Ziua Logo
  Nr. 4114 de marti, 18 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Ipostaze de culoare
Azi (ora 11.00), la Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane, va avea loc vernisajul expozitiei "Ipostaze inedite de culoare", organizata de Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura, in parteneriat cu MNLR. Cele 50 de lucrari expuse apartin absolventilor cursului de fotografie organizat de CPPC in perioada 1 octombrie - 23 noiembri. Tematica se inscrie in structura modulelor studiate la curs: portret, fotografie de natura, studiu de fotocompozitie, fotografie de noapte, clisee macro. (D.C.)
Iubire din India
La sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, va avea loc azi (ora 17.00), lansarea volumului omagial "Iubire in India" al scriitorului Octavian Sarbatoare, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade. La eveniment vor fi prezenti autorul, directorul editurii Flori Spirituale, Ileana Speranta Baciu, si scriitorii Vasile Andru si Mircea Itu. Manifestarea are loc in cadrul Atelierului de creatie "Poezie
in viata". (M.A.)
Omagiu lui Grigorescu
Cu ocazia omagierii lui Nicolae Grigorescu, maine, la ora 18.00, tenorul George Dragomir va organiza un concert clasic la Centrul Cultural MAI. George Dragomir este student al Facultatii de Muzica Transilvania din Brasov, manager cultural, solist si colaborator in activitati de prelucrare artistica la Institutia Tinerilor Muzicieni. Invitati de onoare in concert sunt: soprana Anelyia Vidinova, mezzo-soprana Antonela Barnat, baritonul Eugen Dragos Voicu, violonista Ioana Olteanu si soprana Elena Ghita. Vor putea fi ascultate lucrari de Mozart, Bartok, Enescu, Vivaldi, Schubert, Puccini, Bach, Verdi etc. (D.C.)
Dubla lansare la MTR
La Muzeul Taranului Roman va avea loc astazi, la ora 18.00, o dubla lansare.
Mosii vin din spatii diferite, din timpuri diferite, din traditii diferite (Austria, Polonia, Japonia, America, Bulgaria, Rep. Moldova, Spania). Pe urmele lor, ramase pe zapada, oameni diferiti scriu si descriu evenimente diferite traite in proximitatea sacului cu cadouri, pe care toti il poarta din poarta-n poarta. Mosii aduc astazi la MTR o antologie a Diferitului, a patra din seria Caietelor MTR prilejuite de sarbatori - Cartisor de Martisor, Piua, Ziua Crucii - si editate de Muzeul Taranului Roman in anul care se incheie. Cea de-a doua lansare este o cartulie numita "Povestile porcului de Ignat, Craciun si Sfantul Vasile", care cuprinde desenele copiilor care au luat parte la Atelierul de Creativitate de la Muzeu. (M.A.)
A r h i v a
  O istorie in creta    
  Disidentul de Curte    2 comentarii
  Utopii actuale    
  Colinde la Cotroceni    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Comisionul secolului (2673 afisari)
 Slugile lui Basescu boicoteaza Apelul pentru monarhie (2005 afisari)
 Supunere vesnica presedintelui iubit. Sau... (1762 afisari)
 Muschi sub bradul de Craciun (1709 afisari)
 Cioroianu sustine autodeterminarea minoritatilor nationale (1267 afisari)
 Lui Michael Jackson ii pica fata (5327 afisari)
 Hugh Grant, in tandreturi cu o vedeta porno (2764 afisari)
 Revolutionarii securisti (2545 afisari)
 Patriarhul Moscovei ataca dur Biserica Ortodoxa Romana (2222 afisari)
 Pepe, condamnat la un an si jumatate de inchisoare  (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.