Ziua Logo
  Nr. 4154 de sambata, 9 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Stiri pe scurt
"Inamic potential" pentru SUA si Franta
Dupa ce comunitatea de informatii americana a admis ca Rusia reprezinta o "amenintare externa" pentru SUA, si noua doctrina militara a Frantei prevede utilizarea fortelor armate impotriva Rusiei. De cateva saptamani, pe biroul presedintelui francez se afla proiectul noii doctrine militare a Frantei, doctrina ce prevede utilizarea fortelor armate in cazul in care Rusia va ameninta tari din Comunitatea Statelor Independente (CSI), transmite Rompres. Revista Le Figaro Magazine a rezumat continutul acestui proiect confidential al noii doctrine militare a Frantei, proiect ce i-a fost trimis lui Sarkozy in data de 4 ianuarie. Pentru analizarea noilor amenintari si posibile reactii la acestea, expertii francezi in aparare iau in calcul 12 scenarii de baza care ar presupune utilizarea Fortelor Militare ale Frantei. Alaturi de "atacul terorist", "amenintarea cu racheta", "indeplinirea datoriei de aliat al NATO" si "operatiunile de pacificare", la numarul 9 se face referire si la Rusia. Scenariul prevede implicarea Armatei franceze in "cazul in care Rusia va ameninta pe vreunul dintre vecinii sai". In aceasta enumerare de cazuri, Rusia este unica tara denumita fara ocolisuri "inamic potential", subliniaza cotidianul rus Izvestia. (D.E.)
Armata Rosie isi schimba uniforma
Reforma armatei ruse se afla in detalii. Astfel, dupa propunerile de modificare atat a finantarii, cat si a conducerii fortelor armate rusesti, a venit randul uniformelor sa fie reimprospatate. Astfel, incepand de anul acesta, noua uniforma a armatei ruse va imbina stilul modern cu cel traditional, adresandu-se unei noi generatii de militari, potrivit creatorului de moda Valentin Iudaskin, citat de Mediafax. Iudaskin a castigat o licitatie pentru contractul cu armata rusa, noile modele de uniforme fiindu-i prezentate presedintelui Vladimir Putin saptamana trecuta. Armata rusa este una dintre cele mai numeroase din lume, insa imaginea ei a fost afectata in ultimii ani de mentinerea stagiului obligatoriu, de lipsa fondurilor si de actele de intimidare impotriva noilor recruti, aspecte pe care Kremlinul intentioneaza sa le schimbe, aminteste Mediafax. (D.E.)
MINUK e gata de evacuare
Misiunea ONU in Kosovo (MINUK) pregateste un plan de evacuare a personalului international din aceasta provincie, in cazul in care proclamarea independentei ar provoca violente. Potrivit cotidianului de limba albaneza "Koha ditore", un document de 72 de pagini care descrie "toate detaliile evacuarii angajatilor MINUK, precum si a personalului celor 15 agentii (internationale)". "Bineinteles, avem un plan de urgenta", a declarat purtatorul de cuvant al MINUK, Alexander Ivanko, fara a confirma totusi informatiile aparute in publicatia citata. (D.E.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bush, Sarkozy si Basescu   de Mario
A r h i v a
  Curtea sub asediu    26 comentarii
  Deputatul notelor false    
  Stapanii preturilor    10 comentarii
  "Rusia va trebui sa aleaga tinte in Europa"    11 comentarii
  Thaci: 100 de state ar recunoaste Kosovo    6 comentarii
  Interventie pentru homosexuali    12 comentarii
  Basescu face agenda PNL    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Stapanii preturilor (3604 afisari)
 Cursa secreta SUA-Rusia pentru armele climatice (3369 afisari)
 Curtea sub asediu (3345 afisari)
 Miracol intr-un acvariu din Ungaria (2778 afisari)
 "Rusia va trebui sa aleaga tinte in Europa" (2777 afisari)
 Tragedia personala a unui controlor de trafic, la originea accidentului de la Otopeni (3004 afisari)
 Obama ar putea fi asasinat daca va fi ales presedintele Statelor Unite (2317 afisari)
 "Nevasta" lui Emil Constantinescu a primit mandat de arestare preventiva (1945 afisari)
 Avioane militare ruse deasupra Japoniei (1644 afisari)
 Barbatii in varsta fac copii mai sanatosi decat tatii adolescenti (1438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00980 sec.