Ziua Logo
  Nr. 4147 de vineri, 1 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Canalul Bastroe, la o noua inaugurare
Ministerul Transporturilor al Ucrainei intentioneaza sa inaugureze anul acesta canalul Dunare-Marea Neagra, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul ucrainean al Transporturilor, Iosif Vinski, informeaza Rompres. Potrivit oficialului ucrainean, in pofida faptului ca "au fost cheltuite importante resurse de stat", canalul Dunare-Marea Neagra nu a fost construit la capacitatea estimata, din cauza activitatii lipsite de transparenta a intreprinderii de stat "Delta-Lotman", a declarat responsabilul ucrainean, cu speranta ca noul director al companiei care se ocupa de realizarea proiectului, Aleksandr Golodnitki, va asigura o functionare normala a acesteia. Canalul navigabil de mare adancime Dunare-Marea Neagra a avut parte de mai multe inaugurari incepand cu 24 august 2004, ultima dintre acestea avand loc anul trecut, pe 27 aprilie, in absenta unei confirmari oficiale din partea autoritatilor de la Kiev. (D.E.)
Despre autonomie la Universitatea Bucuresti
Centrul European de Studii Covasna - Harghita, in parteneriat cu Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni lanseaza astazi, la ora 10, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, str. Schitu Magureanu, nr. 9, lucrarea "Un fals <<referendum>> pentru impunerea unei autonomii anacronice deja existente", semnata de Ioan Lacatusu si Ioan Solomon. Cartea, aparuta la Editura Eurocarpatica, Sfantu Gheorghe, va fi prezentata de prof. univ. dr. Ilie Badescu, conf. dr. Radu Baltasiu, dr. Maria Cobianu-Bacanu. (D.E.)
Se apropie raportul UE
Comisia Europeana va publica, luni, rapoartele privind situatia justitiei in Romania si Bulgaria, a anuntat, ieri, la Bruxelles, purtatorul de cuvant al Executivului UE, Mark Gray. In acelasi timp, ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, care a vazut proiectul raportului ce va fi dat publicitatii in zilele urmatoare, sustine ca documentul prezinta "factual ce s-a facut si ce ramane de facut". Rapoartele prvind situatia din justitie in Romania si Bulgaria fac parte din mecanismele de monitorizare instituite de Comisia Europeana inainte de aderarea celor doua tari la UE, pentru a se asigura ca vor face progresele cerute de Executivul comunitar in domeniul justitiei. Mark Grey a subliniat ca rapoartele interimare pentru cele doua tari vor contine o evaluare a progreselor inregistrate in ultimele sase luni, dar se vor concentra si pe ceea ce trebuie facut pana la raportul final, programat pentru iulie. Tot ieri, ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a sustinut ca Franco Frattini, comisarul european pentru Justitie si Imigratie, este constient de hotararea politica a Guvernului de la Bucuresti de a se implica in continuare in reforma Justitiei. (D.E.)
A r h i v a
  Se pregateste federalizarea Moldovei    
  Basescu la Bruxelles, cu summit-ul NATO    1 comentariu
  Rusia isi pregateste replica la scutul SUA    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Vartejul Kosovo absoarbe Romania (4075 afisari)
 Costel, romanul care a cucerit Spania (3349 afisari)
 Securistii invizibili (2823 afisari)
 Rezidentiat modificat (1811 afisari)
 Gafa printului Philip (1352 afisari)
 Streaptease cu stewardese in cabina pilotului (6034 afisari)
 Premiera: Ei sunt copiii lui Michael Jackson (3640 afisari)
 Americanii testeaza tunul electromagnetic (1923 afisari)
 Hertz nu mai inchiriaza masini romanilor (1658 afisari)
 Anul acesta, vara vine de Martisor (1442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01826 sec.