Ziua Logo
  Nr. 4151 de miercuri, 6 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Lotul defect
-- Nationala sustine diseara primul amical din seria celor de pregatire a turneului final de la vara, cu Israel, la 20.45, in direct la TVR1
"Tricolorii" intra in linie dreapta pentru pregatirea turneului final de la vara, diseara, la Tel Aviv, cu un meci amical impotriva Israelului. Carcotasii sustin ca adversarul nu este unul pe masura pentru o echipa care va da lupte dure la Euro 2008, cu Franta, Italia si Olanda, FRF se apara prin meciurile de pregatire tari pe care le-au avut elevii lui Piturca in ultimii ani si prin faptul ca antamasera pentru aceasta primavara un joc cu nationala "cocosului galic" care a fost anulat dupa tragerea la sorti a grupelor. E drept, in aceeasi perioada scurta, federatiile de la Roma, Paris si Amsterdam au gasit adversari puternici, calificati la competitia din Austria si Elvetia.
Cu un singur antrenament ca lumea facut in lot complet, cel oficial de ieri, selectionerul si-a propus doar sa sudeze relatiile de joc, fiindca din alcatuirea lotului nu se intrevad testari ale unor jucatori mai noi.
Piturca a nominalizat ieri doar patru jucatori dintre cei care ar putea prinde lotul de 23 pentru Euro 2008. "Vrem sa castigam primul amical al anului. Mi-as fi dorit sa ii am in lot pe Daniel si Marius Niculae, pe Ghionea si Radoi. Imi amintesc ca in 1986 le-am dat israelienilor doua goluri, chiar il tin bine minte pe unul dintre ele", a spus selectionerul, care si-a amintit de o victorie a Romaniei cu 4-2 in fata Israelului, chiar pe arena pe care se va juca diseara, "Ramat Gan".
De altfel, la antrenamentul oficial de ieri dimineata nu au existat experimente, impartirea echipelor facand o diferenta clara intre titulari si rezerve, singura dilema, cea a fundasului dreapta, fiind rezolvata in favoarea lui Contra, care l-a mutat pe Ogararu la rezerve.
Cristi Chivu, capitanul "tricolorilor", a raspuns diplomatic atunci cand a fost informat ca Franta intalneste Spania, iar Italia pe Portugalia in celelalte amicale din aceasta seara. "Israel este o echipa care ne va da batai de cap. Meciul e la fel de important ca unul cu Spania sau Portugalia. Nu ne intereseaza de atentat. Am hotarat doar sa nu iesim nicaieri, doar la o plimbare scurta pe plaja. O sa il sunam pe Hagi sa ii spunem La multi ani! si toate cele bune. Am dormit bine, chiar daca Victor Piturca nu avea contract semnat cu federatia. Merita pe deplin acest lucru. Este cea mai buna perioada din viata mea, din toate punctele de vedere. Dar mai ales acasa. Data nuntii este dupa Euro. Nu ne da in judecata nimeni daca ne permitem sa visam pentru Euro", a comentat fundasul lui Inter Milano.
Partida de la Tel Aviv va fi condusa de o brigada multinationala, cu portughezul Duarte Gomez la centru si cu israelienii Nisan Davidi si Eyal Hatuha la cele doua linii. Victor Piturca ar putea incepe intalnirea cu Israel in formula Lobont - Contra, Tamas, Goian, St. Radu - Nicolita, Codrea, Cocis, Chivu - Marica, Mutu.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  "Poli" in colaps!    
  Zambon cautat pentru palmares    
  Bilete cu taraita pentru Cupa Davis    
  Stiri pe scurt    
  Dinamo revine la politica de austeritate!    
  Buga, afara din depou!    
 Top afisari / comentarii 
 Miracolul din Ludwigshafen (2533 afisari)
 "Tamara" lui Blaga (2313 afisari)
 Cursa infernala pe CFR (2113 afisari)
 Dusmanul la nevoie se cunoaste (1604 afisari)
 Taxa hienelor (1388 afisari)
 A adormit cu bomba sub pat (2191 afisari)
 Sarkozy, in ultimul SMS trimis Ceciliei: "Daca te intorci la mine, anulez tot" (2093 afisari)
 Voronin planuieste formarea unui nou stat  (2092 afisari)
 Pavarotti din Banat i-a cucerit definitiv pe spanioli (2019 afisari)
 Tone de carne stricata din Germania, la vanzare pentru romani (1634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.