Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Copii morti in incendiu
Incendiul de la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca, produs la sfarsitul saptamanii trecute, in urma caruia doi copii au murit, iar alte trei persoane sunt ranite, a izbucnit din cauza unei sobe supraincalzite. Doi copii in varsta de sapte si opt ani au murit, sambata seara, iar parintii acestora si un copil de doi ani au suferit arsuri, dupa ce coliba in care locuiau a ars. Colonelul Vasile Somlea, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, a declarat, citat de Mediafax, ca incendiul a izbucnit pe rampa de gunoi, iar masinile pompierilor si ambulantei nu au avut acces pana la locul unde a ars locuinta.
Hayssam la recurs
Inalta Curte de Casatie si Justitie reia astazi dezbaterile in recursul declarat de Omar Hayssam impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare inj dosarul rapirii celor trei ziaristi romani in Irak. La ultimul termen, Curtea Suprema a decis sa amane cauza pentru ca avocatii lui Hayssam sa depuna la dosar mai multe declaratii ale acestuia date in fata unui notar, precum si alte declaratii ale lui Mohamad Munaf. Sirianul cere depunerea, la dosarul cauzei, a transcrierilor unor convorbiri pe care spune ca le-ar fi purtat cu reprezentantii Presedintiei Romaniei. Hayssam mai cere, potrivit NewsIn, si audierea lui Dorin Iacob, despre care sustine ca ar fi fost omul de legatura al sau cu presedintele Basescu. (D.E.I.)
Aproape de finalizare
Procurorii DNA au inceput prezentarea materialului de urmarire penala in tr-un dosar in care fostul director al SNCFR, Mihai Necolaiciuc, fugit din tara, va fi inculpat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si utilizarea creditelor in alte scopuri. Necolaiciuc nu va fi singurul inculpat in acest dosar, aceeasi calitate urmand sa o aiba, potrivit NewsIn, si un director comercial de la CNCF CFR SA. Unul dintre avocatii din dosar a declarat ca procurorii au finalizat doar o parte din dosar, care are 47 de volume. Aceasta parte a fost disjunsa din dosarul initial si se refera, printre altele, la cateva contracte de achizitii facute de CFR cu trei societati. Partea disjunsa din dosar ar putea ajunge in instanta in aproximativ o luna. In 2006 s-a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, pe o perioada de 30 de zile, pe numele lui Mihai Necolaiciuc, impotriva caruia procurorii incepusera urmarirea penala, ulterior acesta fiind dat in urmarire internationala. In dosarele acestuia sunt anchetate mai multe persoane care au avut functii de conducere in minister in acea perioada. (D.E.I.)
Sechestrata si violata
O tanara romanca a fost sechestrata si supusa violentei sexuale in grup, timp de peste o luna, intr-o tabara de romi nomazi din cartierul Scampia, de la periferia nordica a orasului Napoli. Potrivit Rompres, politia italiana a eliberat-o pe tanara si a arestat trei persoane din tabara de romi. Este vorba de tatal, mama si un fiu minor care apartin unei familii sarbe. (D.E.I.)
A r h i v a
  Au murit impreuna    
  Explozie in incinta Complexului "Lia Manoliu"    
  Preot santajat    1 comentariu
  Ultima incercare    2 comentarii
  Agresiunea sexuala exclusa    
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00973 sec.