Ziua Logo
  Nr. 4117 de vineri, 21 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Aceste servicii care ne guverneaza
Roxana IORDACHE 
-- La "majoratul" revolutiei urmate de lovitura de stat, tranzitia spre normalitate nu s-a terminat. Avem economie libera si guvernare liberala, dar nu si stat de drept. El exista numai cu numele, iar starea de fapt este aceea ca seful statului, in loc sa garanteze separatia puterilor in stat si functionarea libera a institutiilor de drept, se amesteca in toate, mai ales in treburile justitiei. In scopuri politice.
Presedintele Basescu se vrea atotputernic: i s-a rezervat un website intitulat dumnezeu.ro, iar propagandistii i-au lansat porecla "Zeus". Seful statului nu este, insa, decat o jucarie a serviciilor secrete. Functia de la centrala din Anvers nu i-a dat si un grad prea mare. Traian Basescu este, in consecinta, subordonatul conspirat al propriilor subordonati din servicii pe linia functiei de comandant suprem. De altfel, unul din motivele pentru care a fost ales. Evident, nu de populatia inselata, ci de papusarii iluziilor electorale.
Din tot valmasagul ultimilor trei ani de guvernare, am sa invoc doar trei cazuri de natura sa alerteze la maximum clasa politica si societatea civila, presupunand ca ar si exista. Un caz il constituie jurnalistii romani rapiti in Irak si embargoul ciudat care il inconjoara pe Ovidiu Ohanesian, cu dezvaluirile lui ramase strigat in desert. Privind implicarea serviciilor secrete si a Cotrocenilor in rapirea ca inscenare, partial scapata de sub control, recuperata si urmata de plecarea din tara a lui Omar Hayssam, care stie ceea ce noi nu avem voie sa aflam. Inca. Iar jurnalistului Ohanesian i se inchide gura, in speranta ca, izolat, va cadea in depresie si astfel credibilitatea i se va ruina. Deja Ovidiu Ohanesian e stigmatizat ca acel ciudat care vorbeste singur. Si vazand ca nimeni nu-l aude, tace. Marijean Ion a renuntat la jurnalistica. Iar Sorin Miscoci a fost cooptat cameraman prezidential.
Alt caz, recent, de natura sa demonstreze guvernarea serviciilor, inclusiv in exercitarea cenzurii informatiei si a controlului mass-media, il constituie boicotarea in bloc a Apelului Asociatiei Nationale pentru Regatul Romaniei, privind restaurarea monarhiei si revenirea regelui Mihai pe tron, ca revenire la statul de drept. Cu exceptia ziarului ZIUA, nimeni, absolut nimeni din presa scrisa si audiovizuala nu a difuzat acest Apel, semnat de foarte multe personalitati si de foarte multe persoane care nu sunt publice. Asemenea embargo era imposibil fara implicarea serviciilor. Cu atat mai vartos cu cat semnaturile sunt deja mai numeroase decat cele pentru Apelul lui Sorin Iliesiu in urma caruia presedintele Basescu a condamnat comunismul, ca regim ilegitim si criminal. Fara sa inlature si consecintele regimului condamnat, de care profita ca sef de stat, uzurpandu-l in continuare pe regele Mihai I.
Ultima alerta o constituie cazul Orban, evident filat si inscenat, scopul fiind sa se ajunga la dosarul penal anticipat de presedintele Basescu. Tentativa neostalinista de linsaj al lui Ludovic Orban ar trebui sa fie un semnal de alarma privind statul de drept si drepturile omului. S-a atentat sinistru la imaginea si chiar la sanatatea unui om pe care presedintele Basescu vrea sa-l scoata din politica, s-a tentat la dezbinarea PNL si s-a fortat demisia unuia dintre ministrii care dau tarie Guvernului Tariceanu. Iar esecul linsajului este un aviz amatorilor de propaganda involuntara pentru adversar. In loc sa fie linsat, Ludovic Orban a fost victimizat. Si relansat electoral. Spre Primaria Capitalei.
P.S. Si a fost episodul Highlander IV. Bugetul national s-a adoptat.
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
Doamna Roxana, ati inceput s-o luati pe aratura   de Dacia
Revin cu acelasi comentariu   de Un Agricultor
Ceva nu e-n regula   de doctorul
Doamna Roxana Iordache.   de alwis46
SI pe servicii cine le guverneaza ?!   de Ghita Bizonu'
Orban   de elinescu constantin
faceti fratilor partid   de cetateanu
Ziua a 3-a : Un nou " Om Cheie ", al treilea "om-cheie"   de johnson
indragostiti de propria imagine   de mos teaca
Pedistii au tot interesul sa distruga cariera politica a lui L. Orban care e singurul politician,   de HAO CIU TZI
Domnul Ohanesian sau Domnul " Nu a sosit momentul "   de johnson
Consecventa cu eliminarea consecintelor comunismului   de ggc
O stire   de FB
Basescu le-a dat o tema Deontologilor   de johnson
A r h i v a
  Experimentul KGB. Pana cand?    19 comentarii
  Brancusi: sculptor crestin ortodox    8 comentarii
  Orient, drepti! Vine Bush!    3 comentarii
  La judecata zilei    3 comentarii
  Si totusi, Tökes    2007-12-20
  Slugile lui Basescu boicoteaza Apelul pentru monarhie    2007-12-18
  Ordonanta de urgenta contra legii profitorilor    2007-12-13
  Ministru tare la Justitie    2007-12-12
  O demisie ca o lectie    2007-12-11
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA VA COLINDA! (2487 afisari)
 Experimentul KGB. Pana cand? (2457 afisari)
 Kosovo (1908 afisari)
 Procurorii nu l-au convins pe tatal Simonei (1445 afisari)
 Desertul A2 (1373 afisari)
 Sarkozy incalca protocolul Vaticanului din dragoste pentru Carla Bruni (1257 afisari)
 Accidentul lui Orban: Martorii mai au un pic si isi petrec Sarbatorile la Parchet (916 afisari)
 Practic si distractiv: Un restaurant german este dotat cu gauri pentru fumat (909 afisari)
 Iliescu vrea sa mistifice adevarul despre decembrie '89 si in cartile de istorie (849 afisari)
 New Orleans: Primaria si-a tratat locuitorii cu electrosocuri si gaze lacrimogene (548 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13701 sec.