Ziua Logo
  Nr. 4104 de joi, 6 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Diletantul lui Adomnitei
-- Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, si-a promovat in functia de secretar de stat fostul consilier personal, un personaj cu un CV extrem de suspect
Recenta numire a fostului tehnician chimist Remus Pricopie (foto) in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) este simptomatica pentru ceea ce inseamna, sub mandatul Cristian Adomnitei, fenomenul imposturii. Persoana cu un CV dubios si o activitate profesionala, in materie de Educatie, si mai dubioasa, Remus Pricopie se poate lauda doar cu o functie de secretar general al MECT, detinuta sub ministeriatul PSD al Ecaterinei Andronescu.
In varsta de numai 38 de ani, cel care a fost timp de un an (2001) "mana dreapta" a ministrului Andronescu, a lucrat o vreme ca tehnician chimist la Spitalul Witting din Capitala. In 1994, nu se stie cum, Remus Pricopie a reusit sa obtina licenta Facultatii de Chimie a Universitatii Bucuresti. Tot nu se stie cum, Pricopie s-a inscris la un doctorat in chimie, la Universitatea Bucuresti, crezand ca acest titlu academic se obtine precum cel de tehnician chimist la Spitalul Witting. Pricopie s-a inscris, intre 1997-1999, si la un curs de studii academice postuniversitare al SNSPA. Domeniul ales: stiintele comunicarii. Adica unul care nu avea nici o legatura cu licenta in chimie, ca stiinta fundamentala. De asemenea, Pricopie s-a inscris in anul 1997 la un alt doctorat, domeniul ales fiind filosofia politica. Pregatirea si exemenele aferente doctoratului in "chimie" le-a abandonat discret.
Fostul tehnician chimist s-a trezit insa, in anul 2001, exmatriculat de la cursurile doctorale in filosofie politica, deoarece in timpul celor patru ani scursi de la inscrierea sa sustinuse doar un examen de etapa. Legea si normele academice il obligau sa treaca trei examene si sa sustina trei referate, validate de conducatorul de doctorat, ceea ce nu s-a intamplat.
Facilitati de la Ecaterina Andronescu
Tot in anul 2001, proaspatul ministru PSD al Educatiei, chimistul Ecaterina Andronescu, l-a luat la MEC pe Pricopie, oferindu-i postul de secretar general al institutiei. Dupa un stagiu scurt in aceasta functie ministeriala, ministeriatul Andronescu i-a facilitat lui Pricopie sa plece la o bursa de studii in strainatate. Reintors in tara, protejatul Ecaterinei Andronescu a atacat pe doua fronturi profesionale, urmarind si cariera de cadru didactic universitar. La SNSPA si-a terminat cursurile academice postuniversitare in "Stiintele comunicarii" in anul 2000, cand - nu se stie cum - a obtinut titlul de lector universitar la acea institutie. Pentru a ataca si titlul universitar de conferentiar la SNSPA, fostului tehnician chimist ii era necesar un titlu de doctor. Astfel ca, in 2004, Pricopie s-a inscris la un doctorat in "Stiinte Politice" la SNSPA. Apoi se produce un fapt nemaiintalnit in materie de absolvire cursuri doctorale. In luna mai 2005, cu o viteza suspecta, Pricopie si-a sustinut teza de doctor in stiinte politice, titlul academic fiindu-i necesar pentru a se inscrie la concursul de ocupare a unui post de conferentiar la SNSPA. Tot la fel de repede, desi MECT nu-i confirmase titlul de doctor, obtinut in aceste conditii mai mult decat suspecte, Senatul SNSPA i-a acceptat dosarul de concurs si, in iulie 2005, l-a validat in postul de conferentiar la SNSPA.
Sfatuitorul ministrului
Cu un astfel de CV, construit intr-o maniera unica in analele comunitatii stintifice internationale, in septembrie 2005, fostul tehnician chimist, ajuns peste noapte doctor in "politologie PSD", a atacat si functia publica de decan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA. Fara a avea contracandidat, Remus Pricopie ajunge decan in anul 2005. Cum acelasi an a adus schimbari in administratia invatamantului universitar si in MECT. Oamenii PSD nemaifiind la putere, Pricopie s-a reorientat politic, catre PNL. La propunerea oamenilor de baza ai Ecaterinei Andronescu din MECT, in septembrie 2007, ministrul liberal Cristian Adomnitei (foto) il accepta drept consilier personal pe Pricopie, ca specialist in "stiintele comunicarii", in "filosofie politica" si in "stiinte politice". Recent, Pricopie a ajuns secretar de stat in institutia condusa de liberalul
Cristian Adomnitei.
Am incercat la Ministerul Educatiei sa luam legatura, macar telefonic, cu proaspatul secretar de stat Remus Pricopie. Ni s-a spus sa revenim "saptamana viitoare".
Silviu ALUPEI 
 Afisari: 2610  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
   de Polina
Dupa cum sustine domnul Presedinte...   de Hantzy
e timpul impostorilor   de vasile constantin
De ce va mirati?   de Mutu
Sentinte bazate pe o logica de fier, domnule Alupei ?   de Dzitac
La asa ministru, asa consilier   de Dacia
A r h i v a
  Politia politica statala inca mai exista    3 comentarii
  ZIUA si replica    
  Acuzatiile DNA    
  Motivare in dosarul Revolutiei    1 comentariu
  Plangere analizata de Parchetul General    
  NUP pentru Morar    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Povestea perlelor Mariei Antoaneta (4442 afisari)
 Prezidentialii, la mana lui Geoana (3296 afisari)
 Serbia nu exclude razboiul pentru Kosovo (2866 afisari)
 Un stat terorist in G8? (2732 afisari)
 Diletantul lui Adomnitei (2610 afisari)
 Rusia a trimis zeci de nave de lupta si avioane in Mediterana (4843 afisari)
 Albanezii din Kosovo isi declara independenta (1693 afisari)
 Departamentul american de stat critica Mitropolia Moldovei (1682 afisari)
 SUA au decis: Fara ofiteri rusi in Cehia si Polonia (1616 afisari)
 Clanurile de tigani din California se rafuiesc pe cabinete de ghicit (1100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01212 sec.