pentru incendiere
Doi tineri din Piatra Neamt au fost retinuti ieri de politistii nemteni, fiind suspecti in incendierea a doua autoturisme de lux, in anul 2006. La locuinta unuia dintre suspecti a fost gasit, sub perna, un pistol marca Glock, de calibrul 9 milimetri si 14 gloante detinute ilegal, dar si o cagula si un baston telescopic. Acestia sunt suspectati ca ar fi incendiat doua autoturisme de lux ale omului de afaceri Gheorghita Mararu. In unul dintre cazuri, omul de afaceri a predat politiei filmul incendierii inregistrat cu o camera web de la balconul locuintei. Pe film se vedeau doua persoane care la adapostul noptii toarna o substanta pe capota masinii dupa care o aprind si fug. La scurta vreme dupa cele doua incendieri a fost incendiata si masina fratelui acestuia. (D.E.I.)
Fara permis de conducere
Politistii de frontiera de la Nadlac au depistat un cetatean roman care a parcurs la volanul autoturismului sau cateva mii de kilometri pe soselele Europei, in ciuda faptului ca nu avea permis de conducere. Potrivit Rompres, Marcel S., in varsta de 32 de ani, care vroia sa intre in tara, nu a putut prezenta politistilor permisul de conducere deoarece nu poseda un asemenea document. Mai mult, in urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca acesta nu avea eliberat permis de conducere pe numele sau. (D.E.I.)
 Afisari: 251  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Traficul de persoane din Romania in atentia SUA    
  "Vanatoare" de interlopi    
  Impuscat in cap intr-un club din Iasi    
  Necolaiciuc instaurase "teroare generala" la CFR    
  "Butoi cu pulbere" la Zalau    
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01250 sec.