Ziua Logo
  Nr. 4147 de vineri, 1 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Creste numarul cazurilor de gripa
Numarul cazurilor de gripa ar putea sa creasca in urmatoarele doua saptamani, Institutul Cantacuzino confirmand pana ieri 80 de cazuri de gripa, cele mai multe fiind inregistrate in Bucuresti, Iasi si Constanta. "Virusurile gripale inregistreaza o activitate medie a circulatiei in Romania, insa in urmatoarele doua saptamani se preconizeaza o evolutie ascendenta", precieaza Ministerul Sanatatii Publice (MSP). "Pana in acest moment, toate tulpinile de virus gripal confirmate au fost de tipul A/H1N1, asemanatoare cu tulpina A/Solomon Islands/03/06 (H1N1), aproximativ 70% din tulpini fiind izolate la grupa de varsta 15-64 ani", a mai precizat MSP. Potrivit raportarilor primite de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile si de la Centrul National de Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino, focare locale de gripa se inregistreaza in judetele Buzau, Brasov, Cluj, Constanta, Mures, Sibiu, Bucuresti, Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea. Morbiditatea a crescut cu peste 20% fata de media pe cele trei saptamani anterioare, precizeaza MSP. (C.P.)
Multumiti de viata lor
Aproximativ 30% dintre romani sunt multumiti de conditiile de viata, desi este unul dintre cele mai reduse niveluri din statele din regiune, se arata in raportul economic periodic "UE 8+2" realizat de Banca Mondiala. Proportii mai scazute se inregistreaza in Bulgaria si Ungaria, adica sub 30%. La polul opus se afla Slovenia si Estonia, ponderea slovenilor multumiti de conditiile de viata fiind de circa 70%, iar a estonienilor de 60%. Concluziile raportului privind Romania arata un declin substantial al saraciei absolute, de la 35,9%, in 2000, la 13,8% in 2006. "Cu alte cuvinte, cresterea economica din perioada 2000-2006, cu o medie de 5-6 procente pe an, a contribuit esential la reducerea dramatica a saraciei absolute", se mai arata in studiu. In ceea ce priveste coruptia, circa 70% dintre romani considera ca nivelul coruptiei este mai mare in prezent decat in anul 1989. Raportul "UE 8+2" este publicat de trei ori pe an si analizeaza progresele macroeconomice si de reforma in Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia. (F.B.)
O saptamana la refacere
Pana la sfarsitul lunii mai, datorita Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, se va putea merge la tratament in statiunile balneare la tarife deosebit de avantajoase. Programul "O saptamana de refacere in statiunile balneare", este destinat tuturor categoriilor de turisti si, potrivit OPRBR, s-au inscris pana in prezent societati de turism balnear din aproape toate statiunile balneare. Pachetul de servicii cuprinde: 6 nopti cazare cu mic dejun si 2 proceduri/zi, pe baza recomandarii medicale. Tarifele sunt diferentiate pe categorii hoteliere si sunt valabile pentru 1 loc in camera dubla, astfel: hotel 1 stea - 200 RON/pers; hotel 2 stele - 270 RON/pers; pentru hotel 3 stele - 330 RON/pers. Tarifele cuprind TVA si comision de 10% pentru agentiile de turism vanzatoare. (C.S.)
A r h i v a
  Ninja Isarescu    1 comentariu
  BVB internationala    
 Top afisari / comentarii 
 Vartejul Kosovo absoarbe Romania (4075 afisari)
 Costel, romanul care a cucerit Spania (3349 afisari)
 Securistii invizibili (2823 afisari)
 Rezidentiat modificat (1811 afisari)
 Gafa printului Philip (1352 afisari)
 Streaptease cu stewardese in cabina pilotului (6034 afisari)
 Premiera: Ei sunt copiii lui Michael Jackson (3640 afisari)
 Americanii testeaza tunul electromagnetic (1923 afisari)
 Hertz nu mai inchiriaza masini romanilor (1658 afisari)
 Anul acesta, vara vine de Martisor (1442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.