Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Blestemul familiei Brando loveste din nou
-- Christian, fiul lui Marlon Brando, care avea doar 49 de ani, a murit intr-un spital din Los Angeles, din cauza unor complicatii provocate de o pneumonie
Christian Brando s-a stins din viata ieri dimineata, dupa doar patru ani de la moartea faimosul sau tata. La inceputul anului se zvonise ca Brando a fost internat la reanimare la data de 11 ianuarie, suferind de o boala necunoscuta. Cotidianul The New York Post a afirmat ieri ca acesta suferea de pneumonie. Ziarele din SUA aloca spatii largi acestei stiri tragice, revista The People citand-o pe fosta sotie a lui Christian, Deborah, care ar fi zis ca Brando era in coma si conectat la aparate cand a murit. "trupul sau nu mai putea rezista... a dus o viata atat de zbuciumata... e foarte trist" a declarat Deborah.
Soarta tumultuoasa a lui Christian Brando a fost se pare decisa chiar inainte sa se nasca. Nascut in Los Angeles ca fiu al primei sotii a lui Marlon Brando, temperamentala Anna Kashfi, Christian era doar un bebelus cand cei doi au divortat.
Christian, la proces
Dupa un divort tumultuos, initial, custodia copilului a fost acordata mamei, insa ordinul a fost revocat cinci ani mai tarziu, cand judecatorul a declarat ca "alcoolul si drogurile au dus la crearea unui caracter incontrolabil".
Dupa ce a locuit cu sora mai mare a lui Marlon Brando, Christian s-a dus sa stea cu tatal sau care pana atunci se mai casatorise de doua ori si mai avea inca trei copii. Baiatul a fost crescut mai mult de bone, dupa care a fost trimis la internat.
Insa, pe cand Marlon Brando era plecat din tara pentru filmarile la "Last Tango in Paris", Kashfi l-a rapit pe Christian si l-a dus la Baja California, in Mexic. Baiatul a fost gasit ulterior locuind intr-un cort, bolnav de bronsita.
Dupa ceva vreme, Christian a abandonat scoala si a inceput sa bea si sa ia LSD. A avut diverse slujbe, inclusiv sudor, gradinar. A trait si in Alaska o vreme, navigand pe un vapor de pescuit.
Tragedia
Christian era cel mai mare din cei 11 copii naturali sau adoptati ai actorului si a crescut in Los Angeles (alaturi de alti frati mai mici) si in Tahiti, unde tatal sau detinea o insula. Printre urmasii lui Marlon Brando era si frumoasa dar instabila sora vitrega a lui Christian, Cheyenne, care era foarte apropiata de acesta.
In 1990, pe cand avea 20 de ani, Cheyenne i-a povestit fratelui sau vitreg ca iubitul sau, Dag Drollet, cel cu care era insarcinata, o brusca deseori (aceasta afirmatie nu a fost niciodata dovedita). La scurta vreme dupa aceste marturisiri, Brando l-a impuscat mortal pe Drollet chiar in casa lui Marlon Brando, din Mulholland Drive, ceea ce a declansat o adevarata isterie media.
Atunci, Cheyenne a fost internata imediat intr-un spital din Tahiti, si nu a putut depune marturie in procesul de crima intentat lui Christian.
Marlon Brando a fost devastat si a ajuns aproape la faliment incercand sa-si scape fiul de inchisoare. Starul si-a vandut o proprietate valoroasa pentru a putea depune o cautiune de aproape patru milioane de dolari pentru cercetarea in libertate a fiului sau, iar la proces a avut o depozitie mai mult decat miscatoare.
Cu toate acestea, Christian a pledat vinovat si a fost condamnat la zece ani de inchisoare. A fost eliberat dupa sase ani, in 1996.
Intr-un interviu acordat revistei Times, Christian a povestit ca ulterior si-a dat seama ca sanatatea mentala a surorii sale Cheyenne era destul de subreda si ca asta l-a facut sa se intrebe daca aceasta a fost cu adevarat batuta vreodata de iubitul ei. "Ma simt ca un natang pentru ca am crezut-o".
In 1995, Cheyenne s-a spanzurat in casa mamei sale din Papeete, capitala Polineziei Franceze. Avea doar 25 de ani. Ea era fiica lui Marlon Brando si a Taritei Teriipaia. Cei doi s-au casatorit dupa ce s-au intalnit in 1962 pe platourile de filmare a productiei "Revolta de pe Bounty". Fiul lui Cheyenne, Tuki, este crescut de bunica sa, Tarita, in Tahiti.
Condamnat din nou
Odata eliberat din inchisoare, Brando a incercat sa se fereasca de probleme, insa nu a reusit prea mult timp.
Cand sotia actorului Robert Blake, Bonnie Lee Bakely, a fost ucisa in Los Angeles, in mai 2001, Blake l-a acuzat pe Brando ca avea o aventura cu Bonnie Lee, si ca o ameninta deseori. Mai mult decat atat, Blake a afirmat ca Brando era tatal copilului ei (care se nascuse in iunie 2000 si se numea Christian Shannon Brando). Cu toate acestea, fetita a fost redenumita Rose Blake dupa ce un test de paternitate a dovedit ca Blake era de fapt tatal biologic. Brando nu a fost niciodata acuzat de crima in acest caz, mai ales ca se afla departe de Los Angeles in momentul asasinatului. Insa Blake a pretins ca sotia sa a fost ucisa de un prieten al lui Christian Brando, care avea sa-i faca acestuia o favoare. Blake a fost si el achitat in procesul de crima, insa a fost acuzat intr-un proces civil care a avut loc in urmatorul an.
Si, de parca nu ar fi fost deajuns, Christian a tinut din nou primele pagini ale ziarelor in ianuarie 2005 cand noua sa sotie, Deborah Presley, l-a acuzat de violenta. Si in acest caz Christian a pledat vinovat si a fost condamnat la cinci ani cu suspendare, mai ales ca a necesitat consiliere psihologica pentru a se putea lasa de alcool si droguri. Cei doi au divortat sase luni mai tarziu.
Intre episoadele de conflict cu legea, Brando a incercat chiar sa se lanseze in cariera actoriceasca, avand cateva roluri mici in diverse filme, inclusiv cel al Barbrei Streisand "Yentl". Insa niciodata Christian nu a reusit sa iasa din umbra tatalui sau, marele Marlon Brando, care a murit in iulie 2004. Diverse surse au afirmat ca in ultima vreme Brando ar fi lucrat, sub un alt nume, in domeniul constructiilor.
Monica BICA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Daca n-a lasat urmasi, e si mai bine!   de Olga Khan
A r h i v a
  Chavez mesteca frunze de coca    5 comentarii
  Un elicopter s-a prabusit pe o autostrada    1 comentariu
  Vreme rece    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01324 sec.