Ziua Logo
  Nr. 4151 de miercuri, 6 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Putin dauneaza grav ziaristilor
Rusia este una dintre cele mai periculoase tari pentru jurnalisti, iar autorii asasinatelor in care cad victime ziaristii nu sunt, practic, niciodata descoperiti, se spune in raportul anual al Comitetului pentru Protectia Jurnalistilor de la New York. Potrivit documentului, principala cauza o constituie politica Kremlinului. "In timpul regimului Putin, 14 jurnalisti au fost ucisi in legatura directa cu activitatea lor profesionala, ceea ce plaseaza Rusia pe locul trei pe lista celor mai periculoase tari pentru jurnalisti", se spune in raport. Directorul executiv al CPJ, Joel Simon, l-a situat pe Putin pe acelasi plan cu Hugo Chavez, catalogandu-i pe ambii drept "dictatorii secolului XXI". Din 2000, dupa alegerea lui Putin in fruntea Rusiei, au fost ucisi 133 de jurnalisti si nimeni nu a fost tras la raspundere", mentioneaza documentul, amintind ca ziaristii Igor Dimnikov, Iuri Secocihin si Anna Politkovskaia au fost ucisi pentru anchetarea unor acte de coruptie la nivel de stat si a unor incalcari ale drepturilor omului. (D.E.)
Ungaria vrea si Nabucco, si South Stream
Presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, si-a exprimat ieri sustinerea pentru gazoductul Nabucco, confirmand insa interesul Budapestei si pentru proiectul ruso-italian South Stream, realizat impreuna cu Bulgaria si Serbia. "Ungaria este interesata de constructia proiectului Nabucco, dar si de South Stream. Speram ca South Stream va trece si pe teritoriul nostru", a declarat Solyom dupa o intalnire cu omologul sau bulgar Gheorghi Parvanov. Gazoductul ruso-italian South Stream, realizat de compania rusa Gazprom si de firma italiana ENI, va traversa Marea Neagra pana in Bulgaria, apoi se va indrepta spre nord (traversand Austria) si spre sud (traversand Grecia si Italia). Conceput ca o alternativa la gazul natural furnizat de Rusia, Nabucco ar oferi UE o sursa alternativa de aprovizionare cu gaz provenit din Azerbaidjan, Iran, Irak, Turkmenistan si Kazahstan. Nabucco este un proiect care vizeaza transportul de gaze naturale din zona Marii Caspice catre Europa prin Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria. (D.E.)
Italia se pregateste de anticipate
Presedintele italian Giorgio Napolitano i-a convocat aseara pe presedintele Senatului si pe cel al Camerei Deputatilor, in vederea dizolvarii Parlamentului. Acest lucru va antrena, in termen de la 45 la 70 de zile, organizarea de noi alegeri. Anuntul dizolvarii iminente survine in urma esecului consultarilor presedintelui Senatului, Franco Marini, cu partidele politice, pe marginea obtinerii unui acord privind reforma electorala. Marini a coordonat timp de patru zile negocieri cu liderii principalelor partide, pentru a ajunge la un acord privind formarea unui guvern de tranzitie al carui obiectiv ar fi fost reformarea legislatiei electorale. Totul s-a soldat cu un fiasco, pe fondul opozitiei virulente manifestate de liderul dreptei, Silvio Berlusconi. Prin urmare, alegerile anticipate se prefigureaza drept unica solutie pentru iesirea din criza. Presa italiana avansa deja ieri ipoteza convocarii de alegeri anticipate la 13 aprilie. (D.E.)
A r h i v a
  Cioroianu, cap in cap cu Basescu    4 comentarii
  Parlamentul ucrainean anti-NATO    1 comentariu
  Robert de Niro pentru Obama in "super-martea"    12 comentarii
  Opozitia ungara nu vrea KGB in NATO    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Miracolul din Ludwigshafen (2533 afisari)
 "Tamara" lui Blaga (2313 afisari)
 Cursa infernala pe CFR (2113 afisari)
 Dusmanul la nevoie se cunoaste (1604 afisari)
 Taxa hienelor (1388 afisari)
 A adormit cu bomba sub pat (2191 afisari)
 Sarkozy, in ultimul SMS trimis Ceciliei: "Daca te intorci la mine, anulez tot" (2093 afisari)
 Voronin planuieste formarea unui nou stat  (2092 afisari)
 Pavarotti din Banat i-a cucerit definitiv pe spanioli (2019 afisari)
 Tone de carne stricata din Germania, la vanzare pentru romani (1634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00902 sec.