Ziua Logo
  Nr. 4141 de vineri, 25 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Adevarul despre Romanovi
-- Timp de 90 de ani, misterul familiei Romanovilor nu a putut fi descifrat. Toata lumea s-a intrebat daca totusi a reusit cineva din legendara familie sa supravietuiasca executiei din 1918 organizata de bolsevici. Acum, testele ADN efectuate pe ramasitele descoperite in muntii Urali se pare ca rezolva o enigma care dateaza de aproape un secol.
Expertii in medicina legala care au efectuat testele au declarat ca rezultatele initiale indica faptul ca ramasitele apartin intr-adevar printului Alexei (care avea pe atunci 13 ani) si surorii sale, printesa Maria (care avea doar 19 ani).
Cei doi copii au fost executati alaturi de tatal lor, tarul Nicolae al-II-lea, de mama lor si celelalte trei surori, din ordinele lui Lenin, la un an dupa revolutie.
In prezent se mai efectueaza si alte teste in Marea Britanie, iar oamenii de stiinta spera ca ADN-ul prelevat de la ramasitele descoperite recent sa se potriveasca cu membrii familiei regale britanice, in special cu ADN-ul printului Philip.
Printul Philip este stranepotul imparatesei Alexandra (sotia tarului Nicolae), cea care era renumita pentru apropierea ei deosebita fata de Raspuntin, asa-zisul calugar despre care ea credea ca i-ar putea vindeca hemofilia fiului ei Alexei.
Specialistii au mai folosit mostre din ADN-ul printului Philip pentru a putea infirma identitatea altor ramasite despre care se presupunea ca ar apartine familiei regale a Rusiei.
Insa faptul ca initial nu s-au descoperit ramasitele a doi dintre copii alaturi de familia lor, s-a presupus ca acestia ar fi putut scapa.
De multi ani a existat ipoteza ca una dintre printese, dupa toate probabilitatile Anastasia, ar fi scapat de executie si ar fi fugit din tara.
Acum, oamenii de stiinta rusi au declarat ca primele concluzii ale testelor ADN indica faptul ca ramasitele descoperite anul trecut apartin lui Alexei si surorii sale Maria.
Nikolai Nevolin, seful biroului de medicina legala de la Ekaterinburg, unde Romanovii au fost tinuti in arest la domiciliu pana la moartea lor, a declarat ca: "am reusit sa extragem mostre de ADN din oasele gasite si testele confirma faptul ca apartin unor membri ai familiei Romanov. Odata ce am finalizat analizele genetice aici in Rusia, rezultatele vor fi comparate cu rezultatele testelor efectuate de cercetatorii din Marea Britanie".
Ramasitele tarului, ale tarinei si ale celorlalti membri ai familiei Romanov au fost descoperite intr-un mormant din apropierea orasului Ekaterinburg in 1991. Atunci, identitatea ramasitelor a fost stabilita in urma unor teste ADN.
Anul trecut s-au mai gasit si alte oseminte, insa intr-un loc separat, alaturi de mai multe gloante, cuie si balamalele unei cutii de lemn.
Cercetatorii au mai stabilit de asemenea ca locul respectiv fusese incendiat, concluzie care coincide cu o declaratie a unuia dintre barbatii care au participat la asasinat si care a marturisit ca cinci dintre membrii familiei tarului si patru dintre cei mai credinciosi servitori ai lor au fost ingropati intr-un loc, iar Alexei si una dintre surorile sale au fost ingropati intr-un alt loc. Pentru a nu lasa nici o urma, trupurile victimelor au fost scufundate in acid sulfuric si apoi arse, inainte sa fie ingropate. Intreaga executie a avut loc intr-o atmosfera de haos total, existand marturii ca Alexei si una dintre surorile sale traiau inca atunci cand au fost urcati intr-un camion pentru a fi ingropati.
In urmatorii ani, au aparut persoane din intreaga lume care au pretins ca ei sunt copiii tarului care au scapat de executie. Cel mai cunoscut caz este cel al Annei Anderson, o femeie care era internata intr-un spital psihiatric din Germania in 1920. Femeia a pretins ca este Anastasia, fiica cea mica a tarului. Ea a povestit ca a fost salvata de unul dintre "calai" si scoasa din Rusia intr-o caruta.
Timp de ani de zile femeia a reusit sa-si castige de partea ei o serie de oameni care o credeau, insa dupa moartea ei, in 1984, testele ADN au relevat faptul ca era de fapt Franziska Schanzkowska, o taranca din Polonia.
Monica BICA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Romanovii   de fericire
A r h i v a
  Trooper la secret    1 comentariu
  Temporar noros    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Adevarul despre Romanovi (3242 afisari)
 Frauda secolului (2475 afisari)
 Verde la jaf (2458 afisari)
 Ciorovaiala intre colosi (2256 afisari)
 Intelectualii rosii, Eminescu si Unirea (1635 afisari)
 Diva porno, condamnata la moarte in Iran (24947 afisari)
 Inainte de a muri, Ramona Nicoara a dezvaluit numele asasinului (3295 afisari)
 Unei fantome britanice ii place sa pozeze  (1997 afisari)
 Pe 29 ianuarie, un asteroid va trece la mica distanta de Pamant (1745 afisari)
 Rusia acuza NATO ca fura Kalasnikov-ul (1513 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01580 sec.