Ziua Logo
  Nr. 4133 de miercuri, 16 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Caldura mai scumpa
Bucurestenii au de platit pentru luna decembrie facturi la energie termica cu aproximativ 19% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a inceput in aceasta saptamana sa trimita facturile pentru luna decembrie, justificand cresterea valorii facturilor prin majorarea pretului gigacaloriei cu 12%, in noiembrie 2006, dar si prin gerul de afara. Pentru un apartament cu patru camere, locuit de patru persoane, valoarea medie a facturii la energie termica pentru luna decembrie 2007 este de 254,30 lei, fata de 213,17 lei, in decembrie 2006. Pentru un apartament cu trei camere in care stau trei persoane, factura medie de acum este de 200,63 lei fata de 168,02 lei in 2006. La apartamentele cu doua camere, locuite de doua persoane, cresterea este de la 133,73 lei in 2006 la 160,17 lei anul trecut. Pentru garsonierele locuite de o persoana, factura medie pentru luna decembrie 2007 este de 106, 51 lei, in timp ce in decembrie 2006 a fost de 88,58 lei, cresterea inregistrata fiind de 20,24%. (M.S.)
Revelionul turismului
Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - LITORAL organizeaza "Revelionul Turismului La Mare", care se va desfasura in data de 26 ianuarie, la Hotel Malibu din statiunea Mamaia. Acest eveniment se inscrie in campania de promovare a destinatiei turistice "Riviera romaneasca", pe care Asociatia Litoral o pregateste pentru sezonul 2008. "Dupa un an in care hotelierii si agentii de turism au fost preocupati de vacantele si sejururile clientilor, sunt asteptati sa petreaca clipe de neuitat, alaturi de colegi si de cei dragi. Programul artistic va cuprinde: 3 SUD EST, dansuri grecesti, muzica traditionala si multe alte surprize, ne-a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral. (C. SCARLAT)
Campanie anti-fumat
Nicorette, liderul mondial in produse antifumat ce detine o cota de piata globala de 54%, a revenit in Romania cu o campanie impotriva fumatului folosind imaginea cowboy-ului faimos ce poate fi vazut pe billboard-ul din Piata Revolutiei. "Competitorii Nicorette sunt marcile de tigari, care beneficiaza de un sprijin infinit de mare; bugetul nostru nu se compara cu bugetele investite in promovare de companiile producatoare de tigari. Acesta este motivul pentru care am ales sa atragem atentia publicului prin unul dintre simbolurile cele mai cunoscute de catre publicul fumator, desi in rest, campania pentru Nicorette este una strict educationala", a declarat manager-ul diviziei de medicamente OTC de la Johnson & Johnson, Mihai Ciobanu. (F.B.)
Seminar pentru profesori
Cadrele didactice interesate de felul in care se pot accesa fonduri europene pentru proiecte educationale vor putea afla multe informatii utile la in cadrul simpozionului international "Invatamantul intercultural european", organizat de Casa Corpului Didactic din Bucuresti. Evenimentul este la a treia editie si va avea loc in data de 1 martie. Inscrierile si lucrarile pentru seminar se primesc la secretariatul CCD pana la 22 februarie. Directorul CCD, Diana Melnic ne-a explicat ca acest seminar va fi deosebit de folositor cadrelor didactice care participa la proiecte educative internationale care presupun integrare europeana. "Este unul dintre putinele locuri unde profesorii pot sa vorbeasca intr-un cadru organizat despre participarea lor in aceste proiecte internationale", a mai spus prof. Melnic. Participarea la simpozion este gratuita, CCD suportand cheltuielile acestui seminarului. Evenimentul va avea loc la liceul Benjamin Franklin din Sectorul 3, Bucuresti. (C.S.)
A r h i v a
  Nokia inchide in Germania si se muta la Cluj    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Presedinte tras pe sfoara? (4250 afisari)
 Musamaua Talpes (3818 afisari)
 90 de ani de la rapirea tezaurului (3442 afisari)
 Dosarul de cadre al Monicai Macovei (3191 afisari)
 Stenogramele Hayssam - Nastasiu (3180 afisari)
 Republica Moldova se va uni cu Romania (6383 afisari)
 Tom Cruise nu este tatal biologic al micutei Suri (2277 afisari)
 Curtea de la Haga s-ar putea pronunta anul acesta in cazul Insulei Serpilor (2177 afisari)
 Jurnalisti de la Academia Catavencu, "prinsi" pe Otopeni (1948 afisari)
 Romanii pot lua credite ieftine de la orice banca din UE (1819 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00903 sec.