Ziua Logo
  Nr. 4153 de vineri, 8 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
24 de perchezitii au lovit lumea interlopa
-- Trupele speciale au ridicat ieri 30 de persoane acuzate de tentativa de omor, lipsire de libertate si talharii
Politistii bucuresteni, sprijiniti de trupele speciale, au ridicat ieri dimineata 30 de membri ai clanurilor interlope Chira si Nie, acestia fiind cercetati pentru mai multe infractiuni savarsite cu violenta. Acestia au fost prinsi in urma a 24 de perchezitii efectuate la mai multe locuinte din Bucuresti, Ilfov si Calarasi.
La sediul Politiei Capitalei au fost aduse pentru audieri aproximativ 30 de persoane, in vederea cercetarii sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de omor, lipsire de libertate, talharii, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, violare de domiciliu, loviri si alte violente. In urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe arme de foc (letale si neletale) detinute ilegal, droguri, arme albe, bani, bijuterii, acte de identitate false si alte bunuri care fac obiectul mai multor infractiuni. De asemenea, aproape trei kilograme de heroina au fost descoperite ieri de politistii bucuresteni in cadrul a doua perchezitii efectuate la domiciliile unor persoane din Sectorul 4 al Capitalei. Potrivit Mediafax, politistii au descoperit la Anca V., de 70 de ani, membra a clanului Stoaca, noua bile de heroina, iar acasa la Lucia G., de 57 de ani, 213 bile de heroina, 211 pastile de Sintalgon si trei pungi de cate o jumatate de kilogram cu heroina. Cantitatea totala de heroina descoperita in cadrul perchezitiilor la cele doua adrese a fost de 2,7 kilograme. O bila se vinde cu aproximativ 30 de lei, iar un gram de heroina valoreaza 200 de lei.
Actiuni cu violenta
Anihilarea clanului fratilor Camataru si arestarea acestora a bulversat lumea interlopa din Bucuresti. Acestia controlau mari zone ale Capitalei prin teroare. Iar odata cu decimarea acestora, teritorii au ramas virgine, aparand zeci, sute de gasti, de grupari care se bat pe strazi, nu pe cartiere. Deoarece nu pot controla "bucati" mari din oras, se multumesc cu mici portiuni.
"Gemenii", gruparea lui "Papuasu", grupul lui "Botonica", cel al lui "Onica", cel al lui "Samir", Ahmet Metin, "Nica", clanul "Stoaca", "Duduienii", gruparea "Chiroaica", "Belgienii". Aceste grupari si-au impartit dupa 1990 ani buni Capitala. Si au facut legea. Pana cand au fost anihilati de politie in urma celebrei operatiuni "Luna". Singurii care au ramas in picioare dupa acea actiune au fost fratii Camataru. Au ajuns insa si ei dupa gratii. "Fragmente" din aceste clanuri mai opereaza si astazi, dar la un nivel extrem de scazut. Ele nu mai reprezinta o amenintare majora in acest moment. Au aparut insa altele, care nu au nici pe departe forta celor care operau inainte. Dar care actioneaza cu violenta, folosind de multe ori chiar arme de foc pentru a controla bucati mici din cartierele bucurestene. Clanurile Chira si Nie spre exemplu. O parte dintre membrii acestora au fost retinuti in ultimii doi ani. Iar ieri politistii au actionat in forta pentru anihilarea definitiva a acestora.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
in urma sezizarilor facute   de cosor ion
A r h i v a
  Nou suspect in cazul asasinarii a doi romani la Torino    1 comentariu
  Batranele inchise pentru ca au muncit pamantul raman in arest    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Rusia si China ameninta SUA (3603 afisari)
 Agentul BNR (2856 afisari)
 Invazia extraterestrilor (2646 afisari)
 Amanta secreta a lui Dodi al Fayed (2565 afisari)
 Hotii privati de pensii (1950 afisari)
 Milionarul de la Loto a fugit in Dubai de frica mafiei (4082 afisari)
 Japonezii lanseaza avioane de hartie sa vada daca se intorc pe Pamant (2507 afisari)
 Un satelit spion va lovi Pamantul  (1969 afisari)
 Si-a otravit barbatul cu antigel (1260 afisari)
 Casa noua cu mort in baie (1096 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01081 sec.