Ziua Logo
  Nr. 4106 de sambata, 8 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Activision Inc si Vivendi Games au fuzionat intr-o companie ce vrea afaceri de 3,8 mld euro in 2007
-- Producatorii internationali de jocuri pentru console si PC, Activision Inc si Vivendi Games au semnat un acord de fuziune in urma caruia se va forma compania Activision Blizzard ce estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de aproximativ 3,8 miliarde euro, potrivit unui comunicat.
In Romania, Best Distribution detine drepturile pentru importul, comercializarea si localizarea partiala a jocurilor produse de cele doua companii care au fuzionat, dar si a celor sub liceta Electronic Arts, un alt jucator important in industrie.
"Noua configuratie a pietei mondiale de jocuri va avea, rapid, efect si asupra pietei locale. Activision Blizzard devine si in Romania lider de piata cu o cota cumulata de pana la 40%. Ne reafirmam pozitia de numarul unu pe piata romanesca de jocuri video, iar parteneriatul nostru va continua in noua formula cu Activision Blizzard", a declarat directorul general Best Distribution, Andreea Allardin.
Activision Blizzard devine astfel cel mai important jucator pe piata jocurilor video pentru console si PC, atat din perspectiva portofoliului, cat si din cea a cifrei de afaceri, urmata fiind de Electronic Arts, o alta companie importanta din industrie.
Activision detine jocuri video cu vanzari mari la nivel mondial precum Guitar Hero, Call of Duty, Tony Howk sau seriile Spiderman, X-Men, Shrek, James Bond sau Transformers. De cealalta parte, Vivendi Games detine, prin Blizzard Entertainment, toate drepturile asupra jocului multiplayer online, World of Warcraft care are in prezent mai mult de 9,3 milioane de jucatori online. Pe langa acesta, in portofoliul Blizzard Entertainment se afla titlurile World of Warcraft, WarCraft, StarCraft si Diablo in topul primelor cinci jocuri de PC cel mai bine vandute in lume.
Best Distribution are o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro, mai mare cu 60% fata de anul trecut. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC.
In noiembrie 2007, Best Distribution a fost vanduta in proportie de 40% catre compania greaca CD Media, unul dintre cei mai importanti distribuitori de jocuri pentru console, PC-uri si hardware din sudul Europei.
A r h i v a
  Romanii si bulgarii, codasi la internet    
 Top afisari / comentarii 
 Focarul Kosovo (5976 afisari)
 Bucurestiul lui Videanu (3356 afisari)
 Cazul Serbia - ghinionul natiunilor mici (3059 afisari)
 Trupe rock maghiare cer Ardealul inapoi (2614 afisari)
 SUA impun in mod nazist solutii pentru Kosovo (2523 afisari)
 Leonardo da Vinci e posibil sa fi fost arab (2342 afisari)
 Fotografii cu profetul Mahomed in postura de homosexual, expuse in Olanda (1514 afisari)
 Angelina Jolie, cel mai sexy star de la Hollywood (1404 afisari)
 Miliardarii rusi Abramovici si Deripaska incearca sa preia Google  (1268 afisari)
 Decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, a incetat din viata  (1262 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00783 sec.