Ziua Logo
  Nr. 4143 de luni, 28 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Substanta suspecta langa o gradinita
O substanta suspecta, cel mai probabil mercur, a fost descoperita, la sfarsitul saptamanii trecute, de o patrula de jandarmi, imprastiata in fata unei cladiri din centrul Ploiestiului in care functionau o gradinita si o scoala. Potrivit purtatorului de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Ploiesti, capitan Adrian Mitrea, o patrula de jandarmi aflata in timpul serviciului a observat, pe strada Elena Doamna, in dreptul sediului unei gradinite si al unei scoli, o substanta care arata ca un metal topit, risipita pe o suprafata de cateva zeci de metri patrati. O mare parte din substanta se afla pe trotuar, in fata curtii gradinitei, dar se intindea, de asemenea, si pe carosabil. Jandarmii au izolat zona si au anuntat imediat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Politia si Garda de Mediu, ulterior zona fiind curatata. Pana in momentul de fata, anchetatorii nu au reusit sa stabileasca provenienta substantei, care cantareste aproximativ zece kilograme, si nici daca este vorba de mercur. (D.E.I.)
Anchetati pentru furt
Sase persoane sunt cercetate pentru furt calificat dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost depistate in timp ce transportau cu un camion 620 de kilograme de material feros a carui provenienta nu au putut-o demonstra. Vehiculul incarcat cu fier vechi in care se aflau cele sase persoane a fost oprit de jandarmi in apropierea fostului Combinat Siderurgic din municipiul Hunedoara. Potrivit reprezentantului Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, locotenent Nicolae Raducu, camionul nu avea numere de inmatriculare, aspect care a trezit suspiciunea patrulei. "La controlul masinii a fost gasita cantitatea de 620 de kilograme de material feros. Persoanele in cauza nu au putut dovedi in nici un fel provenienta incarcaturii", a precizat IJJ Hunedoara. Cele sase persoane sunt cercetate pentru furt calificat, dosarul urmand sa fie inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Hunedoara. (D.E.I.)
Masini distruse intr-un incendiu
Trei masini aflate intr-o parcare din centrul municipiului Targoviste au ars intr-un incendiu izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la unul dintre autoturisme. Incidentul a fost observat de doi locatari de pe strada Nicolae Iorga, din Targoviste, care au auzit o explozie la motorul uneia dintre masini. Acestia au sunat la serviciul de urgenta 112, anuntand politia si pompierii despre izbucnirea incendiului. "Imediat, la fata locului au sosit pompierii care au reusit sa impiedice extinderea flacarilor la autoturismele parcate in apropiere. O patrula de politie care trecea prin zona a incercat sa stinga flacarile cu ajutorul extinctoarelor", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita, inspector Pamela Ropotan. Cauza incendiului este un scurtcircuit produs la instalatia electrica a uneia dintre masini. (D.E.I.)
Detinut mort la spital
Un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Codlea, judetul Brasov, condamnat la 23 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav a murit la spital dupa ce a incercat sa se sinucida in celula sa. Trandafir Posa, in varsta de 28 de ani, a incercat sa se spanzure cu o funie pe care si-a confectionat-o din cearsafuri. Colegii sai de celula l-au gasit intre pat si fereastra, in timpul apelului de dimineata, si au alertat imediat personalul de supraveghere. Dupa aproape doua saptamani petrecute la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, barbatul a decedat din cauza unor complicatii respiratorii. Trandafir Posa mai avusese cateva tentative de suicid. El a fost consiliat psihologic de mai multe ori, avand un comportament antisocial si diverse tulburari de personalitate. (D.E.I.)
Ars de viu
O persoana a murit carbonizata, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce autoturismul in care se afla s-a izbit de un copac de pe marginea drumului si a luat foc. Potrivit sefului Serviciului Politiei Rutiere Giurgiu, comisarul sef Marian Popescu, accidentul a avut loc pe sensul de circulatie Giurgiu - Zimnicea localitatea Malu din cauza neatentiei soferului. In autovehicul se aflau trei persoane, dintre care doi barbati au reusit sa se salveze iesind din masina inainte sa izbucneasca incendiul. A treia persoana, care nu a putut fi inca identificata, a murit carbonizata. Politistii efectueaza in prezent cercetari pentru stabilirea identitatii persoanei carbonizate, din trupul careia nu a mai ramas decat scheletul. (D.E.I.)
A r h i v a
  Erou anticomunist batjocorit si dupa moarte    7 comentarii
  Victimele mineriadelor vs Dan Voinea    3 comentarii
  Escrocherii imobiliare cu amenintari si violente    2 comentarii
  Executie in stil mafiot    
  Avocatul lui Cioaca da vina pe presa    
 Top afisari / comentarii 
 Modul de recuperare a taxei auto (6781 afisari)
 Soparla ucigasa (4557 afisari)
 Reteta Basescu (2841 afisari)
 Petrolul, Marea Neagra si Romania (2355 afisari)
 Basescu pe Insula Serpilor? (2215 afisari)
 Deputatii ii pregatesc lui Basescu inchisoare pentru inalta tradare (3881 afisari)
 Udrea, "lovita" de Nastase cu Constitutia (1965 afisari)
 MApN nu are dovezi ca Ceausestii au fost inmormantati in Cimitirul Ghencea (1537 afisari)
 Mama lui Basescu: "Ma rog ca Ioana si Elena sa aiba noroc in dragoste!" (1074 afisari)
 Jessica Biel i-a dat papucii lui Justin Timberlake (1067 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01771 sec.