Ziua Logo
  Nr. 4110 de joi, 13 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
Prime de 110.000 euro pentru "tricolori"
Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat ieri ca zece "tricolori" vor primi prime maxime pentru calificarea la Euro 2008, fiecare urmand sa incaseze cate 110.000 de euro. "Prima maxima pentru jucatori pentru calificarea la Campionatul European este 110.000 de euro, iar cea minima de 5000 de euro. A fost luat in considerare numarul de meciuri jucate si sunt zece jucatori cu prima maxima. Vor lua prima maxima cei care au peste 75 la suta din meciuri jucate, printre ei aflandu-se Lobont cu 95 la suta sau Goian cu peste 80 la suta", a spus Mircea Sandu. In aceasta categorie intra si Mutu, fiindca, daca s-ar fi platit strict la numarul de minute evoluate in preliminarii, starul Fiorentinei nu s-ar fi aflat printre "premianti", chiar daca contributia sa in meciurile in care a jucat a fost substantiala. "Mutu merita titlul de jucatorul anului. In preliminarii a fost unul dintre cei mai buni, a dat cele mai importante goluri pentru echipa nationala si a participat efectiv la calificare. Din acest punct de vedere e numarul unu, a jucat 85 la suta din meciurile de calificare", a mentionat Sandu. (B.G.)
"Legea Dragomir", pe masa presedintelui
Dumitru Dragomir, seful LPF, s-a declarat ieri multumit de faptul ca miercuri s-a votat in Camera Deputatilor legea propusa de el pentru combaterea huliganismului in Romania. "Este un lucru extraordinar, au fost doar patru voturi impotriva. Toti colegii din Parlament m-au felicitat. Este o lege organica, muncita, la care s-a lucrat aproape un an. Pana la urma nu am trecut ca rata prin apa, ramane ceva in urma mea si ca parlamentar. Primele sase luni dupa promulgarea legii vor fi mai grele, mai ales ca organele abilitate trebuie sa-i nominalizeze pe cei interzisi pe stadioane. Protesteaza suporterii? Au mai fost ei si la Parlament si peste tot. Intr-o tara nu huliganii fac legea, ci legea trebuie respectata de toti. Aceasta lege este un cadou de la colegi, mai ales cei de la Comisia de Aparare si Comisia de Tineret si Sport", a spus Dragomir. Pentru a intra in vigoare, legea mai are nevoie doar de promulgarea presedintelui Traian Basescu. Printre cele mai controversate articole ale actului normativ, altfel extrem de util, se afla si interzicerea intrarii cu steaguri in stadion. In rest, pedepse extrem de aspre pentru spectatorii care patrund pe teren, care comit violente, mergand pana la inchisoare. (B.G.)
Arbitri alesi de computer
Conducatorii cluburilor din Liga I vor ca delegarea arbitrilor sa se faca prin tragere la sorti pentru a se elimina toate suspiciunile si problemele legate de arbitraje. La finalul Adunarii Generale a LPF de ieri, Mihai Stoica, presedintele Unirii Urziceni, a declarat ca toti conducatorii s-au aratat de acord cu tragerea la sorti, dar a precizat ca nu crede ca prin aceasta masura se va rezolva criza din arbitrajul romanesc. "Suntem de acord cu tragerea la sorti, pentru ca suspiciuni sunt multe si trebuie eliminate. Nu stiu daca asta e masura care va rezolva criza arbitrajului din Romania. Eu, sincer, nici nu pot sa spun ca e o mare criza, dar sunt niste greseli. S-a adoptat rapid aceasta propunere, pentru ca cine ar fi votat impotriva inseamna ca ar fi avut un interes", a afirmat Stoica. Decizia va apartine FRF, iar Mircea Sandu a anuntat ieri ca va participa la Adunarea Generala a LPF din 21 decembrie pentru a discuta pe marginea acestei idei. (B.G.)
Harlem revine in Romania
Celebra echipa americana de baschet Harlem Globetrotters va sustine anul viitor, in luna martie, patru reprezentatii in Romania, urmand sa incante publicul avid de spectacol baschetbalistic in Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca si Timisoara. "Sunt convinsa ca Sala Polivalenta din Bucuresti va fi arhiplina. De fapt, cred ca daca am fi avut o sala de 15.000 de locuri, tot plina ar fi fost. Harlem Globetrotters a mai fost in Romania in urma cu 40 de ani, pe Stadionul Republicii, care s-a dovedit atunci a fi prea mic pentru fanii baschetului. In gluma, chiar am spus ca doar o data la 40 de ani ne permitem sa-i aducem in Romania", a declarat presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, adaugand ca show-urile celebrilor "circari" de peste Ocean costa peste 200.000 de dolari. "Si asa onorariul stabilit pe fiecare spectacol este cel mai mic posibil, tocmai pentru ca noi nu avem sali foarte mari. Costurile sunt suportate de FRB, dar banii vin si de la sponsori si din incasarile de la bilete, ca nu ne-am putea permite altfel", a mai spus Tocala. (T. RIST)
Bute onorat si la Montreal
Reintors in Canada dupa o minivacanta petrecuta in Romania, timp in care a primit mai multe distinctii, printre care si Ordinul "Meritul Sportiv" - Clasa 1, campionul mondial al categoriei semimijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a semnat, ieri, in "Cartea de Aur" a Montrealului. "Prin implicarea dumneavoastra, sunteti un model pozitiv pentru tinerii care au dovada vie ca efortul si perseverenta pot duce la victorie si la indeplinirea oricarui vis. In acest sens, dumneavoastra reprezentati foarte bine valorile pe care locuitorii Montrealului doresc sa le transmita generatiei viitoare", a mentionat primarul metropolei canadiene, Gerald Tremblay, felicitandu-l totodata pe pugilistul roman legitimat la clubul InterBox pentru KO-ul administrat fostului campion mondial Alejandro Berrio in gala derulata la Centre Bell din Montreal. (T. RIST)
Sperante in ULEB Cup
Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Ploiesti, a dat lovitura in cea de-a sasea etapa din Grupa C a ULEB Cup si a trecut, marti seara, in deplasare, de gruparea olandeza Hanzevast Capitals, cu 95-81, marindu-si astfel sansele de calificare in faza superioara. Decisi sa bifeze a doua victorie din ULEB Cup, ploiestenii pregatiti de Arnautovic au dominat copios intalnirea, gratie evolutiilor foarte bune ale stranierilor Cepulis (21 p), Alexander (14), Elliott (13) si Gaidamavicius (12), si s-au impus in final la o diferenta elocventa. In urma acestui succes, CSU Ploiesti a urcat pe pozitia a patra in clasamentul Grupei C si va juca in etapa urmatoare un meci capital, urmand sa primeasca replica belgienilor de la Spirou Charleroi, principala contracandidata in lupta pentru calificarea in faza superioara a competitiei. (T. RIST)
A r h i v a
  FRF lasa antrenorii pe drumuri    
  Liga I nu vrea comision    
  Cluburile alaturi de Mitica    1 comentariu
  Baraj francez spre elita mondiala    
  Granzii merg mai departe    
  Ponor a renuntat la gimnastica!    
  ARSENAL - STEAUA 2-0    1 comentariu
  Liga Campionilor - ultima etapa    
  Steaua a terminat in picioare    
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo - cutia Pandorei (4590 afisari)
 Trei ani de zdranga-zdranga (3039 afisari)
 Portughezii ne dau cu tifla (2341 afisari)
 Republica Moldova ne declara razboi diplomatic (1999 afisari)
 Gaddafi a pus stapanire pe Sena (1895 afisari)
 Statele Unite ale Americii nu vor ataca Iranul intr-un viitor apropiat (540 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02521 sec.