Ziua Logo
  Nr. 4131 de luni, 14 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Contradictiile ex-ministrului Justitiei
-- Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a reusit in scurtul mandat avut, performanta de a emite ordine care contrazic legile in vigoare. Preocupat de soarta Oficiului National al Registrului Comertului, Chiuariu a dat, in septembrie 2007, un ordin privind modul in care sunt numiti directorul general si directorii filialelor judetene din cadrul Oficiului, omitand sa citeasca legea care reglementeaza functionarea institutiei.
Astfel, liberalul a stabilit ca, pentru ocuparea posturilor mentionate se organizeaza concurs, desi legea prevede negru pe alb ca, pentru aceste functii, persoanele sunt numite de ministrul Justitiei. Conform legii, concursul se organizeaza doar pentru restul personalului Oficiului. "Oficiul National al Registrului Comertului este condus de un director general numit de ministrul Justitiei, in conditiile legii. Oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale sunt conduse de directori numiti de ministrul Justitiei, in conditiile legii", se arata in actul normativ. In contradictie cu acesta, ordinul dat de Chiuariu prevede ca "se aproba Regulamentul pentru ocuparea prin concurs a posturilor vacante de director general/director general adjunct la Oficiul National al Registrului Comertului si director/director adjunct la oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale.
In aceste conditii, persoanele numite in aceste functii pot oricand fi schimbate de ministrul Justitiei, concursul devenind redundant. (R.I.P.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Chiuariu   de Mona G.
Uiuiu..Chiui'o'asi chiui - Iote bade Ghezeshu / ghezeshu mere pi roati io... Justitia pi la spate..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Previziuni sumbre pentru 2008    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Bomba terorista (3824 afisari)
 Ionita Valerica a recunoscut de frica (2922 afisari)
 Scamatorii (2271 afisari)
 Lectia unei doamne (1960 afisari)
 Probele lui Basescu (1956 afisari)
 Putin ar putea ateriza saptamana aceasta in Romania (2417 afisari)
 Regina Marii Britanii, la un pas de a fi ucisa de Al-Qaida (1494 afisari)
 Tariceanu a avut o noua discutie cu Norica Nicolai la sediul Guvernului (1350 afisari)
 Fiul lui ben Laden se muta in Marea Britanie (1318 afisari)
 Belgradul a adoptat un plan de actiune in cazul independentei Kosovo (1256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00948 sec.