Ziua Logo
  Nr. 4117 de vineri, 21 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Poveste de Craciun
Teatrul Masca va prezenta vineri si sambata "Concert de Craciun", un spectacol de muzica de jazz, gospel si arii din operete celebre cu Mircea Tiberian si Maria Raducanu. Respectand un obicei vechi de trei ani, Teatrul Masca organizeaza si in acest an un spectacol de sarbatori. Concertul este destinat tinerilor, iar atmosfera de sarbatori va fi creata de Cristian Iacob alaturi de Mircea Tiberian, Maria Raducanu si invitatii lor care vor canta jazz, muzica gospel si arii din operete celebre. La spectacol vor mai participa Ioana Firizan si Vasile Serban, studenti la Universitatea Nationala de Muzica, acompaniati la pian de Lidia Butnaru, The Jazz Company, formata din Monica Ciuta, Cristian Avram, Irina Sarbu, Raluca Stoica, Alexandru Unguru, Filip Risstovski si Sanziana Tarata. De asemenea, ca invitati vor canta Pedro Negrescu la contrabass si Liviu Butoi la saxofon si flaut. (M.A.)
Mos la Km 0
Prima zapada i-a surprins pe bucurestenii mici si mari aflati in Piata Unversitatii cantand si colindand alaturi de Zana Zapezii, ingerasi, pinguini si oameni de zapada. Sania lui Mos Craciun trasa de patru reni s-a oprit anul acesta pe un "ghetar", in fata scenei amplasate pe esplanada Teatrului National, unde incepand cu 15 decembrie au concertat seara de seara artisti numerosi. Pana pe 23 decembrie programul continua, concertele de seara chemand in Piata Universitatii bucurestenii care iubesc colindele Narcisei Suciu, vocea Aurei Urziceanu, melodiile lui Mircea Vintila si ale lui Ducu Bertzi, Marius Batu, Mihai Nenita, cantecele interpretate de Grupul vocal Acapella, de Corurile Evanghelia, Opera, Elefterie si de Corul Studentilor Teologi, de Cvartetul Perpetua Armonia etc. (D.C.)
1001 de carti
La Editura RAO a aparut de curand volumul "1001 de carti de citit intr-o viata", de Peter Boxall, in colectia Enciclopedia RAO. Traducerea din limba engleza a fost realizata de Ion Carmen si Gabriela Tanase. Volumul se anunta "o carte de referinta, inteligenta si indrazneata, despre romanele si scriitorii care au stimulat imaginatia omenirii, au avut impact asupra publicului si au marcat momente de cotitura in evolutia literaturii", fiind o selectie eclectica realizata de o echipa internationala de scriitori, critici, universitari si ziaristi care propun o noua abordare a clasicilor si o reevaluare a fictiunii contemporane. (D.C.)
A r h i v a
     
  Hemingway si Cosasu la "Polirom"    
  Sterian, in albume si colectii private    
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA VA COLINDA! (2487 afisari)
 Experimentul KGB. Pana cand? (2457 afisari)
 Kosovo (1908 afisari)
 Procurorii nu l-au convins pe tatal Simonei (1445 afisari)
 Desertul A2 (1373 afisari)
 Sarkozy incalca protocolul Vaticanului din dragoste pentru Carla Bruni (1257 afisari)
 Accidentul lui Orban: Martorii mai au un pic si isi petrec Sarbatorile la Parchet (916 afisari)
 Practic si distractiv: Un restaurant german este dotat cu gauri pentru fumat (909 afisari)
 Iliescu vrea sa mistifice adevarul despre decembrie '89 si in cartile de istorie (849 afisari)
 New Orleans: Primaria si-a tratat locuitorii cu electrosocuri si gaze lacrimogene (548 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.