Ziua Logo
  Nr. 4111 de vineri, 14 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Scandal cu transferul lui Dica
-- Dumitru Tudor sustine ca negociaza cu Middlesbrough trecerea stelistului in Anglia, in timp ce oficialii din Ghencea spun ca impresarul fotbalistului este Victor Becali
Nicolae Dica este un obiectiv pentru multe cluburi din Europa in aceasta pauza de iarna, dar in afara disputei dintre ele, pentru a obtine semnatura jucatorului, a aparut si o galceava romaneasca, pe marginea dreptului de reprezentare al fotbalistului. Astfel, Dumitru Tudor, zis "Ciorba", a anuntat miercuri seara, la Londra, ca se afla in discutii avansate cu echipa engleza Middlesbrough, care ar oferi cinci milioane de euro Stelei si un salariu de un milion de euro anual pentru jucator. Oficialii din Ghencea l-au atacat dur ieri dimineata pe Tudor, sustinand ca acesta nu este impresarul lui Dica si, prin urmare, nu poate sa negocieze transferul sau. Si de aici s-a iscat o intreaga cearta intre impresari, in scena intrand Victor Becali, cel desemnat recent de Gigi Becali ca fiind singurul indreptatit sa negocieze transferurile stelistilor, si Ana Maria Prodan, care sustine ca are contract de reprezentare a lui Dica si ca ea l-a mandatat pe "Ciorba" sa discute cu Middlesbrough.
Valeriu Argaseala, presedintele CA al Stelei, l-a criticat ieri dimineata, la revenirea ros-albastrilor de la Londra, pe Dumitru Tudor. "Mi se pare o dovada de incompetenta sa declari ca un jucator pe care nu-l ai sub contract se transfera. E totala incompetenta din partea unor oameni care isi permit sa vorbeasca, desi nu au jucatorul sub contract", a spus Argaseala. La randul sau, impresarul Victor Becali l-a ironizat pe "Ciorba". "Ma intereseaza pe mine de Ana Maria Prodan cum va intereseaza pe dumneavoastra de un tsunami in Thailanda. Sustin ca il au pe jucator sub contract? Sa sustina! Sa-l transfere, de ce nu-l transfera? Sa aduca un oficial de la Middlesbrough! Poate au vorbit cu Jack de pe strada. De cand au ajuns ei sa hotarasca ce e mai bine pentru clubul Steaua? A vorbit Middlesbrough cu Steaua cumva? In mod normal si logic, cei care mediaza un transfer ii pun fata in fata pe cei de la Middlesbrough si Steaua, nu discut eu, ca impresar, ci cluburile, e problema lor de sume. Steaua n-a discutat cu nimeni de la Middlesbrough, nu a existat o intalnire oficiala, poate doar in mintea lor, in inventiile lor. Habar n-au pe ce lume traiesc, din astia care traiesc din zvonuri cunosc destui. Reprezentantul jucatorului nu poate lucra fara acordul clubului, nu poti discuta cu cineva fara o hartie oficiala de la club. Au ei asa ceva? Nu-i cunoaste nimeni pe acolo", a comentat impresarul pentru Mediafax. Dumitru Tudor a admis ieri ca a fost instiintat de catre Gigi Becali ca doar Victor se ocupa de transferurile jucatorilor de la Steaua, dar a sustinut ca si el are o imputernicire din partea firmei cu care Dica are contract de reprezentare, cea patronata de Adrian Mutu si de Ana Maria Prodan. Mai mult, "Ciorba" a amenintat ca jucatorul, in cazul in care se transfera prin alti intermediari, va fi obligat, conform contractului, sa plateasca daune de 500.000 de euro. In fine, in scena a intrat si Ana Maria Prodan. "La FRF e inregistrat un singur contract, al nostru, cei de acolo spun clar: jucatorul e al nostru. Noi discutam de aproape o luna, dar cum a aparut numele echipei interesate de Dica, hop, firma fratilor Becali vrea sa se ocupe de transfer. Nu inteleg de ce se intampla asa ceva, e loc pentru toata lumea. E josnic ce se intampla, incredibil. Negocierile cu Middlesbrough noi le-am deschis, acum se uita la ce se intampla ca la circ si nu stiu daca gruparii Steaua ii convine sa fie implicata intr-un scandal. Domnul Argaseala stie foarte bine ca Dica este sub contract cu firma mea, iar domnul Tudor este imputernicitul nostru", a declarat Prodan agentiei Mediafax.
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Dica "periat" de Gigi    (Sport, 2008-02-28)
  Razmerita in Ghencea!    (Sport, 2008-02-27)
  Dica dorit de Espanyol    (Sport, 2008-01-21)
  Nicolae Dica aproape de Benfica    (Sport, 2007-11-23)
  V. Becali: "Dica si Goian vor ajunge la echipe mari!"    (Sport, 2007-11-01)
A r h i v a
  Cap de linie pentru Steaua    1 comentariu
  Gigi pune tunurile pe Neaga    
  Stiri pe scurt    
  Hatt-trick Mutu!    1 comentariu
  Mitica: "Nu-i ia nimeni cascavalul lui Lupescu"    
  Dupa 40 de ani    
  Karate pentru combaterea violentei    1 comentariu
  Victorie fantastica la CM Handbal    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Mai rai ca Ceausescu" (2511 afisari)
 Iuppiter Tonans (2288 afisari)
 Norica Nicolai: "Presedintele are dreptate" (1852 afisari)
 Despre RON, ROM si ROMAN (1784 afisari)
 Matrix in limba moldoveneasca pentru Veronin (1734 afisari)
 Fiul secret al lui Hitler ar putea trai in Marea Britanie (1532 afisari)
 Chisinaul acuza Romania de colaborare cu regimul ilegal din Transnistria (1098 afisari)
 Cernobilul, populat cu animale devastate genetic de radiatii (1087 afisari)
 Scrisorile Printesei Diana catre Dodi Al Fayed (829 afisari)
 Moldovenii si turcii, expulzati pe capete din Romania (765 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01060 sec.