Ziua Logo
  Nr. 4127 de miercuri, 9 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Patru ani in functie
Sefii inspectoratelor judetene de politie vor fi numiti in functie pentru o perioada de patru ani, a anuntat inspectorul sef adjunct al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), comisarul-sef Ghiorghe Plai. Potrivit acestuia, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, urmeaza sa semneze la propunerea IGPR un ordin privind modificarea statutului sefilor de politie. "Scopul este de a crea stabilitate in functiile de inspector-sef. Cel care a creat performanta in patru ani de zile trebuie sa ramana in functie, dar numai dupa ce activitatea fiecaruia va fi analizata in fiecare an", a afirmat Plai. Potrivit Rompres, ordinul va prevedea ca mandatul unui sef nu poate fi mai mic de patru ani, dar nici mai mare de opt ani. De asemenea, ordinul va include si principiul mobilitatii, sefii inspectoratelor putand fi transferati pe functii similare in alte judete. (D.E.I.)
Incendiu la primarie
Un incendiu a izbucnit ieri la sediul primariei din comuna Perieti, judetul Olt, din cauza unui cos de fum deteriorat, inregistrandu-se numai pagube materiale, in urma carora activitatea de aici va fi paralizata cateva saptamani. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt au intervenit imediat pentru stingerea incendiului, insa flacarile au distrus acoperisul cladirii. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Olt, maior Cristian Croitoru, citat de Mediafax, focul a izbucnit din cauza unui cos de fum defect. In urma incidentului nu s-au inregistrat victime, dar imobilul primariei Perieti nu va putea fi folosit cel putin o luna de zile din cauza incendiului. (D.E.I.)
Mandat pentru crima
O femeie eliberata la sfarsitul anului trecut din Penitenciarul de Maxima Siguranta Targu Jiu a fost arestata preventiv ieri pentru omor calificat, dupa ce mai multe persoane au indicat-o drept principal suspect in cazul unei crime. Gheorghita B. are 53 de ani si a fost retinuta, in cursul noptii de luni spre marti, dupa ce mai multe persoane au sustinut ca ea l-ar fi omorat pe un tanar din localitatea Aninoasa. Potrivit Mediafax, un barbat de 27 de ani a fost gasit aici mort pe drum, langa o balta de sange, initial politistii avand drept martori doar cativa copii care le-au povestit ca au auzit despre o cearta produsa pe ulita satului. Procurorul a declarat ca moartea victimei s-a produs pe fondul unor certuri izbucnite intre acesta si femeie. Anchetatorii afirma ca barbatul ar fi fost primul care a lovit-o pe femeie, dupa care aceasta a scos un cutit si l-a lovit pe acesta direct in inima. (D.E.I.)
Prinsi la braconaj
Doi barbati din satul Vladeni, judetul Dambovita, au fost prinsi ieri in timp ce braconau o caprioara si un iepure in padurea Manesti din judetul Prahova, cei doi fiind audiati de catre politisti. Potrivit Mediafax, vanatorii stiau de mai mult timp de faptul ca in padurea de la Manesti braconierii intind laturi, insa de fiecare data dupa ce au strans laturile, braconierii au pus altele in loc. Prin urmare, cei de la AJVPS Prahova au patrulat, timp de o saptamana in zona, pentru a-i prinde pe cei care vaneaza fara autorizatie. Ieri, patrula formata din trei vanatori ai AJVPS a prins doi braconieri, chiar in timp ce scoteau din lat o caprioara si un iepure. (D.E.I.)
A r h i v a
  Sclave in Spania    3 comentarii
  Plecat pentru "consultari"    
  Raport IML: ministrul Orban, nevinovat    3 comentarii
  Escrocherie imobiliara de peste un milion de euro    1 comentariu
  Ancheta finalizata    
  Eleva violata pe terenul de sport    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Alcoolul si sportul prelungesc viata (2704 afisari)
 Eleva violata pe terenul de sport (2194 afisari)
 ElBaradei scuza Iranul si acuza Romania (1684 afisari)
 Diversiunea atomica (1678 afisari)
 Sclave in Spania (1408 afisari)
 ATENTIE! IMAGINI REVOLTATOARE: Orfani bulgari implicati in scene de sex si violenta  (4176 afisari)
 Traian Basescu, cautat de FBI (2952 afisari)
 Hayssam: Mi s-a cerut sa dau informatii despre cateva personalitati din PNL si PSD (2675 afisari)
 Cecilia Sarkozy se marita cu fostul amant (2116 afisari)
 Guvernul aproba reducerea taxei auto la masini second-hand (1829 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.