Ziua Logo
  Nr. 4147 de vineri, 1 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Inca o taxa recuperata
Presedintele Judecatoriei Botosani, Liliana Poelinca, a castigat procesul intentat statului roman privind restituirea taxei de prima inmatriculare, obtinand astfel suma de 6.287 lei. Liliana Poelinca a declarat ca nu se astepta sa fie atat de mediatizat procesul pe care l-a intentat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Fiscului pentru restituirea sumei platite ca taxa de prima inmatriculare si pentru care a obtinut castig de cauza. "Nu inteleg de ce se mediatizeaza atat. Am actionat ca si cum ar fi procedat orice cetatean. Dar, probabil, fiindca sunt presedinta Judecatoriei, sunt in centrul atentiei", a spus Liliana Poelinca. Presedintele Judecatoriei Botosani este a doua persoana care a castigat in instanta restituirea taxei de prima inmatriculare, dupa ce avocatul Cosmin Costas a reusit sa demonstreze in instanta ca aceasta taxa este ilegala. In ambele cazuri, solutiile date nu sunt definitive, ele putand fi atacate cu recurs. (A.G.)
Melescanu nu se considera potrivit pentru MJ
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a declarat ieri, ca, desi este "un tip extraordinar si modest, pe deasupra", nu este tocmai persoana potrivita pentru a conduce acest minister. Incercand sa faca o gluma, ministrul interimar a spus ca nu ar dori sa ramana definitiv la MJ, "ca ma da afara din partid". Macar pentru mine a semnat Basescu!", a spus Melescanu. Pe de alta parte, ministrul interimar de la Justitie a declarat ca Legea privind responsabilitatea ministeriala este incompleta, greoaie si necesita modificari, dar si ca este in favoarea functionarii Comisiei speciale de la Cotroceni, care dadea avizul pentru inceperea urmaririi penale a ministrilor si fostilor ministri. "Avizul presedintelui pentru urmarirea penala este foarte normal sa fie dat in urma functionarii unei comisii", a spus Melescanu. "Nu este corect sa lasi pe seama presedintelui toate responsabilitatile. Acea comisie il ajuta pe presedinte. Sunt in favoarea unei comisii intr-o forma care sa fie acceptabila si pentru Curtea Constitutionala si pentru toata lumea", a spus Melescanu. (Andrei GHICIUSCA)
Csibi Istvan condamnat
Omul de afaceri harghitean Csibi Istvan a fost condamnat de magistratii Judecatoriei Roman la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru lipsire de libertate. Potrvit Rompres, un fost angajat de-al lui Istvan l-a reclamat pe acesta ca isi punea frecvent bodyguarzii sa-l agreseze. Martora la unele din infractiunile comise de Csibi Istvan a fost si cantareata Angela Similea, care a si depus marturie in acest dosar. Sentinta poate fi atacata cu apel la Tribunalul Neamt. In afara acestui dosar, Csibi Istvan este cercetat in alte patru dosare penale, pentru infractiuni comise cu violenta. (A.G.)
Sotia premierului, notar cu acte
Notarii publici au depus ieri juramantul de credinta la Ministerul Justitiei. La ceremonie, la care, printre cei 180 de notari publici s-a numarat si sotia premierului, Ioana Popescu Tariceanu, au participat presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, Viorel Manescu, si ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu. Acesta a declarat ca are incredere in proaspetii notari si ca, daca va avea nevoie, va apela chiar la sotia premierului. Dupa ce a depus juramantul, Ioana Tariceanu a declarat ca intentioneaza sa-si deschida un cabinet notarial in Bucuresti, dar ca trebuie sa se intereseze ce acte sunt necesare pentru acest demers. (A.G.)
 Afisari: 209  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Vanatoarea continua    
  Plangere penala impotriva premierului    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Vartejul Kosovo absoarbe Romania (4075 afisari)
 Costel, romanul care a cucerit Spania (3349 afisari)
 Securistii invizibili (2823 afisari)
 Rezidentiat modificat (1811 afisari)
 Gafa printului Philip (1352 afisari)
 Streaptease cu stewardese in cabina pilotului (6034 afisari)
 Premiera: Ei sunt copiii lui Michael Jackson (3640 afisari)
 Americanii testeaza tunul electromagnetic (1923 afisari)
 Hertz nu mai inchiriaza masini romanilor (1658 afisari)
 Anul acesta, vara vine de Martisor (1442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.