Ziua Logo
  Nr. 4152 de joi, 7 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
ACR la poarta CE
Automobil Club Roman (ACR) vrea sa ajunga cat mai repede in fata unei Comisii de la Bruxelles, impreuna cu reprezentanti ai statului roman, pentru a obtine o hotarare in acest for european care sa dispuna returnarea banilor celor care au platit deja controversata taxa auto. Presedintele Comisiei juridice din ACR, Horatiu Margoi, a declarat, pentru Mediafax, ca o modificare cu caracter fiscal nu se poate face prin initiativa populara, strangerea unui anumit numar de semnaturi din partea cetatenilor neputand elimina taxa auto dorita de Guvern, pentru ca de pilda oamenii s-ar putea mobiliza sa adune semnaturi pentru eliminarea TVA. "Cunoastem acest aspect legislativ, dar nu putem ramane indiferenti la demersul civic la care ne imping cetatenii", a spus acesta. In schimb, singura modalitatea de a obtine o decizie de anulare a taxei auto si despagubirea celor care au platit-o deja ar putea fi obtinuta, potrivit lui Margoi, in fata unei Comisii de la Bruxelles. (C.P.)
Despagubiri pentru Dacia
Peste 37.460 de persoane care au constituit depozite la CEC pentru achizitia de autoturisme vor primi in acest an despagubirile cu o valoare totala de 759,8 milioane de lei, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "CEC va livra in conturile beneficiarilor sumele cuvenite la sfarsitul lunii decembrie", a afirmat Vosganian. El a precizat ca procedurile privind emiterea de titluri pentru depunatorii de bani in scopul achizitiei de autoturisme au fost finalizate ieri.
Vosganian a mentionat ca, "intr-o evaluare grosiera", ar putea fi alocata o suma de 200 milioane de lei (n.r. - vechi) pentru fiecare beneficiar, respectiv 5.500 - 6.000 de euro, dar vor exista diferentieri in functie de mai multe criterii cum ar fi momentul constituirii depozitelor la CEC, nivelul sumei depuse sau marca masinii. (F.B.)
Brand pentru Romania pitoreasca
Guvernul va cheltui in acest an aproximativ sapte milioane de euro pentru programe de promovare turistica a Romaniei, din care doua milioane euro vor fi folosite pentru lansarea unui brand turistic national, prin care sa fie atrasi mai multi vizitatori. Fondurile sunt prevazute in programul anual de marketing si promovare turistica, aprobat ieri de Executiv, avand ca scop promovarea celor mai importante destinatii si forme de turism in tara si pe principalele piete turistice din strainatate. Programul prevede o serie intreaga de actiuni, de la promovarea brandului turistic national in perioada 2008-2010, la vizite de informare si editare de ghiduri si harti. (C.S.)
Belkin activeaza direct in Romania
Belkin, liderul mondial in solutii de conectivitate si mobilitate, isi sporeste prezenta in Romania prin noi produse, prezentate in limba romana, din domeniile retelisticii, protectiei electrice, accesorii pentru laptopuri, cabluri Audio-Video si prin crearea unor canale de distributie sustinute de reprezentanti locali. "Anul acesta, vom stabili un sistem complet de distributie in Romania pentru a putea sustine cererile din ce in ce mai mari ale retailerilor locali si multinationali si ale partenerilor de canal", a declarat Country manager, Libor Tosovsky. (F.B.)
A r h i v a
  Proprietatea la Pastele cailor    3 comentarii
  Gaz de France, scos de pe teava Nabucco    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Hotii de pensii (2921 afisari)
 Momentul eliberarii PNL de sub jugul PSD (1966 afisari)
 Omar ben Laden vrea sa se intalneasca cu Papa (1904 afisari)
 Anemia cronica (1781 afisari)
 Tinerete decapitata (1698 afisari)
 Ceausescu a fost torturat inainte de a muri (14221 afisari)
 Pamantul ar putea fi distrus de extraterestri (3258 afisari)
 SUA incercuiesc Rusia (2898 afisari)
 Ce-si fac vedetele cu bisturiul (1907 afisari)
 A murit jurnalistul Max Banus (1339 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01740 sec.