Ziua Logo
  Nr. 4127 de miercuri, 9 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Daianu pleaca de la BCR
Daniel Daianu a demisionat din cadrul Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) ca urmare a alegerii sale in functia de membru al Parlamentului European din partea Romaniei. La scrutinul din 25 noiembrie, Daianu a fost ales europarlamentar din partea PNL, unde a figurat pe pozitia a doua pe lista de candidati, dupa Renate Weber. In luna septembrie 2005, Daniel Daianu a fost ales presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR, pozitie pe care a pastrat-o pana la finalizarea privatizarii bancii, in toamna anului trecut. Dupa preluarea BCR de catre grupul austriac Erste Bank, fostul ministru al Finantelor a acceptat sa ramana membru in Consiliul de Supraveghere. (F.B.)
Cursuri pentru angajatii primariei
Peste o suta de angajati ai Primariei Capitalei vor urma cursuri de perfectionare a limbilor straine, respectiv engleza si germana. Potrivit unui contract incheiat intre municipalitate si Casa de Cultura "Friedrich Schiller", autoritatile au decis ca in cadrul serviciilor de perfectionare a angajatilor, 109 salariati ai directiilor, al caror domeniu de activitate presupune cunoasterea unei limbi straine, sa participe la cursuri de engleza si germana, pentru o perioada de zece saptamani, in functie de nivelul participantilor fiind efectuate intre trei si cinci ore in fiecare saptamana. Valoarea totala a contractului este de 47.700 de lei, fara a avea inclusa taxa pe valoarea adaugata. Potrivit municipalitatii, in conformitate cu prevederile legale, participantii la cursuri au semnat un angajament conform caruia acestia vor achita contravaloarea studiilor in cazul in care pleaca din institutie inainte de incheierea acestora, sau in cazul in care nu obtin certificatul de participare. In limita bugetului pe anul 2008 si in masura in care vor exista solicitari, municipalitatea va asigura participarea la astfel de cursuri si a altor angajati. (C.S.)
Subventii agricole, din februarie
Primele plati catre fermierii romani vor fi efectuate, cel mai probabil, dupa data de 15 februarie 2008, a declarat directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Dan Gherghelas, informeaza Rompres. "Estimam ca pana in jurul datei de 20 ianuarie vom finaliza toate controalele la fermele care au solicitat plati directe pe suprafata din fondurile europene si vom autoriza platile. Mijlocul lunii februarie este termenul, cel mai probabil, la care vom demara plata pe suprafata", a precizat Gherghelas. Potrivit acestuia, in prezent APIA mai are de controlat 6.900 de ferme in teren si inca 4.600 de ferme prin sistemul de teledetectie. Dan Gherghelas a precizat ca plata integrala a subventiilor pe suprafata pentru cele 1,25 milioane de ferme va fi finalizata in aproximativ trei luni. (L.M.)
A r h i v a
  Salariile bugetarilor inghit 6% din PIB    1 comentariu
  Guvernul "vede" mai putini bani din taxa auto    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Alcoolul si sportul prelungesc viata (2704 afisari)
 Eleva violata pe terenul de sport (2194 afisari)
 ElBaradei scuza Iranul si acuza Romania (1684 afisari)
 Diversiunea atomica (1678 afisari)
 Sclave in Spania (1408 afisari)
 ATENTIE! IMAGINI REVOLTATOARE: Orfani bulgari implicati in scene de sex si violenta  (4176 afisari)
 Traian Basescu, cautat de FBI (2952 afisari)
 Hayssam: Mi s-a cerut sa dau informatii despre cateva personalitati din PNL si PSD (2675 afisari)
 Cecilia Sarkozy se marita cu fostul amant (2116 afisari)
 Guvernul aproba reducerea taxei auto la masini second-hand (1829 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01747 sec.