Ziua Logo
  Nr. 4150 de marti, 5 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Geoana lucreaza la Nastase
Mircea Geoana a declarat ieri ca membrii Biroului Permament s-au pronuntat pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National. Surpriza vine insa de la colegii lui Geoana care au precizat ca nu a existat o consultare pe tema reconfirmarii actualului presedinte al Consiliului National. Pe de alta parte, sustinatorii lui Nastase au definitivat Apelul prin care cer reactivarea acestuia.
"Opinia care s-a degajat in BPN, in unanimitate, a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National", a sustinut Geoana. Vicepresedintii social-democrati contactati ne-au spus ca ei nu au votat asa ceva, dar ca subiectul a fost discutat la intalnirea de la Topoloveni. "Nu exista sintagma de reconfirmare in statut. Nu s-a dat un vot pentru ca ar fi fost nestatutar, deoarece BPN nu se poate substitui Consiliului National", ne-a declarat vicepresedintele Ion Stan.
Apel catre Geoana
Sustinatorii lui Adrian Nastase vor lansa in aceasta saptamana un Apel, prin care cer revenirea fostului premier intr-o functie de conducere. "Este datoria si responsabilitatea noastra de militanti sociali-democrati sa cerem conducerii partidului sa renunte la confruntarea de orgolii si sa dovedeasca ca in PSD este loc pentru toti cei care cred cu adevarat in principiile si valorile stangii", se arata in documentul pregatit. Ei dau un semnal clar ca il vor pe Nastase candidat la prezidentiale din partea social-democratilor. "Sa se declanseze in partid un proces de reflectie privind viitorul nostru candidat pentru alegerile prezidentiale, candidatul nostru trebuie sa fie omul care sa mobilizeze electoratul alaturi de PSD, el trebuie ales astfel incat sa maximizeze sansele noastre in viitoarea confruntare electorala, criteriul decisiv este experienta si performanta sa in confruntarile anterioare, candidatul nostru pentru Cotroceni trebuie sa fie perceput de public si de celelalte forte politice ca un adversar credibil si lipsit de ezitari in lupta cu Basescu." Nastase a declarat ieri, intr-un interviu pentru All News, ca este pregatit sa candideze pentru Presedintie, iar pe blogul sau a anuntat ca Geoana nu l-a sunat inca.
Cristian ANDREI 
A r h i v a
  CNSAS reanimat    5 comentarii
  Melescanu se vede pana-n martie la Justitie    1 comentariu
  Mitrea redevine vice la Camera    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Curve in Parlamentul European? (4248 afisari)
 Bulgaria si Ungaria, cai troieni in NATO (2995 afisari)
 Dambovita nu-i ca Sena (2769 afisari)
 Revolta Marilor Rabini (1921 afisari)
 Tunul nuclear (1850 afisari)
 Daca faci sex cu colegul de birou, dai randament! (3464 afisari)
 Sotia primarului Videanu a lovit o masina si a fugit de la locul accidentului (2002 afisari)
 Multimilionar din salariu de 100 de dolari (1891 afisari)
 Vinde cadavre care costa cat un Mercedes ultimul tip (1755 afisari)
 Reteaua lui "Mutu'", decapitata (1682 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00845 sec.