Ziua Logo
  Nr. 4146 de joi, 31 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Atentat la spatiile verzi
Partidul Verde a pichetat ieri sediul Ministerului Mediului, in favoarea aprobarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului 114/2007, privind viitorul spatiilor verzi din Romania. Ordonanta, prin care se interzice schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, a ajuns pe mainile parlamentarilor, care au si propus amendamente ce pot atenta grav la sanatatea fiecaruia dintre noi, au explicat reprezentantii partidului. De altfel, ordonanta a fost respinsa de Senat, documentul fiind in prezent in dezbaterea Camerei Deputatilor. O delegatie a partidului, condusa de presedintele Gheorghe Ionicescu, a avut ieri o discutie cu secretarul de stat, Lucia Varga, in cadrul careia verzii din Romania au anuntat ca vor inainta ministerului propria varianta de proiect, solicitand sa le fie prezentata forma finala a proiectului prin care va fi promovata ordonanta in cauza. Partidul Verde este singura formatiune din Romania membra a verzilor europeni. (R.I.P.)
Presa rusa nu-l vede pe Putin la summitul NATO
Participarea presedintelui Vladimir Putin, la summit-ul NATO-Rusia, de la Bucuresti, este putin probabila, sustin surse citate de Vremia Novostei, care adauga ca delegatia de la Moscova ar putea fi condusa de ministrul de Externe Serghei Lavrov. Ziarul califica drept complicate subiectele de pe ordinea de zi a summit-ului, mai ales extinderea NATO. Surse diplomatice au afirmat ca, "pentru Federatia Rusa, problema extinderii Aliantei, mai ales in cazul Ucrainei, este cea mai dureroasa". "Nici macar scutul american antiracheta nu ingrijoreaza in asa masura Rusia, deoarece el este deja ca si pus in practica", a declarat, sub protectia anonimatului, sursa de informatie a cotidianului. Saptamana trecuta, purtatorul de cuvant al NATO, James Appathurai, anunta ca Alianta l-a invitat pe liderul de la Kremlin la summitul de la Bucuresti, din perioada 2 - 4 aprilie. Rusia a admis ca a primit invitatia, dar nu a transmis nici un raspuns. (D.E.)
Cartea Lunii la MAE
Ministerul Afacerilor Externe a lansat ieri cartea "Romania la conferinta de pace de la Paris", lucrare aparuta in cadrul programului initiat acum doi ani si intitulat "Cartea Lunii la MAE". Cartea, tiparita cu sprijinul Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc, readuce in lumina memoriul numit "Romania in fata Conferintei de pace", pe care membrii marcanti ai emigratiei romane de la Paris l-au redactat pentru a sustine cauza romaneasca, la 29 iulie 1946, in capitala Frantei. La conferinta de la Paris, delegatia Romaniei, numita de Guvernul Petru Groza, fusese mandatata sa sustina interesele tarii in ceea ce priveste granita de vest, dar sa nu ridice probleme referitoare la relatiile cu URSS, inclusiv situatia Basarabiei, Bucovinei de Nord si Hertei. Memoriul alcatuit de diplomatii romani aflati in exil, avandu-l in frunte pe Grigore Gafencu, bazat pe studii aprofundate si pe o practica diplomatica de exceptie este prezentat acum integral pentru prima data. La lansarea de ieri au participat prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu, prof. univ. dr. Ion Scurtu si presedintele IMNER, Dinu Zamfirescu. (D.E.)
 Afisari: 183  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
PARTIDUL-VERDE?   de cetateanu
A r h i v a
  Nea Catusa loveste din nou    3 comentarii
  Uninominalul, sufocat de principii    5 comentarii
  Vadim, presedinte la UDMR    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Profetiile lui Edgar Cayce (8676 afisari)
 Voodoo Vadim (4562 afisari)
 Expresia "mama si tata" interzisa in Marea Britanie (4172 afisari)
 Noua clasa politica a lui Traian Basescu (1601 afisari)
 A murit Vintila Corbul (1303 afisari)
 Stramosul omului cu ochi albastri a trait la malul Marii Negre (4159 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, atacata de bisericile "surori" (2735 afisari)
 Salomon si Rossignol se muta in Romania (1896 afisari)
 Un om de afaceri a castigat premiul cel mare la Loto (1616 afisari)
 Osama ben Laden face ordine pe strazile din Bogota (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.