Ziua Logo
  Nr. 4112 de sambata, 15 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"trei" la Atelier 35
Filme de scurtmetraj avand drept motiv central "trei" si create la Atelierul de Creatie 35, vor fi proiectate, luni, cea mai buna productie votata de participanti urmand sa fie postata pe blogul Atelier 35. Ca urmare a apelului lansat in urma cu aproximativ o luna de zile, tineri cu varsta de pana in 35 de ani au creat scurtmetraje cu tema centrala "trei", iar vizionarile vor fi urmate de discutii. Atelierul "Film experiment" isi propune sa devina un eveniment obisnuit in programul Atelierului 35, pe de o parte datorita consecventei fata de obiectivele generale ale galeriei si pe de alta parte datorita potentialului sau in ceea ce priveste descoperirea talentelor si intretinerea atentiei tinerilor pentru acest gen de activitati culturale. Atelier 35 este un spatiu destinat tinerilor ce promoveaza cercetarea experimentala, noile mijloace de expresie si comunicarea intre medii. (D.C.)
Castelanii din Carei
Astazi, Sala Teatrului Municipal din Carei va gazdui cea de a doua editie a Festivalului Castelanii, ultima manifestare artistica din cadrul proiectului "Armonie prin cultura. Cultura prin armonie", organizat de Casa de Cultura Municipala din Carei si finantat de catre Consiliul Judetean Satu Mare si Primaria Municipiului Carei. Aceasta editie va avea concurenti din Rusia, Polonia, Ungaria si Romania. Dupa faza de preselectie, in concurs au fost admisi 12 concurenti. Juriul festivalului va fi condus de prof. Mircea Deac (Satu Mare) si va fi compus din Puiu Barnutiu sen.(Carei), dr. Brugos Laszlo (Ungaria), Enyedi Zsolt (Carei), prof. Denes Nora (Baia Mare). (D.C.)
Concert clasic la Sutu
George Dragomir, manager cultural independent si membru al Institutiei Tinerilor Muzicieni, tenor, absolvent al Liceului de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti si proaspat admis la Facultatea de Muzica Transilvania din Brasov, sectia canto clasic, va organiza un Concert Clasic de mare amploare la Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu, astazi, la ora 18.00. Invitatii sai de onoare in concert sunt: soprana Egle Chisiu, baritonul Vasile Chisiu, baritonul Eugen Dragos Voicu si soprana Elena Ghita. In program: G. Rossini, G. Puccini, S. Rachmaninov, P.I. Tchaikovsky, M. de Falla, W.A. Mozart, Ch. Gounod, Fr. Lehar, P.Constantinescu, G.Verdi, V. Bellini. (M.A.)
Strauss pe gheata
Au mai ramas in vanzare ultimele 80 de bilete pentru Concertul de Craciun, "Best of Viena", oferit de Banca Comerciala Romana (BCR) membra a Grupului Erste si Sibiu Standard. Evenimentul ce se va desfasura astazi, la Pavilionul 2007 din Sibiu va oferi o premiera si pentru celebrii artisti austrieci. Fata de turneul national, in care este implicat Johann Straus Ensemble, la Sibiu, se va desfasura in premiera un spectacol inedit pe gheta. Pe muzica interpretata de orchestra vieneza, vor dansa pe gheata campioana Romaniei la patinaj artistic, Roxana Luca, alaturi de echipa de patinatori a clubului italian Ice Club Merano. In pauza spectacolului, atentia spectatorilor va fi atrasa de o demonstratie de patinaj artistic realizata de campionii nationali ai Germaniei si Poloniei, Annette Dytrt si Bartosz Domanski. Johann Strauss Ensemble este in Romania in cadrul unui turneu national, pe langa spectacolul din Sibiu, austriecii mai sustin concerte in Iasi, Cluj, Timisoara, Bucuresti si la Brasov. (D.C.)
A r h i v a
  Lauri pentru CineMaiubit    1 comentariu
  Renato Bruson la ONB    
  Trei lansari de carte marca Saizescu    
 Top afisari / comentarii 
 Misterul rachetelor nucleare "pierdute" de SUA (3215 afisari)
 Vanzarea evreilor nu a inceput pe vremea lui Ceausescu (3209 afisari)
 Avarie externa (2971 afisari)
 Viata revine la Cernobal (2561 afisari)
 Kosovo, consecintele razboiului (2413 afisari)
 A murit Mihai Pelin (1710 afisari)
 Si politistii plang... (907 afisari)
 Cel mai periculos "capo" din Napoli a fost arestat (763 afisari)
 Stefan Banica este tata pentru a doua oara (754 afisari)
 Premierul polonez considera "inacceptabile" declaratiile Rusiei privind scutul antiracheta (646 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00984 sec.