Ziua Logo
  Nr. 4149 de luni, 4 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Wonderwoman exista
-- La prima vedere, Debbie Wolf este o persoana normala, insa daca se enerveaza sau este stresata, aparatura electronica din preajma ei se strica. Precum in filmele SF, pe unde trece Debbie becurile palpaie, televizorul o ia razna, iar celelalte elctrocasnice se strica.
Debbie Wolf a declarat ca nu ar fi unica, ci ca este una dintre "sliders" (asa sunt denumite persoanele care sustin ca simpla lor prezenta poate interfera cu electrocasnicele din preajma lor).
Bizarele sale abilitati, denumite de expertii in paranormal ca sindromul "Street Light Interference" sau SLI, nu numai ca reprezinta o pacoste pentru Debbie, dar i-au adus acesteia si o faima mondiala care nu o incanta foarte tare, relateaza cotidianul britanic Daily Mail.
In Japonia, ea a fost comparata cu eroinele unor benzi desenate denumite Manga. Americanii o compara cu o alta serie, de film de data aceasta, "Heroes", in care oameni obisnuiti dezvolta o serie de capacitati extrasenzoriale.
Exista si sceptici care sunt de parere ca SLI nu e decat autosugestie si coincidenta - afirmatii care urmeaza sa fie confirmate sau nu de catre specialistii care efectueaza o serie de experimente de laborator elaborate pe Debbie si pe cei similari ei.
Insa daca Debbie si ceilalti "oameni electrici" au dreptate, se pare ca cercetatorii vor fi nevoiti sa rescrie toate regulile cunoscute ale fizicii.
"Se intampla atunci cand sunt stresata, cand ma preocupa ceva intens... cand sunt plictisita nu se intampla nimic. Nu dureaza o zi intreaga, ci cateva momente, insa <<dereglarile>> au loc frecvent" a povestit femeia.
Debbie, care are 38 de ani, a povestit ca o data, pe cand se afla pe motocicleta, a reusit sa arda mai multe lampi de pe o strada si ca deseori ii vede pe electricieni cocotati pe stalpii din fata casei ei din Newhaven, incercand sa repare ceea ce a stricat ea.
Deregleaza ceasurile electronice
Pentru o femeie care crede ca interfereaza cu echipamentul electric, meseria ei este destul de riscanta - ea lucrand ca asistent de patolog la spitalul Royal Sussex County din Brighton. Insa Debbie sustine ca niciodata puterile ei nu i-au influentat munca.
Si mama femeii este convinsa ca fiica ei are abilitati paranormale. Ea a povestit ca nu o lua niciodata pe fata ei adolescenta in magazinele de electronice si ca nu o prea lasa sa umble la electrocasnicele din casa.
"Am avut probleme cu energia electrica in toate casele in care am locuit, si tot timpul trebuie sa schimb bateriile telecomenzilor. Deseori vin acasa si descopar o balta de apa pe jos, pentru ca mi s-a dezghetat frigiderul, iar dimineata trebuie sa ma trezesc cu tot felul de ceasuri mecanice, pentru ca dereglez ceasurile digitale si intarzii la serviciu. Mama mi-a observat abilitatile inainte mea, pentru ca eu credeam ca era ceva normal. Fratele meu este surd, iar mama obisnuia sa spuna ca <<am un copil surd si unul electric>>. In orice caz ma afecteaza foarte tare, si demult am incetat sa mai rad de ce patesc, pentru ca nu ma mai amuza, mi se intampla in fiecare zi si poate fi periculos", a mai povestit Debbie.
Hilary Evans, autoare a unor carti despre persoanele paranormale si care a inventatoarea termenul "sliders" este de parere ca Debbie are puteri deosebit de mari: "ce i se intampla lui Debbie se intampla multor oameni, insa se pare ca totusi ea este mai puternica decat majoritatea.
Ea are o serie de abilitati necunoscute noua. Aceasta putere probabil o avem toti intr-o masura sau alta, insa unii - cum e Debbie - au puteri mai mari".
Interesul global fata de acest fenomen a crescut in ultima vreme, tot mai multi oameni pretinzand ca sunt "electrici".
Nedemonstrate stiintific
Profesorul Richard Wiseman de la Universitatea Hertfordshire- care studiaza fenomenele paranormale - a povestit ca saptamanal primeste vizita a cel putin doi "slideri". El este de parere ca nu ar fi vorba despre capacitati paranormale, ci de simple defectiuni. El crede ca totul se explica prin faptul ca lampile stradale palpaie zile intregi pana se sting complet.
"Nu este nimic bizar aici - sunt oameni obisnuiti care cred ca au astfel de puteri. Insa, din cate stiu eu, aceste asa-zise fenomene nu au fost niciodata demonstrate stiintific. Parerea mea este ca ar fi vorba despre atentie selectiva... felinarele stradale palpaie pentru ca sunt defecte sau pentru ca nu au fost reglate bine... cei care trec prin dreptul lor cred uneori ca ei sunt cei care produc aceste efecte... si odata ce se gandesc asa, devin mai atenti si observa orice situatie in care luminile se sting, ignorand atunci cand nu se intampla nimic". Pana stiinta va demonstra daca scepticii au sau nu dreptate, raman totusi numeroase intrebari fara raspuns care intaresc ideea ca fiinta umana e departe de a fi descifrata. (M.BICA)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Domnilor - testul de extaz este simplu. un orgasm prelungit... Ma gandesc ca e util sa ai o nevasta.   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Bineinteles ca femei minunate exista! :-)))   de Olga Khan
A r h i v a
  Hotelul zburator    1 comentariu
  Penelope Cruz, iubita lui Javier Bardem    
  Fast food-ul care slabeste    4 comentarii
  METEO    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Moartea doamnei Oprisan (5860 afisari)
 Sindromul Golfului in Romania (2033 afisari)
 Suntem o tara de incompetenti (1826 afisari)
 Neconstitutionalitatea statului de drept (1539 afisari)
 Nastase: "N-am batut pe nimeni!" (1484 afisari)
 Flota pierduta a lui Hitler, decoperita in Marea Neagra (3104 afisari)
 Prima Doamna insarcinata, fosta Doamna ... maritata (1942 afisari)
 Rusia, gata sa recunoasca independenta Transnistriei, Osetiei si Abhaziei (1524 afisari)
 Rusia vrea sa deschida o misiune militara in Romania  (1521 afisari)
 Romanii bat toate recordurile: Jaful de 11 secunde (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01076 sec.