Ziua Logo
  Nr. 4149 de luni, 4 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Metrou mai scump
Pretul cartelelor si abonamentelor de metrou va fi majorat de maine, 5 februarie, cu 8,75%. Astfel, o cartela cu doua calatorii va costa 2,2 lei (fata de 2 lei), una cu zece calatorii 8 lei (fata de 7 lei), un abonament lunar va costa 23 lei (fata de 22 lei), iar unul de o zi 4 lei (fata de 3,5 lei). Abonamentele lunare cu reducere 50% pentru elevi si studenti vor costa 11,5 lei. (C.P.)
Oltenii vand iepuri italienilor
Sute de iepuri de camp de pe fondurile de vanatoare din judetul Olt ajung anual in Italia pentru a fi repopulate cu aceasta specie de vanat padurile din Peninsula, informeaza Rompres. Exportul de iepuri de camp vii in Italia a inceput in 2006, cand au fost trimise 200 de exemplare. Anul trecut numarul exemplarelor exportate a crescut la 230 si trimiterea de iepuri pentru repopularea padurilor din Italia va continua si anul acesta, valoarea unui exemplar fiind de 112 euro. In timp ce asteapta repopularea fondurilor lor de vanatoare, italienii vin in Romania pentru a vana mistreti si rate salbatice. Pe raul Olt si pe lacurile de acumulare sunt zeci de mii de rate salbatice, iar mistretii, in numar de peste 1200 de exemplare, traiesc in majoritatea padurilor din judet. Pe langa italieni, la vanat in judetul Olt vin si spanioli, si nemti, acestia fiind interesati in special de vanatul mare, precum cerbul comun, cerbul lopatar, capriorii. (L.M.)
Cursuri pentru someri
In luna februarie, ANOFM va organiza, pentru 4409 persoane, 223 de programe de formare profesionala gratuite. Meseriile si calificarile in care vor fi pregatite cele mai multe persoane sunt lucrator in comert - 495 persoane, operator introducere validare si prelucrare date (441), lucrator in structuri pentru constructii (431). Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele Teleorman (16 cursuri), Hunedoara (13), Brasov si Satu Mare (cate 12 cursuri), Dambovita, Dolj, Gorj si Prahova (cate 11 cursuri). Mai multe informatii pot fi gasite la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti. (C.S.)
Taxe on-line Open ID
Clientii operatorilor de telefonie si cei ai bancilor vor putea sa acceseze site-urile administratiilor publice pentru plata taxelor si impozitelor si transmiterea unei cereri fara sa mai fie necesare un cod de identificare si o parola furnizate de primarii. Operatiunea va fi posibila prin introducerea unui standard de autentificare denumit OpenID, o tehnologie care permite accesarea paginilor de Internet prin introducerea unui cod de identificare (ID) creat la un furnizor de servicii de garantie de identitate, respectiv operatorul de telefonie sau institutia de credit, transmite Mediafax. "Altfel spus, cand accesezi o pagina web a unei primarii si vrei sa depui o cerere sau vrei sa achiti un impozit sau o taxa, operatorul sau banca devine garant si certifica autenticitatea persoanei prin intermediul unui cod de identificare (ID)", a declarat, recent, secretarul de stat in Ministerul Comunicatiilor, Constantin Teodorescu. (G.M.)
 Afisari: 146  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Atanasiu pus pe treaba    
  Sesiune speciala de teste    1 comentariu
  Raed Arafat solicita demisii    2 comentarii
  Erori agrare    
  Profesorii cer respectarea legii    
 Top afisari / comentarii 
 Moartea doamnei Oprisan (5860 afisari)
 Sindromul Golfului in Romania (2033 afisari)
 Suntem o tara de incompetenti (1826 afisari)
 Neconstitutionalitatea statului de drept (1539 afisari)
 Nastase: "N-am batut pe nimeni!" (1484 afisari)
 Flota pierduta a lui Hitler, decoperita in Marea Neagra (3104 afisari)
 Prima Doamna insarcinata, fosta Doamna ... maritata (1942 afisari)
 Rusia, gata sa recunoasca independenta Transnistriei, Osetiei si Abhaziei (1524 afisari)
 Rusia vrea sa deschida o misiune militara in Romania  (1521 afisari)
 Romanii bat toate recordurile: Jaful de 11 secunde (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.