Ziua Logo
  Nr. 4110 de joi, 13 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Cercetati in libertate
Instanta suprema a respins ieri propunerea de arestare preventiva a procurorilor Gheorghe Dumitru si Eugen Cojocaru, precum si a notarului Gheorghe Bucur, acuzati in dosarul fraudarii examenului de promovare in functii de conducere pentru magistrati. In cazul celor trei, judecatorii au dispus interdictia de a parasi tara. Hotararea poate fi atacata cu recurs la Completul de noua judecatori. Gheorghe Diaconescu, avocatul lui Gheorghe Bucur, a declarat, citat de Mediafax, dupa pronuntarea sentintei, ca motivul respingerii propunerii de arestare preventiva este de natura procedurala si ca "au fost scapari in rezolutia procurorilor". Consiliul Superior al Magistraturii a explicat motivul abtinerii Gratianei Isac, membru al Consiliului, de la votul privind propunerea DNA de retinere a doi procurori, apreciindu-l ca intemeiat. "Motivul abtinerii a fost existenta unor relatii de afinitate cu unul dintre cei doi magistrati, la care se referea solicitarea de aviz, fiind nasa de cununie a fiului unuia dintre ei", se arata intr-un comunicat al CSM. Isac a declarat ca are o relatie de afinitate cu fiul lui Eugen Cojocaru. (B.C.G.)
140 de persoane repatriate
Aproximativ 140 de cetateni romani, majoritatea de etnie roma, din judete din Transilvania, dar si din Oltenia, au fost repatriati din Franta si au ajuns aseara la Timisoara. Dupa verificarea identitatii, acestora li se va asigura transportul pana la Gara de Nord Timisoara, urmand a se deplasa fiecare catre localitatile de domiciliu. Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a declarat, citat de Mediafax, ca Ambasada Frantei a trimis cu un avion special 140 de cetateni romani din Paris, spre Timisoara, ei fiind repatriati din diferite motive. Ambasada Frantei vrea sa se asigure ca ajung in bune conditii si a asigurat trei sute de euro pentru adulti si o suta de euro pentru minori", a spus Draganescu. (D.E.I.)
Cerere admisa
Ioana Maria Vlas, inculpata in dosarul Fondului National de Acumulare (FNA), ar putea fi judecata in libertate, dupa ce Tribunalului Bucuresti a admis ieri cererea acesteia si a decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara. Hotararea poate fi insa atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. (A.G.)
Lupte de strada
Mai multi membri a doua grupari din lumea interlopa a Brailei s-au batut si au folosit arme in centrul orasului, marti seara, confruntarea fiind incheiata abia la aparitia fortelor de ordine. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, Jenel Sogor, incidentul s-a produs aproape de miezul noptii. Membrii a doua grupari interlope rivale din localitate s-au intalnit in trafic. Dupa o scurta cearta, ocupantii celor doua masini, cinci dintr-un Audi si doi dintr-un Hummer, s-au luat la bataie in plina strada, folosind si o sabie si doua pistoale cu bile de cauciuc. Pana la venirea politistilor, Hummer-ului i-au fost sparte geamurile, iar cele doua persoane din masina au fost ranite usor. Potrivit Mediafax, la vederea politistilor, cei veniti cu autoturismul Audi au urcat in masina si au fugit. "Porniti in cautarea autoturismului, dupa aproximativ zece minute, politistii l-au imobilizat in trafic, iar cei cinci pasageri au fost condusi la sediul Politiei pentru cercetari. (B.C.G.)
A r h i v a
  Smenul lui Adomnitei    
  Iliescu audiat in dosarul Mineriadei    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo - cutia Pandorei (4590 afisari)
 Trei ani de zdranga-zdranga (3039 afisari)
 Portughezii ne dau cu tifla (2341 afisari)
 Republica Moldova ne declara razboi diplomatic (1999 afisari)
 Gaddafi a pus stapanire pe Sena (1895 afisari)
 Statele Unite ale Americii nu vor ataca Iranul intr-un viitor apropiat (540 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02639 sec.