Ziua Logo
  Nr. 4141 de vineri, 25 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ciuruiti de gloante la Torino
-- O femeie si un barbat de nationalitate romana au fost ucisi in Italia cu 11 cartuse trase cu o arma semiautomata
Doi romani au fost ucisi cu 11 focuri de arma, in noaptea de miercuri spre joi, in cartierul Santa Rita din orasul italian Torino. Cei doi au fost identificati ca fiind Gabriela Nicoara, in varsta de 22 de ani, si Valerica Dascalu, in varsta de 37 de ani. Potrivit primelor informatii, cei doi romani au fost abordati de un tanar, pe strada Lima, in jurul orei 0.30 (1.30 ora Romaniei), in noaptea de miercuri spre joi.
Tanarul a deschis focul cu o arma semiautomata, apoi a reusit sa dispara la bordul unui vehicul marca Fiat Bravo. Presa italiana a relatat ca Gabriela Nicoara, atinsa de cinci gloante, a fost transportata la spital fiind supusa unei interventii chirurgicale. Femeia a murit la ora 04.30 (05.30 ora Romaniei). Valerica Dascalu a decedat tot la spital, in corpul lui fiind gasite sase gloante. Anchetatorii italieni spun ca cei doi romani ucisi ar putea fi victimele unei reglari de conturi, fiind identificat un suspect, un cetatean albanez, la ancheta participand si doi ofiteri romani. Cei doi romani - Ramona Gabriela Nicoara, din Barlad si Valerica Dascalu din Roman, - au fost atacati in zona stadionului din Torino, in plina strada, iar asupra lor au fost trase 15 gloante. Anchetatorii au adaugat, citati de Mediafax, ca din informatiile detinute tanara fusese expulzata din Italia pentru sedere ilegala, in perioada 2005-2006. Exista suspiciuni ca barbatul ar fi fost proxenetul ei.
O brazilianca a auzit tipetele Gabrielei, insa nu a vazut nimic. Potrivit Il Messaggero, citat de Mediafax, politia i-a audiat deja pe rudele fetei care locuiesc la Florenta, insa deocamdata nu se cunoaste mobilul crimei. Victimele detineau doua autoturisme de lux in valoare de aproximativ 70.000 de euro, desi barbatul de 37 de ani era un simplu muncitor, iar tanara de 22 de ani nu avea ocupatie. In apartamentul de pe strada Lima, in care locuia si tanara de 22 de ani, au fost gasite numeroase sticle de sampanie. Cei doi locuiau de putin timp la Torino, iar politia nu avea date despre ei", arata cotidianul.
Urmau sa se casatoreasca
Cei doi tineri urmau sa se casatoreasca in vara acestui an, avand deja programata petrecerea de nunta la un restaurant din Barlad. Bunica fetei a ramas socata cand a auzit de tragedia care s-a intamplat in Italia, mai ales ca nepoata ei Ramona ar fi trebuit sa sosseasca astazi la Barlad, dar isi amanase venirea cu doua saptamani. "Este prea greu pentru mine sa suport aceasta nenorocire. Astazi (joi - n.r.) ar fi trebuit sa vina acasa, la Barlad, sa ne aduca cadouri mie si sotului. Si-a amanat deplasarea in Romania cu doua saptamani si, poate daca nu o facea, acum era aici, langa mine. Era o fata prea cuminte sa i se poata intampla asa ceva", a declarat Maria Condurache, bunica fetei, citata de Mediafax. Ramona Nicoara era plecata in Italia impreuna cu mama si cu cei doi frati inca din anul 2001, iar in prezent lucra intr-un restaurant de acolo. Bunica fetei a marturisit ca in vara acestui an nepoata ei urma sa faca nunta cu prietenul ei din Roman, cu care traia in Italia, si care a fost impuscat si el in acelasi episod sangeros din peninsula. Tatal fetei a plecat spre Italia pentru a aduce trupul neinsufletit al tinerei. (D.E.I.)
Alte articole
  Doi romani, sot si sotie, impuscati in Italia: femeia se afla in moarte cerebrala    (2009-03-30 13:11)
  Inainte de a muri, Ramona Nicoara a dezvaluit numele asasinului    (2008-01-25 12:12)
A r h i v a
  Dosarul Monicai Macovei    
  Copii romani, sclavi in Marea Britanie    2 comentarii
  Cioaca a fost arestat    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Adevarul despre Romanovi (3242 afisari)
 Frauda secolului (2475 afisari)
 Verde la jaf (2458 afisari)
 Ciorovaiala intre colosi (2256 afisari)
 Intelectualii rosii, Eminescu si Unirea (1635 afisari)
 Diva porno, condamnata la moarte in Iran (24947 afisari)
 Inainte de a muri, Ramona Nicoara a dezvaluit numele asasinului (3295 afisari)
 Unei fantome britanice ii place sa pozeze  (1997 afisari)
 Pe 29 ianuarie, un asteroid va trece la mica distanta de Pamant (1745 afisari)
 Rusia acuza NATO ca fura Kalasnikov-ul (1513 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01145 sec.