Ziua Logo
  Nr. 4151 de miercuri, 6 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Deconspirarea scriitorilor colaboratori
Uniunea Scriitorilor din Romania a solicitat ieri CNSAS sa faca publice toate colaborarile cu fosta Securitate ale membrilor sai, dupa ce poetul Cezar Ivanescu a primit decizie de politie politica. "Comitetul Director al USR considera inacceptabila si nelegala difuzarea de catre unii membri ai CNSAS a unor date despre ori din dosarele personale ale scriitorilor", se arata in comunicatul USR. Aceasta solicitare, vine la scurt timp dupa ce Cezar Ivanescu a cerut presedintelui Uniunii, Nicolae Manolescu, sa faca o declaratie fara echivoc din care sa reiasa ca nu este implicat in aceasta facatura a lui Mircea Dinescu. Mai mult, Ivanescu a amenintat ca va continua disputa in instanta si va da in judecata ziarele care au publicat informatia si pe Mircea Dinescu pentru deconspirarea informatiilor din dosarul sau, urmand sa fie reprezentat la proces de avocatul Sergiu Andon. (C.A.)
Ujeniuc revine in PNL
Deputatul Dragos Ujeniuc a anuntat ieri ca revine in PNL, dupa o perioada petrecuta in PLD-ul lui Theodor Stolojan. Ujeniuc nu se intoarce singur la liberali, ci cu intreaga organizatie si sapte membri din conducerea PDL Giurgiu, proveniti din PD. El a tinut sa explice ca a plecat din PLD din cauza deputatului Valentin Iliescu, liderul PDL Giurgiu. "Nu m-am gandit ca un personaj ca Valentin Iliescu va atinge asemenea cote in ceea ce priveste delatiunea, minciuna, lovituri abjecte pe la spate. (...) Tot ceea ce a facut Valentin Iliescu si grupul format in jurul lui m-a determinat pe mine sa incerc cel mai adanc sentiment de scarba", a spus Ujeniuc, citat de Mediafax. El a acuzat nerespectarea de catre Iliescu a protocolului dintre PD si PLD la nivelul organizatiei si a apreciat ca, in procedura de mediere, secretarul general al PD, Vasile Blaga, "a mimat dorinta de impacare". (R.P.)
"Frankesteinii", victoriosi in Serbia
Presedintele Serbiei Boris Tadici, invingator in alegerile de duminica, a fost consiliat de aceiasi consultanti externi care se ocupa de imaginea premierului Calin Popescu Tariceanu. "Echipa de consilieri externi a presedintelui Boris Tadici a fost format? din Tal Silberstein, Arthur Finkelstein, Shimon Sheves. "Frankensteinii" cum i-a numit, intr-un acces de antisemitism, Radu Berceanu" - noteaza pe blogul personal Dan Andronic, partenerul celor trei strategi in mai multe proiecte de marketing politic. Proeuropeanul Boris Tadici si-a anuntat duminica seara victoria in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale sarbe, el obtinand cu doua procente mai mult decat contracandidatul sau, ultranationalistul prorus Tomislav Nikolici. (O.B.)
Textul lui Nicolicea, inapoi la comisie
Deputatii au retrimis, ieri, Comisiei juridice, proiectul de modificare a Codului Penal, chiar la propunerea social-democratului Eugen Nicolicea, initiatorul amendamentului referitor la raspandirea de stiri false care aduc atingere sigurantei statului. Acesta a propus si cateva "solutii" pentru modificarea proiectului. "In primul rand, cuvantul <<stire>> sa fie inlocuit cu un sinonim, astfel incat sa nu se mai faca legatura exclusiva cu presa. Doi: cuvantul <<stire>> sa fie exclus din articol. A treia varianta este sa scoatem articolul din textul legii pentru ca un articol, pe care multi au reticenta de a-l vota, sa nu duca la respingerea legii", a declarat Nicolicea, renuntand la vehementa cu care isi sustinuse initial amendamentul. Deputatul PRM Lucian Bolcas a propus, la randul sau, modificarea amendamentului, in sensul precizarii ca se incrimineaza fapta de a raspandi informatii sau stiri false "cu intentia" de a aduce atingere sigurantei nationale. (R.I.P.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Stiri   de Mona G.
modificari la textul Nicolicea   de cosor ion
A r h i v a
  Cu jalba la Curte    1 comentariu
  Nastase l-a vizitat pe Geoana    1 comentariu
  Mischie, inglodat in datorii    
  MediaSind cere ancheta la TVR    
 Top afisari / comentarii 
 Miracolul din Ludwigshafen (2533 afisari)
 "Tamara" lui Blaga (2313 afisari)
 Cursa infernala pe CFR (2113 afisari)
 Dusmanul la nevoie se cunoaste (1604 afisari)
 Taxa hienelor (1388 afisari)
 A adormit cu bomba sub pat (2191 afisari)
 Sarkozy, in ultimul SMS trimis Ceciliei: "Daca te intorci la mine, anulez tot" (2093 afisari)
 Voronin planuieste formarea unui nou stat  (2092 afisari)
 Pavarotti din Banat i-a cucerit definitiv pe spanioli (2019 afisari)
 Tone de carne stricata din Germania, la vanzare pentru romani (1634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00981 sec.