Ziua Logo
  Nr. 4110 de joi, 13 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Scriitorul si criticii
Astazi, la Sala cu Oglinzi de la sediul central al Uniunii Scriitorilor din Romania, va avea loc la ora 17.00 reuniunea cu tema "Scriitorul si criticii sai", avandu-l drept invitat special pe Augustin Buzura. La reuniune vor prezenta Nicolae Manolescu, Luminita Marcu, Ion Simut si Alex Stefanescu. (D.C.)
Romani tradusi
17 volume semnate de autori romani au fost publicate in cursul acestui an cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin programul Translation and Publication Support (TPS), in 11 tari. Lista aparitiilor sustinute pana acum prin TPS include carti ale unor scriitori interbelici precum Camil Petrescu si Mihail Sebastian, nume contemporane consacrate, precum Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu, Norman Manea, Dumitru Tepeneag, dar si autori recent afirmati, printre care Vasile Ernu, Florin Lazarescu si Dan Lungu. Lansat in 2006 cu scopul de a promova literatura romana peste hotare, Programul TPS se adreseaza editurilor din strainatate care doresc sa publice autori romani, finantand traducerea si, dupa caz, o parte din costurile de tiparire. TPS are anual doua sesiuni de finantare (pana pe 20 martie, respectiv 20 octombrie). Pentru urmatoarea sesiune a acestui program, editurile straine pot trimite dosarele cu cererile de finantare pana pe 20 martie 2008 (data postei). (D.C.)
Marginal si fantastic
Astazi, incepand cu ora 18.00, la libraria Carturesti (str. Arthur Verona), va avea loc lansarea a doua carti aparute la editura Caligraf. Prima, din colectia "Cartea de antropologie", coordonata de Octavian Buda, este "O antropologie a marginalului". "Ceea ce ne-am propus in primul rand a fost sa dovedim faptul ca istoria marginalului este un domeniu de confluenta si de interferenta culturala, de intersectare cu istoria a unor variate discipline precum geografia urbana, sociologia, antropologia, medicina, literatura, etnografia, arta etc.", dupa cum marturisesc initiatorii proiectului. "Legenda khazara" este volumul care deschide colectia "Biblioteca fantastica", fiind o povestire fantastica ilustrata. Cartile vor fi prezentate de jurnalistul Valentin Protopopescu si de sociologul Cristian Focsa. Publicul va viziona in premiera imagini cu marginali de odinioara precum si ale institutiilor care au fost preocupate sa ofere o solutie sociala si medicala acestei lumi de la periferia societatii. (D.C.)
A r h i v a
  Sacru si bizantin    1 comentariu
  TROOPER, un nou inceput    
  Opera din Iasi, din nou la Bucuresti    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo - cutia Pandorei (4590 afisari)
 Trei ani de zdranga-zdranga (3039 afisari)
 Portughezii ne dau cu tifla (2341 afisari)
 Republica Moldova ne declara razboi diplomatic (1999 afisari)
 Gaddafi a pus stapanire pe Sena (1895 afisari)
 Statele Unite ale Americii nu vor ataca Iranul intr-un viitor apropiat (540 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02207 sec.