Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Intalnire Popa - Anghel
Noul presedinte al PC Daniela Popa s-a intalnit, luni, la Consiliul de Onoare al partidului cu marele perdant al Congresului extraordinar, Florin Anghel. A fost, practic, o reuniune in patru, la discutii asistand si presedintele fondator Dan Voiculescu si secretarul general Codrut Seres. "A fost o intalnirea in care nu s-a discutat mare lucru, problema Congresului nefiind luata in discutie. Le-am spus ca am nevoie de doua-trei saptamani pentru a vedea daca mai pot continua activitatea mea in PC sau ma duc acasa si renunt la politica", ne-a declarat Anghel. "A fost o discutie destul de buna, ne-a spus ca nu pleaca din partid. De altfel el este si in echipa ce stabileste strategia partidului pentru alegerile locale", a sustinut Daniela Popa. Totodata, liderul PC ne-a precizat ca din punctul ei de vedere lucrurile de la Congres sunt inchise dupa ce toate actele au fost depuse la tribunal. In schimb, Anghel ne-a spus ca asteapta sa vada cum solutioneaza Comisia de Litigii contestatia sa referitoare la Congres. Surse parlamentare din PC ne-au precizat ca echipa lui Anghel este intens curtata de PD-L, primarii conservatori purtand discutii in acest sens cu pedelistii. (C.A.)
"Fruntasi" la CEDO
Problema proprietatilor a adus cele mai multe condamnari ale Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Afirmatia a fost facuta de Horatiu Radu, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, in cadrul audierilor de la Comisia senatoriala pentru drepturile omului pe tema despagubirilor pe care trebui sa le plateasca statul cetatenilor care au recurs la instanta de la Strasbourg, informeaza Mediafax. In anul 2007, Romania a ocupat locul trei in clasamentul numarului de plangeri si locul cinci in privinta condamnarilor. Cuantumul despagubirilor se ridica la 8.360.000 de euro. Conform spuselor lui Radu, in lipsa litigiilor legate de restituirea proprietatilor, Romania s-ar fi aflat la coada clasamentului. "Am primit condamnari in anii anteriori si, din pacate, vom mai primi si in 2008 pentru recursul in anulare, care a fost abrogat, dar dosarele care existau pe rolul Curtii continua sa ne urmareasca", a adaugat Radu. (A.I.)
Presiuni PC la UMF
Conservatorul Irinel Popescu face presiuni cu ajutorul sefului PC Dan Voiculescu pentru a influenta alegerile pentru functiile de decan, prodecan si membru al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" (UMF), ne-au declarat surse confidentiale. Potrivit acestora, Popescu vrea un loc in Senatul Universitatii. Conservatorul, care este si presedintele Comisiei de invatamant din Senatul Romaniei, a trimis la Facultatea de Medicina o adresa prin care informa ca a fost desemnat tocmai de aceasta comisie pentru a participa in calitate de "observator" la alegerile de care este direct interesat. Motivul invocat de Popescu pentru pozitia de observator il reprezinta asigurarea "transparentei" si corectitudinii alegerilor. Mai mult, ne-au precizat sursele, conservatorul l-a rugat pe seful de partid Dan Voiculescu sa-l ajute prin trustul sau de presa. Drept urmare, Antena 3 a trimis, la Universitate, o adresa in atentia rectorului, prin care cere permisiunea ca o echipa sa fie prezenta la alegeri si la numaratoarea voturilor. (D.I.)
A r h i v a
  CNSAS demolat de magistrati    2 comentarii
  Vasile Puscas: PSD face politica nomenclaturista    1 comentariu
  CPP, "reparat" la Senat    1 comentariu
  Basescu: Uninominalul nu va fi adoptat    5 comentarii
  Premierul, acuzat de supunere fata de PSD    5 comentarii
  Decizia Curtii nu e o victorie    7 comentarii
  Basescu: Ordonanta CNSAS, proasta    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.