Ziua Logo
  Nr. 4149 de luni, 4 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Rusia ameninta Polonia
Noul ambasador al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a avertizat ieri Polonia in legatura cu gazduirea unor elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul sau, facand referire la evenimente dramatice din istoria poloneza, transmite Rompres. "Colegilor nostri polonezi trebuie sa le fie amintita istoria lor recenta, ce arata ca incercarile de a aseza Polonia <<pe linia de confruntare>> au dus intotdeauna la tragedii. In acest fel Polonia a pierdut aproape o treime din cetateni in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial", a declarat Rogozin, intr-un interviu acordat agentiei Interfax. Aceasta declaratie dura intervine dupa vizita ministrului de Externe polonez la Washington, Radek Sikorski, unde acesta a afirmat ca Polonia si-a dat acordul de principiu pentru amplasarea a zece rachete interceptoare americane pe teritoriul sau. (G.D.)
Italia se pregateste de anticipate
Presedintele Senatului italian, Franco Marini, a declarat ca azi se va lua o decizie fie pentru formarea unui guvern interimar care sa reformeze legislatia electorala, fie pentru convocarea alegerilor anticipate, relateaza Mediafax. Marini, care are rolul gasirii unei solutii la criza declansata de demisia Guvernului Romano Prodi, s-a intalnit sambata cu reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor. Inainte de anuntarea deciziei, Marini se va consulta si cu liderii celor mai puternice formatiuni politice, inclusiv cu Silvio Berlusconi, care doreste convocarea imediata a alegerilor anticipate. "Pot confirma ca luni vom avea toate elementele pentru o evaluare completa. Suntem la sfarsitul saptamanii. Sa petrecem weekend-ul cum se cuvine - eu reflectand, iar voi relaxandu-va", a spus Marini. In conditiile in care formatiunea Forza Italia refuza sa sustina un Guvern interimar, Marini a declarat ca se confrunta cu o sarcina imposibila. Presa speculeaza ca presedintele Giorgio Napolitano ar putea dizolva Parlamentul chiar miercuri, pentru a convoca alegeri anticipate. (G.D.)
Chavez se teme de un atac columbian
Presedintele venezuelean Hugo Chavez s-a declarat alarmat - sambata seara, intr-o alocutiune radio-televizata - impotriva unei eventuale agresiuni militare a Columbiei, afirmand ca omologii sai brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, si argentinian, Cristina Kirchner, sunt "preocupati" de acest subiect, informeaza Rompres. Pentru moment, fortele armate venezuelene sunt in "alerta", seful statului considerand credibil faptul ca "oligarhia columbiana urmeaza instructiunile Imperiului SUA de a initia un atac impotriva Venezuelei". Presedintele venezuelean a marcat prin acest discurs cea de a 9-a aniversare a sosirii sale la putere. "Fie ca oligarhia columbiana sa nu vina sa atace Venezuela, caci ea se va confrunta cu soldatii lui Simon Bolivar, cu poporul lui Bolivar", a spus el. "Nu vrem sa atacam pe nimeni, dar sa nu se insele nimeni pe seama noastra", a continuat el. Hugo Chavez a afirmat ca, potrivit unor surse provenind din servicii secrete sud-americane, "Columbia planifica o agresiune impotriva Venezuelei". El a mai acuzat Columbia, la sfarsitul lunii ianuarie, de conspiratie cu SUA pentru a provoca o situatie de razboi cu Venezuela. (G.D.)
A r h i v a
  Sarkozy la Bucuresti    5 comentarii
  Barack Obama o ajunge din urma pe Hillary Clinton    2 comentarii
  Alegerile din Serbia - "referendum pentru UE"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Moartea doamnei Oprisan (5860 afisari)
 Sindromul Golfului in Romania (2033 afisari)
 Suntem o tara de incompetenti (1826 afisari)
 Neconstitutionalitatea statului de drept (1539 afisari)
 Nastase: "N-am batut pe nimeni!" (1484 afisari)
 Flota pierduta a lui Hitler, decoperita in Marea Neagra (3104 afisari)
 Prima Doamna insarcinata, fosta Doamna ... maritata (1942 afisari)
 Rusia, gata sa recunoasca independenta Transnistriei, Osetiei si Abhaziei (1524 afisari)
 Rusia vrea sa deschida o misiune militara in Romania  (1521 afisari)
 Romanii bat toate recordurile: Jaful de 11 secunde (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00718 sec.