Ziua Logo
  Nr. 4133 de miercuri, 16 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Romani arestati in Cipru
Cinci romani si un bulgar au fost arestati, la sfarsitul saptamanii trecute de politistii ciprioti, ei fiind acuzati de punere in circulatie de bani si carti de credit false pe tot teritoriul Ciprului. Potrivit Mediafax, doar doi suspecti au fost retinuti initial, dupa ce reprezentantii JCC Payment Systems, principala platforma de tranzactii bancare din Cipru, au anuntat Politia. Cei doi barbati erau in fata unui bancomat si utilizau un card fals pentru a scoate bani. Dupa perchezitie, ofiterii au gasit asupra suspectilor 16 carti de credit false si 1050 de euro, in bancnote false. La interogatoriu, cei doi au recunoscut ca au facut trafic de valuta falsa, precum si de carti de credit false. Barbatii au numit un al treilea complice, care a fost arestat in aceeasi zi, impreuna cu sotia sa si un al cincilea barbat. (A.G.)
Cerere admisa
Avocatii omului de afaceri Dinu Patriciu (foto) din procesul intentat de acesta Serviciului Roman de Informatii au cerut ieri instantei Curtii de Apel Bucuresti, sa aiba posibilitatea retragerii din acest caz deoarece nu au certificate ORNIS si, astfel, nu pot studia actele secrete de la dosar. Aparatorii lui Patriciu au aratat instantei ca, atat timp cat un judecator care nu are certificat ORNIS are dreptul sa se retraga, atunci si aparatorii care nu au acest document se pot bucura de dreptul de retragere. Astfel, unul dintre avocati a cerut judecatorilor un scurt termen pentru a se consulta cu angajatorul sau in legatura cu incetarea sau continuarea mandatului sau de aparator ales. In replica la aceasta solicitare, Valeriu Stoica, aparatorul SRI, a spus instantei ca, practic, avocatii celor doua parti sunt "pe picior de egalitate", intrucat nici el nu are acces la documentele secrete din dosar. Instanta a admis cererea, lasand avocatilor si clientului lor timp sa analizeze si sa clarifice aceasta situatie pana la urmatorul termen din 12 februarie. (A.G.)
Incep audierile in cazul Rus
Parchetul Tribunalului Bucuresti incepe, saptamana urmatoare, audierile in dosarul privindu-l pe consulul roman la Chisinau, Alexandru Rus, dupa ce timp de patru luni, cauza a fost plimbata de la un parchet la altul, din motive de competenta. In 20 septembrie 2007, ministrul de atunci al Justitiei, Tudor Chiuariu, a transmis Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie adresa procurorului general al Republicii Moldova prin care se solicita luarea unei decizii privind inceperea urmaririi penale a consulului Alexandru Rus. Potrivit Mediafax, Procuratura Generala a Republicii Moldova il suspecteaza pe Rus de "abuz in serviciu si corupere pasiva", acuzandu-l pe acesta ca ar fi acordat nejustificat vize de intrare in Romania unor cetateni moldoveni, fara a verifica autenticitatea actelor depuse in cazul acestora. Pe de alta parte, Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anuntat ieri ca a anihilat o retea care furniza ilegal servicii de redobandire a cetateniei romane, in care ar fi implicati si doi functionari din Ministerul Justitiei de la Bucuresti. Ministerul Justitiei si Ministerul Public au precizat ca nu au primit inca nici un document de la autoritatile judiciare de la Chisinau privind acest caz. (A.G.)
A r h i v a
  Blocaj la mape    2 comentarii
  Tigani acuzati de agresarea unei italience    1 comentariu
  Deces misterios    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Presedinte tras pe sfoara? (4250 afisari)
 Musamaua Talpes (3818 afisari)
 90 de ani de la rapirea tezaurului (3442 afisari)
 Dosarul de cadre al Monicai Macovei (3191 afisari)
 Stenogramele Hayssam - Nastasiu (3180 afisari)
 Republica Moldova se va uni cu Romania (6383 afisari)
 Tom Cruise nu este tatal biologic al micutei Suri (2277 afisari)
 Curtea de la Haga s-ar putea pronunta anul acesta in cazul Insulei Serpilor (2177 afisari)
 Jurnalisti de la Academia Catavencu, "prinsi" pe Otopeni (1948 afisari)
 Romanii pot lua credite ieftine de la orice banca din UE (1819 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00932 sec.