Ziua Logo
  Nr. 4102 de marti, 4 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Branza, romanul anului in Spania
Deputatul PD William Branza a fost premiat sambata cu distinctia "Romanul anului" de catre comunitatea romaneasca din Spania, cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei in localitatea Castellon. "Alaturi de William Branza a fost premiata si fiica presedintelui Romaniei, Elena Basescu. Pe durata intregii zile, romanii din Castellon au dansat in port romanesc si s-au delectat cu produse traditionale romanesti care le-au adus aminte de casa. Festivitatea de seara l-a avut ca invitat pe chiar primarul din Castellon", se arata intr-un comunicat
de presa. (D.I.)
Chiriasii sunt in regula
Deputatii juristi au "transat" ieri problema alesilor care incaseaza bani de chirie de la Parlament, desi au proprietati in Bucuresti, adoptand un punct de vedere scris care le ofera celor in cauza toate conditiile pentru a lua in continuare, lunar, sume importante din banii publici. Potrivit proiectului votat in unanimitate de membrii comisiei juridice, "in litera si spiritul reglementarilor in vigoare, nu are importanta daca parlamentarii au sau nu proprietati in Bucuresti, ci numai daca nu au domiciliul in Bucuresti si daca nu folosesc suma primita efectiv pentru plata chiriei". Desi considerata abatere, nefolosirea sumei primite de la Parlament pentru chirie in scopurile declarate nu poate fi controlata, alesii nefiind obligati, potrivit actualelor reglementari, sa prezinte vreo dovada in sensul platii chiriei. (R.I.P.)
Tokes - campanie pe bani unguresti
"Apelez la prietenii nostri, la acele autoguvernari prietene carora le putem multumi si pentru ajutorul de pana acum, in scopul obtinerii sprijinului material-financiar" - cu aceste cuvinte a apelat Laszlo Tokes la Autoguvernarea Esztergom, la sfarsitul lui august, solicitand, intre altele, sprijin financiar pentru organizarea Zilelor Memoriale ale Reformatiei, informeaza cotidianul budapestan Nepszabadszag preluat de Rador. Intre obiectivele care trebuie sustinute figureaza si expresia "participare activa la organizarea alegerilor europarlamentare". Zsolt Szilagyi, coordonatorul campaniei electorale a lui Tokes, a dezmintit ca actuala campanie electorala a episcopului ar fi fost finantata din bani proveniti de la autoguvernari din Ungaria. (D.E.)
ICR promoveaza homosexualitatea
Institutul Cultural Roman (ICR) Stockholm este laureatul premiului Bifrost 2007, decernat de Organizatia Nordica a Agentilor Culturali LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender), pentru "contributii exceptionale" la consolidarea relatiei dintre comunitatea heterosexuala si cea homosexuala, informeaza Mediafax. Potrivit ICR Stockholm, premiul a fost acordat ca recunoastere a eforturilor institutului pentru "incurajarea si sprijinirea comunicarii intre comunitatea LGBT din Romania si cea din Suedia, vizibile in special in proiectul sau de colaborare cu Festivalul Moonbow din cadrul Stockholm Pride 2007". Cu acea ocazie, ICR Stockholm i-a avut ca invitati pe Florentina Ionescu, vicepresedinte Accept Romania, si Octav Popescu, organizatorul Bucharest GayFest, care au participat la o serie de evenimente din cadrul festivalului. Motivatia juriului a fost aceea ca ICR Stockholm "confirma ca un institut cultural strain are atat rolul de a sustine contributiile pe plan cultural si existenta tuturor cetatenilor "inclusiv a celor apartinand comunitatii LGBT" cat si pe acela de a crea legaturi trainice intre natiuni, dincolo de granitele culturale, geografice sau de gen". (D.E.)
A r h i v a
  PD si PLD se topesc in PDL    16 comentarii
  Ion Vasile (PSD): "Sa-mi dai si mie chilotii tai sa ti-i pozez intr-o zi"    2 comentarii
  Deputatii, deranjati de DNA    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Aparitia HIV/SIDA in Romania ramane un mister (3282 afisari)
 Sinescu si-a denuntat acuzatorii la CRP (2522 afisari)
 Traian Basescu, balet si bune maniere (2486 afisari)
 Elena Basescu da in judecata doua ziare (2211 afisari)
 Cele doua Romanii ale lui Traian Basescu (1986 afisari)
 Munti de spuma in Oceanul Pacific (1949 afisari)
 Nou-infiintatul PDL creeaza rumoare printre partidele din Romania (1623 afisari)
 Guvernul va modifica taxa de prima inmatriculare  (1188 afisari)
 Rable italiene in Romania (1147 afisari)
 Cel mai bogat caine din lume primeste amenintari cu moartea (1097 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00824 sec.