Ziua Logo
  Nr. 4129 de vineri, 11 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
"10 pentru Romania si Israel"
Conform unei traditii deja stabilite, israelienii originari din Romania aleg 10 personalitati care s-au distins in anul care a trecut in diferite domenii de activitate. Manifestarea, organizata de "Centrul Cultural Israeliano-Romani, va avea loc pe 13 februarie 2008, la Casa Americii" din Tel Aviv. Nominalizarile se fac in urma unui sondaj public si prin presa de limba romana care apare in Israel. Pentru anul 2007 au fost nominalizate personalitati din lumea politica, finantelor, vietii sociale, teatrului, culturii si presei, intre care Theodor Stolojan, Roberta Anastase, Serban Nicolae, Adrian Cioroianu, Sorin Ovidiu Vantu, Dinu Patriciu, Horatiu Malaele, acad. Eugen Simion, acad. Nicolae Breban, acad. Dinu C. Giurescu, av. Radu Catalin Dancu, Sorin Rosca Stanescu, Marius Tuca, Victor Roncea, Carol Roman, Stela Popescu, dr. Mariana Valeria Stoica, Virgil Radulescu, Smaranda Oteanu-Bunea, prof. dr. Osy Lazar, dr Aurel Vainer. Printre israelienii nominalizati se numara deputata Colette Avital, Fredy Robinson, ing. Jack Cutisteanu, Benes Avital, Tova Ben Nun-Cherbiz, artistii Lya Koenig si Nico Nitai, profesorul Moshe Idel, ziaristii si scriitorii Goldenberg-Mosari, Doina Meiseles, Silvya Riri Manor, Shaul Carmel, Martin Marcus, Mario Nando Varga si Tesu Solomovici. In partea doua a manifestarii are loc un spectacol la care isi dau concursul artistii premiati si invitatii speciali. (D.E.)
Fara vize in Tara Sfanta
O comisie a Parlamentului israelian a anulat, saptamana aceasta, prevederile privind necesitatea eliberarii de vize de intrare in Israel pentru cetatenii romani, transmite Mediafax. Masura, adoptata miercuri de Comisia pentru Afaceri Interne si Protectia Mediului Inconjurator, la solicitarea Ministerului israelian de Interne si cu sprijinul Ministerului de Externe, a fost confirmata de ambasadorul Israelului la Bucuresti, Oren David. "In 2008 vom sarbatori 60 de ani de relatii intre Israel si Romania si sunt bucuros ca inceputul acestui an este marcat de decizia de a desfiinta regimul de vize pentru cetatenii romani care calatoresc in Israel", a declarat inaltul diplomat israelian, citat de Mediafax. Ambasada Israelului va posta pe site-ul institutiei (http://bucharest.mfa.gov.il) data la care va intra in vigoare anularea regimului vizelor pentru romanii care vor sa calatoreasca in aceasta tara. (A.M.L.)
Omul lui Putin, la NATO
Presedintele rus Vladimir Putin a numit un nationalist, care promoveaza reinarmarea pentru a contracara statele occidentale, in functia de reprezentant permanent al Rusiei la NATO. Liderul moscovit a semnat un decret prin care il numeste pe fostul lider al partidului rus Patria Mama, Dmitri Rogozin, in functia de ambasador al Rusiei la NATO, ocupata pana acum de Konstantin Totki, a precizat, ieri, o purtatoare de cuvant a Kremlinului, potrivit Reuters. Nascut intr-o familie de militari, Rogozin, de profesie jurnalist, a reprezentat Moscova in negocierile cu Bruxelles-ul privind statutul enclavei ruse Kaliningrad, dupa extinderea UE din 2004. Rogozin, care a cerut Rusiei sa se reinarmeze pentru a contracara amenintarea constituita de alianta militara occidentala, a declarat de curand ca, daca va primi aceasta functie, va apara interesele Serbiei in Kosovo. (A.M.L.)
A r h i v a
  Gusa cere DNA sa confirme dosarul lui Vosganian    3 comentarii
  Vacaroiu si Iliescu, indragostiti de arta    
 Top afisari / comentarii 
 Descoperire bizara intr-o galaxie vecina (3318 afisari)
 Chimia plagiatului (2538 afisari)
 Astrograme (2422 afisari)
 Santier naval top secret (2386 afisari)
 A cincea criza (2307 afisari)
 Mircea Radu se insoara (5067 afisari)
 Adrian Severin cere inlocuirea presedintelui "nefunctional" (1622 afisari)
 Cancerul la san detectat la dentist (1137 afisari)
 Bush: "Ar fi trebuit sa bombardam Auschwitz-ul" (1117 afisari)
 Norica Nicolai: Comportament nedemn pentru un barbat si abuziv pentru un presedinte (1116 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.