Ziua Logo
  Nr. 4121 de vineri, 28 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Biata adolescenta extraterestra
Ioan GROSAN 
"Zapam" (cum se zice mai nou) in zilele acestea de sarbatoare pe diverse canale tv si ma intrebam, cu un usor fior de groaza, ce-ar intelege din programele romanesti o adolescenta extraterestra care-ar avea nefericirea sa aterizeze in aceasta tara trista, plina - chipurile - de umor, si ar dori sa ne cunoasca de la televizor ceea ce ne caracterizeaza, adica spiritualitatea, altitudinea culturala, obiceiurile, dorintele, obsesiile s.a.m.d. Fiorul de groaza nu mi l-ar da aparitia extraterestrei (indiferent de cum ar arata ea), ci ceea ce i-am arata noi la sfarsitul anului de gratie 2007, la douasprezece luni de la intrarea noastra in Uniunea Europeana. Si ce i-am putea arata? Multi sani mai mult sau mai putin dezgoliti, multe funduri, nenumarate picioare goale (de-ar crede extraterestra ca suntem o tara de miriapode), bataieli cu nemiluita si, peste toate, o infinita prostie. Nu fac pe lupul moralist si nici nu sunt un pudibond, dar nivelul artistic al majoritatii emisiunilor de asa-zis divertisment e comparabil cu nivelul lamentabil al brigazilor satirice si de agitatie de odinioara. Iar daca fetelor din acele brigazi li s-ar fi permis sa se dezbrace pe scena, pot sa jur ca programul lor ar fi fost mult mai atractiv... Cultivam vedete de doua parale, acordam spatiu si timp generos unor facaturi de prezentatori pentru care gramatica e mai departe decat Proxima Centauri, o tragem in poze pe sarmana Nicoleta Luciu din toate pozitiile, ca teroristii lui Ion Iliescu, suntem siliti sa ascultam marturisirile jenante ale cutarei jagardele de "show-biz", asistam la "contraatacul" stupid al folclorului etc. etc.
Destul de rapid, extraterestra noastra ar intelege de la televizor ca idealul fiecarei june autohtone nu e sa intre la o facultate, ci in patul unui milionar. Si probabil ca, pe deplin lamurita, biata adolescenta extraterestra ar pleca de-aici cu viteza luminii. Dar cu adolescentele noastre cum ramane?
 Afisari: 803  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
craci si funduri   de the
Simplu...   de Ion Caramache
la ,,biata adolescenta"   de cetateanu
A r h i v a
  Denunturi si denuntatori    22 comentarii
  "Si la multi ani". Moldova cui?    5 comentarii
  Succesele unei diplomatii in genunchi    4 comentarii
  Cazul Orban, un precedent periculos    17 comentarii
  La judecata zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Cazul Orban, un precedent periculos (2604 afisari)
 Asasinatul (2572 afisari)
 Serbia spune adio UE si NATO pentru Kosovo (2047 afisari)
 PSD, cocotat de ATLE pe primul loc (2003 afisari)
 "Si la multi ani". Moldova cui? (1497 afisari)
 Faze tari in 2007: Lindsay Lohan, innebunita dupa sex, pat de aur pentru Chivu si Elisei, un american s-a imbogatit dupa ce a alunecat pe un gainat (3244 afisari)
 Elodia a fost ucisa dupa ora 22:00 in noaptea de 29 spre 30 august (2957 afisari)
 Actorul George Ivascu si sotia sa, Alice Barb, s-au impacat (1772 afisari)
 Benazir Bhutto, ucisa de Al-Qaida (1144 afisari)
 Mai tare decat Michael Jackson (950 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.87191 sec.