Ziua Logo
  Nr. 4133 de miercuri, 16 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Udrea a devenit lector
Fostul consilier de stat al presedintelui, Elena Udrea, a dat examenul pentru obtinerea titlului de lector universitar. Aceasta activa deja in corpul profesoral al Universitatii Dimitrie Cantemir, universitate la care de altfel Udrea a terminat dreptul in 1996. La inceputul anului universitar 2007-2008, secretarul executiv al PD-L a fost angajata de universitate in cadrul Facultatii de stiinte politice unde a predat un curs de sisteme electorale. Udrea activeaza si in cadrul departamentului de master de "Integrare Europeana", unde l-a avut ca sef pe fostul ei coleg de partid din PNL, profesorul universitar Mircea Cosea. Aici sustine un curs despre Marea Neagra si securitatea euroatlantica. In paralel, Udrea isi continua studiile. Incepand din 2005, este doctorand al Universitatii Nationale de Aparare unde isi pregateste o teza de doctorat in stiinte militare. (A.I.)
Dosarul lui Basescu, de negasit
Directorul Arhivelor Nationale, Dorin Dobrincu, a nuantat ieri declaratiile lui Mugur Ciuvica, care a spus ca dosarul de cadre al presedintelui Traian Basescu ar fi disparut, si a precizat ca acesta nu este detinut de institutia pe care o conduce. "La cererea domnului Ciuvica, inregistrata la Arhivele Nationale sub numarul 9948/2007, va facem cunoscut ca s-au cercetat evidentele ce le detinem de la CC al PCR - Sectia Cadre si s-a constatat ca nu detinem dosarul domnului Traian Basescu", se arata in comunicatul Arhivelor Nationale. Dobrincu l-a invitat pe Ciuvica la sala de studiu a institutiei pentru a cerceta documentele create de fostul CC al PCR. Ciuvica se adresase ANR in 28 august 2007, solicitand sa-i fie pus la dispozitie dosarul de cadre al presedintelui Traian Basescu. (C.A.)
Protest studentesc anti-Papa
Lumea stiintifica nu este de acord cu prezenta si interventia Papei la inaugurarea anului academic la Universitatea La Sapienza din Roma, din 17 ianuarie, definindu-l un eveniment "nepotrivit", care nu se inscrie in laicitatea stiintei. Impotriva prezentei Papei s-au adunat 60 de semnaturi intr-o scrisoare prezentata zilele trecute rectorului acestei universitati si in care profesorii si studentii de la La Sapienza afirma ca nu sunt de acord cu venirea Papei "fiindca este prea reactionar". Acestia amintesc ca, pe cand era cardinal, Joseph Ratzinger a afirmat ca "procesul Bisericii impotriva lui Galilei a fost rezonabil si just". (D.E.)
Bukovski, exclus din cursa pentru Kremlin
Fostul disident sovietic Vladimir Bukovski si-a pierdut orice speranta de a candida la alegerile prezidentiale din Rusia, dupa ce Curtea Suprema i-a respins apelul initiat impotriva refuzului candidaturii sale. Instanta a confirmat drept valida decizia autoritatilor ruse de a respinge candidatura lui Bukovski la Presedintie, in baza faptului ca fostul disident nu a trait in Rusia in ultimii zece ani si dispune de un permis de rezidenta in alta tara. In replica, Bukovski, stabilit in Marea Britanie inca din 1976, dupa deportarea sa din Rusia, a declarat ca Moscova se teme de candidatura sa, descriind decizia Curtii drept "motivata politic". Bukovski, care a petrecut 13 ani intr-un lagar in perioada sovietica, si-a anuntat anul trecut intentia de a candida la alegerile prezidentiale din Rusia. (D.E.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
eu ma mir   de Florin Croitoru
Ciuvica scormonitorul in gunoi!   de Mona G.
In curind va ajunge si ministru al justitiei   de Dacia
A r h i v a
  Solutie de avarie    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Presedinte tras pe sfoara? (4250 afisari)
 Musamaua Talpes (3818 afisari)
 90 de ani de la rapirea tezaurului (3442 afisari)
 Dosarul de cadre al Monicai Macovei (3191 afisari)
 Stenogramele Hayssam - Nastasiu (3180 afisari)
 Republica Moldova se va uni cu Romania (6383 afisari)
 Tom Cruise nu este tatal biologic al micutei Suri (2277 afisari)
 Curtea de la Haga s-ar putea pronunta anul acesta in cazul Insulei Serpilor (2177 afisari)
 Jurnalisti de la Academia Catavencu, "prinsi" pe Otopeni (1948 afisari)
 Romanii pot lua credite ieftine de la orice banca din UE (1819 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.